Balik köftesi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve zrb20 tarafından 21 Kasım 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. zrb20
    Offline

    zrb20 Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    176
    Beğenileri:
    219
    Ödül Puanları:
    53
    PROTEİN VE ENRJİCE UYGUN BİR ALTARNATİF BALIK KÖFTESİ

    balığın ucuz olduğu aylarda uygulanabilir bi besin seçeneği afiyet olsun

    MALZEMELER:
    Balık – 100 gr.,
    Ekmek – 25 gr.,
    Süt – 25 mi.,
    Kaşar peyniri -15 gr.,
    Yumurta – 1/8 adet,
    Maydanoz – 5 gr.,
    Tuz – 2 gr.,
    Un – 10 gr.,
    Ayçiçek ya­ğı – 25 gr.,
    Garnitür:
    Tereyağlı patates – 150 gr.
    BESİN DEĞERİ:
    45 köfte gr+55 gr. garnitür (toplam 100 gr) : Protein -12.18 ^r., Yağ – 8.4 gr., Karbonhidrat – 7.21 gr., Kalori – 142.
    [​IMG]
    HAZIRLAMA:
    Ayıklanmış ve yıkanmış balık kaşarla birlikte kıyma makinesin­de kıyılır. Elde edilen kıyma ince kıyılmış maydanoz, önceden sütte yumuşatılmış ekmek ve yumurta ile karıştırıldıktan sonra 2 saat süre ile buz dolabında bekletilir. Karışımdan köfteler yapılır ve una bulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. 140 gr. patates haşlanır ve soyulduktan sonra 10 gr. tereyağı ve 1 gr. tuz ile karıştırılıp ye­meğin yanına servis edilen garnitür hazırlanır.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:56 ----------

    kaynak :http://www.saglikvediyet.com/balik-koftesi/
     
    Azi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş