Başlayalı 1 ay oldu yardım ve bilgilerinizi rica ediyorum..

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve demircan256 tarafından 7 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. demircan256

demircan256 Üye

Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
    Herkese selamlar.....

ben 1 nisan 2010'da spora başladım yaş 28/boy-1.80/kilo 84 olarak şimdi kısaca sorcakalrım; 1-şu kısa zaman dilimi içersinde oraya tam oarak ne derler bilmiyorum iki omuzun üst kısmı olan yerler varya işte o alanın sağ tarafı arkadaşların dediğine göre gözle görülür bir gelişme aynı zamanda sol tarafta ise o alana göre geri kalmışlık var yani ikisi aynı anda nasıl gelişecek sporda ağırlığı sol kola mı vermem gerek ki bana göre saçma olur düşüncesindeyim yani zor olur..

2-ilaç kullanmaktan korkuyorum yaptığım araştırmalara görede ileride meydana gelebilicek hastalıklar,böbrek taşları v.s tabi bu hastalıklar ilaçların aşırı kullanılmasından kaynaklandığınıda belirteyim yani ben ilaçları kullanmak istemiyorum peki bu ilaçları kullanmadan kaç ay daha geç istediğimiz vücuda geliriz misal bir öğrencinin dershaneye gitmesi ona %20 etki yapar % 80 lik bilgi zaten onda mevcuttur işte bunun gibi nasıl bir etki yapar kullanmak veya kullanmamak .....

3-Son olarak sabah kavaltılarımı spora başlayana kadar haftada 4 gün poaça ile yapmaktaydım işte olduğumdan ancak poaça'yı bıraktım ancak bu seferde yağlı olmadığı için pastanelerdeki simitlerden yiyorum 2 dene:( acaba bu ne kadar kötü olur benim için ....en önemlisi de bu olay benim için malesef

SAYGILARIMLA..

Son düzenleme: 7 Mayıs 2010
  2. demircan256

demircan256 Üye

Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
  3. BiLL

BiLL Üye

Beğenileri:
    48
    Ödül Puanları:
    0
    Hamur işlerinden uzak dur.Aburcubur asla yeme vaktin varsa salona yazıl güzel sonuçlar alırsın. Şekeri hayatından sil. İş yeri diyosun çayında şeker kullanma.Sabahları koş, bol bol su iç metebolizman hızlansın

4. demircan256

demircan256 Üye

Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
    Kardeşim eyw..saolsın.

Yanlız ben zaten spora gidiyorum yani body salonuna nisan 1 de başladım haftada ortalama net 3 gün bazen haftada 4 gün de oluyor işten dolayı,hamur olayı dediğim gibi sadece sabah kahvaltısında kullanıyorum şekeride çayımdan kaldırdım bir anda olmasada yok dencek kadar azaltım acaba azaltmamdamı fayda etmez tamemn kaldır derseniz onuda yaparım..son olarak ben dediğim gibi nisan 1 de başladım başladığımdak kilom 84 idi şu anda halen 84 kilodayım :(

5. BiLL

BiLL Üye

Beğenileri:
    48
    Ödül Puanları:
    0
    kilona pek fazla takma yağın olması güzel yağları kasa çevirebilirsen dış görünüşün süper olur.Ben kendimden anlatıyım 70 kiloydum her yerim yağlıydı salon çalışması ve diyetle kilom 76 ya çıktı ama yağlarım kas oldu ve şuan plaj vücudu dedikleri tipteyim kiloyu pek takma kafana

6. redbaron_

redbaron_ Üye

Beğenileri:
    166
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Elazığ

Yağlar kasa dönüşmez.Forumu okuyun,bilgi edinin.
    Siz kendiniz bilmeden başkalarına birşeyler öğretmeye kalkışmayın lütfen.

7. demircan256

demircan256 Üye

Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
    Teşekkürler ustaa dediğin gibi yapiim o zmaan azim ve sabır başka yapıcak bişey yok ve tabiki düzenli sporu aksatmamak..son olarak sabah kahvaltıdaki simit olayına bşi demedin :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:17 ----------

redbaron_ krdş sende saolasın ancak oda bildiklerini söyledi peki siz biliyosanız sizde bana yardımcı olabilirseniz eğer müsaitseniz...sorunlarım hakkında.

8. redbaron_

redbaron_ Üye

Beğenileri:
    166
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Elazığ
    Öncelikle beslenme konusunda daha özverili olmalısınız.Kahvaltıyı 2 simitle geçiştirmek olmaz.
    Her öğünde mutlaka protein almalısınız.

Sabah-öğlen ve öğlen-akşam yemekleri arasında bir ara öğününüz olmalı.Tuz ve rafine şekeri mümkün olduğunca azalmalısınız.
    Protein ağırlıklı beslenin karbonhidrat ve yağ alımını azaltın ama sakın tamamen kesmeyin.
    Karbonhidrat ihtiyacınızı kopmleks karbonhidratlardan karşılayın.
    Forumda örnek beslenme programları mevcut kısa bir araştırmayla ulaşabilirsiniz.

Unutmadan söyleyeyim ; ilaçtan kastınız herhalde bizim supplement dediğimiz maddeler.Yani takviyeler ve ek besinler.
    Bunlar ilaç değildir ama yeni başlayanlara 4.aydan önce önerilmemektedir.

Kardiyo yapıyormusunuz bilmiyorum ama yapıyorsanız interval kardiyo yapmanızı tavsiye ederim.
    Bununla ilgili ayrıntılı bilgilerde forumda mevcut arama yapabilirsiniz.

Son olarak bu spor sabır sporudur 1-2 ay içinde avatarınızdaki gibi bir vücuda kavuşamazsınız malesef :)
    Forumda arama yapın ve forum kurallarını okuyun.

Kolay gelsin.

9. BiLL

BiLL Üye

Beğenileri:
    48
    Ödül Puanları:
    0
    siz demek istediğimi yanlış anladınız.Yani zayıf bir insan ne kadar body vs. yapsada kasları pek belirgin olmaz hafif balık etli olan insanlarda daha göze hitaben sonuçlar alınabilir.

10. demircan256

demircan256 Üye

Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul

Usta bilgiler için teşekkürler;şimdi ilk olarak kuralları okumam gerektiğini yazmışsınız en sonda yanlış bişey mi yaptım tam anlayamadım
    ;şimdi kardiyo yapıyorum her sporda en sonda 10 dk ağır viteste bisiklet sürüyorum tai bu hoca tavisyesiyle olmakta,ilaç olayına gelirsek evet yanlış yazmış olabilirim demek istediğim sizinde belirttiğiniz gibi supplement dediğimiz maddeler.Yani takviyeler ve ek besinler. ben bunları hiç kullanmak istemiyorum 3-4 ay sonrasında bile istemiyorum ne gibi eksileri olur kullanmassam..?

Ve son olarak sabah kahvaltıda iş gereği herşeyi bulamıyorum ve poaçayı bırakıp simit yemeye başladım ondada yağ fazlaolduğu için yani simit poaçaya göre daha yağsız olduğu için peki simit dışında ne yebilirim...

Çok acemice gelebilir sorularım arama ile ulaşılabilecek sorularda oalbilir ancak aramada bulduklarımda sadece yemek almam gereken karbonhidrat,protein,v.s olarak teknik terimler ile belirtilmiş olduğundan tam olarak ne yiyebileceğimi anlamıyorum :(

SAYGILAR...

11. redbaron_

redbaron_ Üye

Beğenileri:
    166
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Elazığ
    demircan256 öncelikle kişilere nickleri ile hitab etmeniz gerekmektedir usta,kardeş vb. şekilde hitaplar yaşaktır.
    Bu forum sıradan forumlardan değil kurallar vardır ve bu kurallar harfiyen uygulanır.Buna dikkat edelim lütfen.

Kardiyoyu interval kardiyo olarak yap daha çok verim alırsın.Ancak bunu burada anlatmam çok uzun sürer o yüzden forumda arayıp kendin öğrenmelisin interval kardiyoyu ve uygulanışını.

Ekbesinler beslenmedeki açıkları kapatmak için kullanılır eğer beslenmede bir eksiğiniz olmazsa 4.aydan sonrada olsa kullanmanız gerekmez.

Beslenme olarak kahvaltıda yumurta en büyük yardımcınız olacak özelliklede yumurtanın sadece beyazını yerseniz diyetinizdede yardımcı olacaktır.
    Sabah 3 yada 4 haşlanmış yumurta beyazı (1 tanede sarısını tüketebilirsiniz) kahvaltıdaki protein ihtiyacınızın büyük bölümünü karşılayacaktır.
    Bunun dışında yağsız peynir tüketebilirsiniz kahvaltıda.Peynir süt yoğurt yumurta en temel hayvansal protein kaynaklarıdır.
    Tabi kahvaltıda sadece bunları yemiyeceksiniz.Abartmadan ekmek zeytin simit domates salatalık vs. ile beraber yani alıştığınız kahvaltı gibi ama biraz daha protein yüklemesi yapacaksınız sadece bunun içinde belirttiğim gibi yumurta beyazı ve yağsız peynir olabilir.
    Tabi etten bahsetmiyorum bile etin en temel protein kaynağı olduğunu biliyorsunuzdur sanırım :)
    Kolay gelsin.İyi çalışmalar.

12. demircan256

demircan256 Üye

Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul

Öncelikle kurallara daha dikat etmem gerektiğini belirtmek isterim uyarını dikate alacağım redbaron...

Açıklamalrına gelirsek kardiyo olayına göz attım o taamdır,beslenme olayına ise şöyle yapıyorum o zmaan tabi sizler tarafındanda anormal karşılanmazssa 1 adet simit,3 yumurta(1 sarı 3 beyaz olmak şartı ile)tabi bu dediklerim sadece işte olduğum zaman evde iken dediğin gibi yine domates,salatalık,zeytin,yağsız peynir ,unutmadan o dediğim 3 yumurta 1 simit burda simiti ekmek yerine yiyorum çok gelicekse belirtiniz lütfen:( şimdilik bunları uygularsam sorun olmaz sanırım......zaten benim en büyük sorunuım kahvaltı,diğer öğünleri hallediyorum her türlü.

TEŞEKKÜRLER...

Sayfayı Paylaş