Bacaklarımda geçmeyen titremeler ve güçsüzlük

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve meshuggah tarafından 9 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 16 üye.
  1. meshuggah

meshuggah Üye

Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    özet:

2 ay önce vg başladım. squat hareketini yaptığımdan beri bacaklarım tutmuyor. ilk günler çok feciydi. dizlerim kendi kendine kırılıyor düz yolda bile yürürken devamlı düşüyordum. şimdi hala koşamıyorum, düzgün/nizami yürüyemiyorum, adım atamıyorum.

eğilirken veya salonda bar ile ayakta kol çalışırken dizlerim tir tir titriyor. bekliyim geçer dedim olmadı.

ara sıra makinede boş bar ile güçlendirme yapıyorum. bu sporu 4-5 senedir yapan arkadaşım bacaklarımın inanılmaz güçsüz olduğunu söyledi.

bu arada şunu da belirteyim, nerdeyse 1.5 senedir yürümek dışında bacaklarımı zorlayan hiçbir hareket yapmadım. koşmadım bile. zaten en son ne zaman maç yaptığımı hatırlamıyorum.

sizce bacaklarımda ciddi bir sorun oluşmuş mudur? beklemeli miyim? yoksa nizami olarak bacak güçlendirmesi yapmaya devam mı etmeliyim?

evet hocalarım yardımlarınız bekliyorum durumum çok feci inşallah bir sakatlığım yoktur:(:(:(

1 kişi bunu beğeniyor.
  2. guardbody

guardbody Özel Üye

Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    titremelerin birkaç hafta içinde geçmesi gerekliydi.bacaklar vucuttaki en buyuk ikinci kas.beslenme kaliteni arttır.bacak kaslarında fazla hareket ve aşırı ağırlıktan bir süreliğine uzak dur.nizami çalış.et kırmaları olacaktır fakat titremeler zamanla geçer.

3. meshuggah

meshuggah Üye

Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bilgi için teşekkürler guardbody.

yalnız birşeyi daha söylemeyi unutmuşum.

ben ilk bacak hareketini gireli 2 ay oldu. o "aptallıktan" sonra 15 gün falan acı ve ağrı vardı. sonra ağrı falan kalmadı. şu an hiçbir ağrı/sızı hissetmiyorum.

beni korkutan şu: bacaklarımı kontrol edemiyorumduh

ayakta dururken denge ağlayamıyorum, düzenli adım atamıyorum, dizlerim hala kendi kendine kırılıyor, elimde hiçbişey yokken bile öne doğru eğilirken dizlerim inanılmaz titriyor. görseniz bilerek yaptığımı zannedersiniz.

off çıldırcamkafa_

4. doggetman

doggetman Üye

Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    bacak çalışmana ara vermeden çok ağır olmayan kilolarla çalışmalarına devam et.
    Zamanla ağrıların azalacaktır.
    Ama bacak çalışmasını sakın ihmal etme ara verdinmi zor oluyor.

diez bunu beğendi.
  5. krn

krn Yeni Üye

Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    kas üzerine yorum yapacak kadar bilgi sahibi değilim ama ilkin bi fizik tedavi uzmanına gözükmende yarar var bana kalırsa...

6. qazwsx100

qazwsx100 Üye

Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    abicim doktora git lütfen :(

7. diez

diez ADMIN Yönetici Admin

Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Çorum
    başlığınız açıklayıcı olmalı..yardım tarzı başlıklar kurallar gereği yasaktır..

8. meshuggah

meshuggah Üye

Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    @diez:

evet sonra kuralları okuyunca farkettim ama başlık editleme butanunu bulamıyorum malesef

9. diez

diez ADMIN Yönetici Admin

Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Çorum
    başlığınızı sağlık bölümüne taşıdım..üyelerin başlık editleme yetkileri yok..yukardaki gibi değiştirdim..lütfen bir dahakine daha dikkatli olalım..

guardbody ve doggetman gerekli cevapları vermişler bence..ilk defa şiddeti yüksek olarak yüklenildiğinde bu hamlık ağrıları ve bacak boşalmaları kısa sürede geçmez ama birkaç ay çok fazla..
    doktora görünmenizde fayda var ama yinede ileri seviyede bir hamlama gibi ise üzerine gitmekte fayda var..yani yatmaktansa ufak hareketlerle bacaklar çalıştırılmalı daha çabuk düzelmek için..
    aynısı askerde başıma gelmişti..günlerce toparlanamamıştım..

10. DR_MeRt

DR_MeRt Üye

Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşım aksatmadan nöroloji uzmanına gözükmende fayda var. eğer dediğin kadar göçsüzse altta yatan bi hastalıkta olabilir... bacak kaslarında şişme daim sert ise bu ihtimal fazla olabilir... <bir hekim olarak nöroloji uzmanına gitmeni şiddetle tavsiye ediyorum. Umalım ki sadece yorgunluktan ve idmandan dolayı böyle olmuştur.. Geçmiş olsun

zuzu bunu beğendi.
  11. atakan_irresistable

atakan_irresistable Üye

Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    SAYGIDEĞER DR MERT. bacak ağrısını ve güçsüzlüğünde direk olarak nörolojiyemi sevk ediyosun. doktormusun öğrencimi. size klinik uygulamada bacak ağrılarının akut yada kronik olduğunu sorgulamadan sinirsel olduğu kanısına nereden vardınız. yazdıklarınız gerçeğe uymamaktadır. lütfen..

12. DR_MeRt

DR_MeRt Üye

Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    sevgili atakan_irresistable arkadaşım... Öncelikle öğrenci olan ben değilim sensin özel msjımdada yazdığım gibi yoğun idman sonrası olusan ve istirahat etmeye rağmen gecmeyen ağrı ve gücsüzlük. özelliklede gücsüzlük varsa evet nöroloji düşünürüm.
    Öncelikle hala öğrenci olmana rağmen uslubunu ve tutunumu yersiz ve saygısız buluyorum. Forumda msjlara cevap yazma nedenimiz forum üyeleri ile bilgi paylaşımı eğer seninde ekliceklerin varsa sende ekleye bilirsin. Ama başkalarının yazdıklarına sataşmak tartışmak olumlu bi yaklaşım değil. Eksik buldugun yönleri ekleyerek yardımcı olman daha olumlu bir tutum olucaktır...

13. atakan_irresistable

atakan_irresistable Üye

Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    sizede yazdığım gibi hiç bir klinik uygulamalarında eklem ağrılarında ve bacak şikayetlerinde hocamlarınızın yaptığından bilirim. öncelik nöroloji değil ortapedidir. kronik ağrılarda enson sevk olarak nöroloji düşünülebilir. saygılar..

14. Kaplan_Baba

Kaplan_Baba Üye

Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    bu durum bir arkadaşımın başına gelmişti dizleri tutmadı uzunca bir süre fakat squat hareketini yapıp bacak idmanını kesiyordu.Düzgün bir bacak idmanı ile sorun kalmadı.Sonuçta diz bölgesi çok hassas bir bölgedir sakatlanmalara son derece açık ve kolay iyileşmeyen bir bölge.Ama sizinki sanırım idmansızlıktan olmuş,tendonlarınızı zorlamışsınız.Squat-leg extension hareketlerini düzgün bir programla( programdan sapmamak kaydıyla) yaparsanız kısa zamanda geçecektir.Fakat herşeyde olduğu gibi bu durumda da mutlaka doktora görünmeniz gerekir.İnsan vücudu şakaya gelmez.İyi günler,başarılar.

atakan_irresistable bunu beğendi.
  15. meshuggah

meshuggah Üye

Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

eylül ayına geldik ama benim bacaklarda hala bir düzelme yok. yani hala yürürken zorluk çekiyorum (neden bilmiyorum ama özellikle yokuş aşağı inerken ve merdiven inerken) ve koşmam neredeyse imkansız.

izmir'in tanınmış bir fizik tedavi uzmanı yakından tanıdığım olur. bornova'da hastanesi var. kendisine gittim durumu anlattım. kendisine gittim dediğim hastanesine gitmedim, yazlıktan tanıdığım için yazlığa gittim hatta bu sohbeti havuz kenarında yaptık :) demek istediğim tedavi olmadım. neyse.

bana ilk önce iyi halt yedin dedikten sonra belindeki diskleri şişirmişsin büyük ihtimalle dedi (diskleri mi yoksa disklerin arasındaki sinirleri mi onu tam hatırlamıyorum). tabi bunun bel MR'ından sonra kesinlik kazanacağını da belirtti. peki hocam bunun tedavisi nedir dediğimde "ısıtma ve çekme uygularız" gibi birşeyden de bahsetti ama detaya girmedik.

neyse ben bel MR'ını çektirdim. daha kendisine gösterme fırsatım olmadı ama bugün yarın göstericem. lomber lordozda düzleşme tanısı çıktı.

işinde iyi olan bir diş hekimi kuzenim var ve o da ısrarla problemin dizlerimden kaynaklanabileceğini, dizlerim için de bir mr/röntgen çektirmem gerektiğini söylüyor.

neyse şimdilik gelişmeler bunlar. kesinleşince ve tedavi süresinde bi gelişme/düzelme oldukça buraya yazarım yine.

saygılar.

16. atakan_irresistable

atakan_irresistable Üye

Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    disk arasında sıkışma diyorsa diğer adı bel fıtığıdır. düsk ile sinirler arasında sümüksü bir tabaka vardır bunun sinir altına girip alağan dışı bir ağrıya sebebiyet verir ve bu bacaklara vuru bu ağrı boyun ve kolalara nadiren olsada vurur. bence tedavi öncesi başka bir doktora gitmenizde fayda var dostunuz sizi yiyiyo gibime geldi.. ne insanlar var.

17. casparov2

casparov2 Üye

Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    yeni bi gelişme oldu mu tam olarak neden kaynaklanıyormuş belli oldu mu?

18. kaldıray

kaldıray Üye

Beğenileri:
    215
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    fotoğraf
    Yer:
    Denizli
    arkdaşım burada kan çıkmak üzere sen iyisini doktorlarınla hellet geçmiş olsun.

19. GeneralHalo

GeneralHalo Üye

Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    bnmde böyle bir problemim vardı ama üniversiteye gittiğim zamanlar beslenme problemi oluyordu vitaminsizlikden oldu galiba ayaklarım ve ellerim titriyordu eve geri öndüğümde bi deri bir kemik kaldım :D doktora gittim 2 tane vitamin ilacı yazdı 2 hafta düzenli beslendin ve ilaçları kullandım düzeldi

20. desperados

desperados Üye

Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    pc operatör
    Yer:
    istanbul
    Senin yazını dikkatle okudum arkadaşım umarım şifayı bulursun birdaha böle bir durum yaşamassın. Bendede çok ani kasılmalar oluyordu. Bacaklarıma bir ara yüksek ağırlık girdim ne kıramp girdi offf gitmede gitmiyor hemen neyse sağolsun hoca bir iki haraketle bitirdi düzelti bacakları..

Sayfayı Paylaş