pull arkadaş öncelikle geçmiş olsun dediğin için sağol.
ben balıktan kalp hastası oldu demedim, sadece okadar balık yemesine rağmen kalp damarlaı çok tıkanmıştı dedim, babam sigara kullanmaz içki içmez, sağlıklı yaşar vs vs vs
buna rağmen hastalığın önüne geçemedi.
genetik olduğunu düşünüyorum
yine tekrardan geçmiş olsun diyorum. ama evet genetik yatkınlıkta bundan buyuk payı var.gazetelerde yakın çevrenizde duydunuzmu bilmiyorum ama bazı ailerler var mesela genelde birçok ferdi kalpten gitmiş. bu çok kötü bişey gerçektende ve üzücü. ama ne yazıkki böyle şeyler var. tekrardan çok geçmiş olsun.
balığın pişirilme yöntemini vurgulamamda bundandı aslında. çiçek yağlarıyla tavada kızgın ateşte pişen balık çok yuksek oranlarda trans yağlar oluşmaya başlar. ve bu yağlar vücut dokularında iltihaplanmaya ve kalp damar tıkanıklıklarına sebeiyet vermektedir. dolayısıyla balıktan asla korkmayın bol bol yiyebilirsiniz. ama o kıymetli gıdayı kızartarak mahvetmeyin. ızgara yapın yada buğulayın.