Balık Etindeki Civayı yok etmek !!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve 007EMRE tarafından 8 Kasım 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    Eğer ton balığı yada sushi yemeği seviyor,ama civa kontaminasyonundan çekiniyorsanız işte size bir çare : Yemeğinizin yanında bir bardak çay için.Purdue Üniversitesinden araştırmacılar,siyah ve yeşil çayların civa bulaşmış uskumru ile birlikte tüketildiklerinde,civa emilimini %92 ye kadar azaltabildiğini rapor etti.Bu önemli bir buluş,zira küçük miktarda civa bile kalbinize,damarlarınıza ve merkezi sinir sisteminize hasar verebilir.Ayrıca civa,vücudunuza girmenin yolunu bir kere buldumu,sonrasında onu vücudunuzdan atmak son derece zor olabilir.Dolayısıyla,baharatlı bir somon sarma yemeğe karar verdiğiniz zaman,beraberinde birkaç bardak çay içmeyi ihmal etmeyin.

    Kaynak : Muscle & Fitness Dergisi Kasım 2010
     
    nobodys bunu beğendi.
  2. metall
    Offline

    metall Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2010
    Mesajlar:
    157
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    çok önemli bir konu ancak doğruluk payı nedir emin olmak lazım
     
  3. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    Bende ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bugun aldıgım dergide yazıyodu paylaşmak istedim :)
     
  4. metall
    Offline

    metall Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2010
    Mesajlar:
    157
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    dergiyi her ay takip ediyorum ve her ay çelişkili makaleler okuyorum oyüzden pek güvenemiyorum
     

Sayfayı Paylaş