Badici Poğaçası(yulaf unu ile)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve bakici29 tarafından 19 Haziran 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. bakici29
    Offline

    bakici29 Üye

    Katılım:
    8 Haziran 2014
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci-medikal
    Yer:
    istanbul
    Sizde benim gibi yamur işine düşkünseniz yulaf unu çok işinize yarayacaktır. Ben en temelden girmek istedim ve yulaf unlu peynirli poğaça tarifi buldum arkadaşlar.(tercihen lor ve çökelek)

    300 gram yulaf unu-(188.61 gr karb.- prot. 41.49 gr- lif 24.45 gr)
    100 gram yoğurt(yağsız)-( karb4gr.- prot 4.30gr.)
    tepsiyi yağlamak için çok az zeytinyağı
    10 gram kabartma tozu
    keyfi olarak tuz
    2 yumurta(2 beyaz bir sarı)-(karb. 0.7gr - prot.12.9)
    100 gr lor peynir(karb. 1.90gr -17.30)

    TOPLAM DEĞER:
    PROTEİN: 75.99
    KARBONHİDRAT: 201.51
    LİF:24.45 GR

    YAPILIŞI:
    Yulaf unu + tuz + yoğurt + zeytinyağı + kabartma tozu + 1 yumurta ve diğerinin akını birlikte yoğuralım (hamurun dinlendirilmesi yazmıyor ama ben bir saat dinlendirdim).
    Gerisi normal peynirli poğaça yapımı gibi poğaçayı biraz genişce açıp içine lor peyniri koyup katlayın ve kenarlarına hafifce bastırın(pişince açılmaması için. fırına vermeden önce üstüne yumurtayıda sürdükmü zaten başka bişey kalmıyor. Yada annenize söyleyin yapsın normal unla yapar gibi uğraşmaya ne gerek var dimi :D

    Protein ve karbonhidrat değerleri bakımından yağ yakımı veya fazla kilo sorunu olmayanlar için ideal gibi geldi bana. spordan sonra bir iki tane yemek özellikle benim gibi zayıf veya kilo almak isteyen sporcular için iyi olacaktır.
     
    BLAST bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş