Arkadaşlar benim bilgisizliğim midir?Veya ailemizin ön yargısımıdır bilmiyorum ama balık ile süt , puding , yoğurt , ayran gibi şeyler tüketildiğinde zehirlenme olucağı söyleniyor küçüklüğümden beri böyle söylemler var söylem değil yedirtmiyorlar yani doğrumu yanlış mı? bilen varsa lütfen yardımcı olsun...Yok balık yediysen 6 saat sonra süt içebilirmişim felan benim düşüncem heralde bi 10-20 sene önce bu ülkede böyle olaylar olmuştu bu arada ton balığı yararlımıdır? yağı yararlımıdır?
Ön yargı falan değil dostum. Eğer balık tazeyse(denizden yeni çıkmış veya dondurulmamış) yoğurtla ve süt ürünleriyle yetmesinde sorun yok. Ama bir kaç gün dondurulmuş balıklarla süt ve süt ürünleri yendiğinde zehirlenme oluyor. Çok insan var böyle zehirlenen.
anlıyorum ton balığıylada yersek zehirleniriz ozaman hmm bu konuda bilgisizdim saolun , balıkçıdan aldığın balığın ne kadar taze olduğunu hiç bir zaman bilemeyeceğim için sütle tüketmemeliyim ama ton balıkları? markettlerde satılanlar onlar dondurulmuş olduğu için tüketilebilir mi?
taze balıkla yoğurt-ayran sorun olmuyor. olmaz da zaten. yapmışlığım vardır....ayranla balığın tadı güzel olmuyor orası başka ama balık bayatlama sürecine girmişse, yani mikroorganizmalar artmaya başlamışsa, normal kola ile içsen birşey olmaz ama yoğurt ayran işin içine girince karın ağrısı oluyor. bir de ne olursa olsan, yanında kefir içmiyorum. 1 saat sonra içmeme rağmen ben de problem olmuştu...