Balık Protein İsolatı Geliyor - FPI-izolat(fish protein isolate)

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve BeachBoy tarafından 15 Aralık 2011 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    [​IMG]

    Balık Protein İsolatı Geliyor

    [​IMG]

    Sporcuların temelde kaliteli protein olarak kullandıkları whey proteinler, gün geçtikçe altın gibi değer kazanmaya başladı ve bu durum sporcuların ceplerini yakmaya birebir. Geçen seneden itibaren sütlerin fiyatı artmaya başladı. Bu nedenle protein tozların satış rakamlarında belirgin bir artış meydana geldi. Nihayet bu artan rakjamlara karşı bir alternatif yol göründü.
    [​IMG]

    Blue Wave Marine Ingredients” isimli bir şirket Ekvador ülkesinde Sardalye balığından “Balık izolat” proteini ürettiler. Şimdiye kadar gıda sektöründe yem ve besleme maddesi olarak kalite düzeyinde üretimler yapılıyordu ve bir kaç aydır bunu FPI-izolat(fish protein isolate) şekline çevirerek kaliteyi artırdılar.
    Diğer üretim ve dağıtım yeri ise Peru. Ekvator ve Peru ülkelerinde bu üretimler gerçekleşiyor ve ileride belkide dünyanın balık protein izolat satış merkezi olacak gibi görünüyor. Bunun yanında İspanya ülkeside bu işe soyundu. Avrupa’nın merkezi konumunda olacağa benziyor.
    Balık Proteinlerinin fiyatı gerçekten ucuz mu olacak?
    Ürün satış müdürü Michael Mussell: “Balık protein izolat’ın satış fiyatları, süt protein izolata göre neredeyse yarı yarıya ucuzdur.” süt ve yumurta proteinleri yaklaşık kilo başına 8 dolar tutuyor. Balık Protein İzolat'ı ise kilo başına 5 dolar tutuyor.


    [​IMG]


    Balık Proteinin tozlarında balık kokusu olmayacak mı? Ayrıca süt protein izolat’ı gibi hazmı kolay olacak mı?


    Bu proteinlerde balık tadı ve kokusunun olmayacağını üreticiler bildiriyor. Ayrıca içerisinde yağda bulunmuyor. Proteinlerin hazmı ise aynı whey protein izolat hızında ve kalitesinde olduğu bildirildi. Balık proteinleride aynı diğer proteinler gibi içerisinde aroması bulunacak ve böylece tadının çilekli, çikolatalı ve vanilyalı gibi tatları olacaktır. Çok rahatlıkla tüketilebileceği söyleniyor.
     

    Ekli Dosyalar:

    NacHo, Rpac, leecH ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  2. Pappy
    Offline

    Pappy Üye

    Katılım:
    23 Şubat 2011
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    158
    Ödül Puanları:
    0
    Hocam bu proteinin biyolojik değeri hakkında bi bilginiz varmı? Whey le aynı etkiyi gösterecek mi.
     
  3. uykusuzburak
    Offline

    uykusuzburak Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2006
    Mesajlar:
    850
    Beğenileri:
    875
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    turizm
    Balıktan elde edilen proteinin biyolojik değeri (biyolojik değer:82) yüksektir. Balık protein izolatının avrupadaki merkezinin İspanya olması bekleniyor. Ama bu işe balık sektörünün lideri olan İskandinav ülkeleride el attı. Bu ülkeler yüksek teknolojide protein üretimi yapıcak seviyede olduklarından balık protein izolatının biyolojik değerinin 82 den çok daha yüksek olucağı kanısındayım. 3 tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye neden bu işe el atmaz hala anlamışta değilim.
     
    ispirli bunu beğendi.
  4. Rpac
    Offline

    Rpac Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.404
    Beğenileri:
    1.540
    Ödül Puanları:
    123
    Değerli üyemiz;

    Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

    Konu kilitleme sebepleri;

    - Kaynak belirtilmemiştir.
    - Kaynak kurallara uygun şekilde belirtilmemiştir.


    * Başlığınızın açılmasını istiyorsanız ve kayanğınız kurallara uygunsa lütfen kaynağınızı pm ile yöneticiye iletiniz.

    Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş