PROTEİN VE ENRJİCE UYGUN BİR ALTARNATİF BALIK KÖFTESİ balığın ucuz olduğu aylarda uygulanabilir bi besin seçeneği afiyet olsun MALZEMELER: Balık – 100 gr., Ekmek – 25 gr., Süt – 25 mi., Kaşar peyniri -15 gr., Yumurta – 1/8 adet, Maydanoz – 5 gr., Tuz – 2 gr., Un – 10 gr., Ayçiçek ya­ğı – 25 gr., Garnitür: Tereyağlı patates – 150 gr. BESİN DEĞERİ: 45 köfte gr+55 gr. garnitür (toplam 100 gr) : Protein -12.18 ^r., Yağ – 8.4 gr., Karbonhidrat – 7.21 gr., Kalori – 142. HAZIRLAMA: Ayıklanmış ve yıkanmış balık kaşarla birlikte kıyma makinesin­de kıyılır. Elde edilen kıyma ince kıyılmış maydanoz, önceden sütte yumuşatılmış ekmek ve yumurta ile karıştırıldıktan sonra 2 saat süre ile buz dolabında bekletilir. Karışımdan köfteler yapılır ve una bulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. 140 gr. patates haşlanır ve soyulduktan sonra 10 gr. tereyağı ve 1 gr. tuz ile karıştırılıp ye­meğin yanına servis edilen garnitür hazırlanır. Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:56 ---------- kaynak :http://www.saglikvediyet.com/balik-koftesi/