Balık & Süt ve Süt ürünleri

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve SiR_Arawn tarafından 26 Haziran 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. SiR_Arawn

SiR_Arawn Üye

Beğenileri:
    868
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    Arkadaşlar benim bilgisizliğim midir?Veya ailemizin ön yargısımıdır bilmiyorum ama balık ile süt , puding , yoğurt , ayran gibi şeyler tüketildiğinde zehirlenme olucağı söyleniyor küçüklüğümden beri böyle söylemler var söylem değil yedirtmiyorlar :D yani doğrumu yanlış mı? bilen varsa lütfen yardımcı olsun...Yok balık yediysen 6 saat sonra süt içebilirmişim felan benim düşüncem heralde bi 10-20 sene önce bu ülkede böyle olaylar olmuştu bu arada ton balığı yararlımıdır? yağı yararlımıdır?

2. HDMI

HDMI Üye

Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Antalya
    Ön yargı falan değil dostum. Eğer balık tazeyse(denizden yeni çıkmış veya dondurulmamış) yoğurtla ve süt ürünleriyle yetmesinde sorun yok. Ama bir kaç gün dondurulmuş balıklarla süt ve süt ürünleri yendiğinde zehirlenme oluyor. Çok insan var böyle zehirlenen.

comrade ve SiR_Arawn bunu beğendi.
  3. SiR_Arawn

SiR_Arawn Üye

Beğenileri:
    868
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    anlıyorum ton balığıylada yersek zehirleniriz ozaman hmm bu konuda bilgisizdim saolun , balıkçıdan aldığın balığın ne kadar taze olduğunu hiç bir zaman bilemeyeceğim için sütle tüketmemeliyim ama ton balıkları? markettlerde satılanlar onlar dondurulmuş olduğu için tüketilebilir mi?

4. SAVAŞ74

SAVAŞ74 Üye

Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    taze balıkla yoğurt-ayran sorun olmuyor. olmaz da zaten.
    yapmışlığım vardır....ayranla balığın tadı güzel olmuyor orası başka :D

ama balık bayatlama sürecine girmişse, yani mikroorganizmalar artmaya başlamışsa, normal kola ile içsen birşey olmaz ama yoğurt ayran işin içine girince karın ağrısı oluyor.

bir de ne olursa olsan, yanında kefir içmiyorum. 1 saat sonra içmeme rağmen ben de problem olmuştu...

SiR_Arawn bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş