Böyle Saçma Şey Olur mu Ya?

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve Furko2424 tarafından 6 Şubat 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. Furko2424
    Offline

    Furko2424 Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2011
    Mesajlar:
    227
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    İnternette bulduğum şey beni deli etti.böyle kişiler bilip bilmeden millete saçma sapan bilgiler veriyorlar

    Düşük Karbonhidrat, Yüksek Protein Diyetlerinden Uzak Durmak İçin 15 Sebep

    1) Düşük karbonhidrat (ketogenic?) dietleri, kaslarınızda ve karaciğerinizde bulunan sağlıklı glikojeni(glikozun depolanan hali) yok eder. Glikojen depolarını yok ettiğinizde, vücudunuzda su kaybı olur, bu da dietinizin birinci ya da ikinci haftasında önemli ölçüde zayıflamanızın sebebidir. Bu genellikle fazlalıkların kaybolması gibi anlaşılsada, aslında çoğunlukla su ve kas kaybıdır. Bu arada belirtmeliyim ki, bu düşük karbonhidaret diyetlerinin bu kadar popüler olmasının da bir sebebi - ölçüde çabuk, ancak aldatıcı bir azalma olması.

    Glycogenesis (glikojenin bir hali) karaciğer de ve kaslarda, yeteri kadar karbonhidrat bulunmadığında ortaya çıkar - düşük karbonhidrat diyetlerinde karbonhidrat kas ve karaciğerde çok az bulunur.

    Glycogeneolysis (bozulmuş glikojen), glikojen yakıt olarak kullanılmak için parçalandığında ortaya çıkar.

    2) Kaslarınızdaki glikojenin tükenmesi, daha kolay yorulmanıza, egzersiz ve hareketleri daha zor yapmanıza sebep olur. Araştırmalar kas yorgunluğunun, kastaki glikojenin tükenmesiyle neredeyse doğru orantılı olduğunu gösteriyor. İşin aslı şu ki enerjik hissetmediğinizde, egzersiz ve hareketleriniz azalır -genellikle farkına bile varmadan- bu da kalori harcamanız ve temel metalobizma hızınız için iyi değildir.

    3) Kaslardaki glikojenin kaybolması, kaslarınızın zayıflamasına yol açar. Bunun sebebi, glikoza çevrilmiş olan kaslardaki glikojenin, hareketler sırasında bir yakıt olarak görev görmesidir. Normalde yakıt olarak bir karışım kullanılır, ama kaslarınızda glikojen yoksa, küçülen kas lifleri -normal kas seviyesini korumak için dinlenirken bile- glikojen kasta kullanılmak üzere her an bulunamadığından kısalır. Aynı zamanda kaslarınızdaki glikojenin yok olmasıyla daha az hareket etmeye ve egzersiz yapmaya başlamanız, kaslarınızın zayıflamasına ve yeterli kas seviyesini koruyamamanıza yol açar.

    Belirtmeliyim ki, yakıt için kullanılacak karbonhidratın yokluğunda, vücut öncelikle proteinleri (kaslarda) ve yağı kullanır. Kasın yok olmasında ilk safha hızlıdır, çünkü erişimi kolay olan kaslardaki proteinin metabolizmaya katılmak, ya da yakıt olarak kullanılmak için glikozun dönüştürülmesinde kullanılır. Fazla protein almak bunu önlemez, çünkü kalori olarak eksik vardır.

    İnsülin seviyesi, kronik olarak düşük karbon dietlerinde çok azdır, bu durumda kaslardaki proteinlerin parçalanması artar ve protein sentezi durur.

    4) Kaslarınızdaki zayıflama, temel metabolizma hızınızın da azalmasına yol açar. Metabolizma kaslarda gerçekleşir, daha az kas ve kas seviyesi daha az metabolizmaya, o da 24 saatte yakılacak kalorilerin azalmasına sebep olur.

    5) Kaslarınız ve deriniz çökmüş gözükecek. Çökmüş kazlar gerçekten kötü görünürler. Çökmüş deri ise sağlıklı ve dinamik görüntünüzü kaybetmenize sebep olacaktır.

    6) Bazı düşük karbonhidrat diyet reçeteleri, karbonhidratlardan, insülin miktarında ani artışa sebep olduğundan dolayı, uzak durmanız gerektiğini yazar - ekmek, makarna, patates, havuç vb. Kesin birşey var ki karbonhidratlar hep kötü çocuk oldular, ve hep olacaklar. Şekerler, kurabiyeler, şekerli içecekler, işlenmiş beyaz bekmek, makarna, pilav ve şeker eklenmiş herhangi bir yiyecek, bunlar ne sağlık için ne de kilo kaybı için iyi şeyler.

    Bunun yanında, meyve, sebze, baklagiller, tamamıyla tahıldan yapılmış ekmekler ve bulgur pilavı gibi karbonhidratlar da sağlık ve kilo kaybı için yararlıdır. Tıpkı protein kontrollü tüketilmesi gereken protein ve yağlara benzerler.

    high glycemic yiyeceklerin etkisi genellikle abartılır. Evet etkisi vardır, ama abartılandan çok daha az. Aynı zamanda, yiyeceklerin glycemic etkisi, bir oturuşta yediğiniz yemek miktarı tarafından bastırılır. Ufak öğünler ortalama olarak daha az glycemic etki yaratır. Biz ise genelde bir kaç çeşit yiyeceği aynı anda yeriz, buna bağlı olarak da yüksek glycemic yiyecekler yenmişse, yiyeceğin ortalama glycemic içeriği azalır.

    Tabii ki, glycemic içerik değerleri yanılıyor da olabilir, çünkü temel olarak tüketilen her 50 gram karbonhidrata göre ölçülüdür. Buna ulaşmak için fazla şeker yemeye gerek yok, ama 4 kase havuç yemek gerekli. Siz bir öğünde 4 kase havuç yer misiniz?

    Düzenli egzersizler yapan ve aktif yaşayan insanlar yüksek glycemic yiyeceklerden daha az etkilenirler çünkü onların vücutlarında harcanan karbonhidrat, hemen karaciğer ve kastaki glikojen depolarından yenilenir.

    7) Düşük karbonhidrat, yüksek protein dietlerinde zayıflama genellikle ilk bir kaç hafta içerisinde olur, bunun sebebi su ve kas kaybıdır.

    Yüzdeye vurulacak olursa çeşitli yollarla kaybettiği kiloları geri alan insanlar çoğunluktadır, ama bu düşük karbonhidrat yüksek protein diyetlerinde daha fazladır. Bu olay temel olarak 4 etkene bağlıdır:

    A: Kas kaybetmişsinizdir. Bununla birlikte metabolizmanız yavaşlar ve 24 saat içinde yaktığınız kalori miktarı azalır. Kilo verme sırasında kaybedilen kaslar neredeyse verilen kiloların geri geleceğinin garantisidir.

    B: Glikojenin yetersizliğinden dolayı kaybettiğiniz “sağlıklı” sıvıyı geri kazanırsınız

    C: Bu tür bir diyeti uzun vadede sürdürmek zordur.

    D: Uzun vadede yaşam tarzınızı değiştirmemişsinizdir

    9) Çok fazla yağlı yemek sağlıklı değildir. Biliyorum kanlarındaki kolesterol ve trigliserit seviyesinin düşük karbonhidrat yüksek protein diyetleriyle düşenler hakkında birşeyler duydunuz. Bu genellikle ağırlık kaybıyla olur, ama yağ açısından zengin bir diet yaparken bu devam etmez.

    Bazı araştırmalar açıkça gösteriyor ki, hayvan mamülleri ya da doymuş yağ içeren yiyecekler kalp hastalıkları, felç, safra taşı, romatizma semptomları, kanserler vb. riskini arttırıyor. Örnek vermek gerekirse, fazla et tüketen ülkeler ve daha az et tüketen ülkere karşılaştırıldığında, kanser görülme olasılığı ile et tüketimi arasında doğrudan bir ilişki görülüyor. Et yiyen ülkelerde kanser görülme olasılığı artarken, daha az et yiyen ülkelerde daha az kanser görülüyor.

    Yağ kesinlikle gerekli, yağ tüketirken, çoğunluğunu sağlıklı yağlardan ve kontrollü olarak tüketmek önemli. Sizin aradığınız yanıt, markalı/sentetik, bolca şeker eklenmiş “düşük yağ içeren” ürünler değil. Aynı şekilde markalı/sentetik, yapay tatlandırıcı ya da yağ eklenmiş “düşük karbonhidrat içeren” ürünler de değil. Bu arada ufak bir bilgi, yapay tatlandırıcıları, hiç bir zaman kilo kaybı konusunda yardımcı olmamışlardır.

    Albert Einstein Tıp Okulundan Dr. Keith-Thomas Ayoob da bu konuda konuşmalarında, düşük karbonhidrat, yüksek protein diyetlerinin asla uzun vadede bir çözüm olmadığını, ancak kısa vadede hızlı bir çözüm olabileceğini belirtmiştir.

    10) Bazıları bana “işe yaramalı, insanlar bu yolla zayıflıyor” diyorlar. İnsanlar terçekten bu diyetlerle yağ kaybediyorlar, çünkü daha az kalorili yiyecekler tüketiyorlar - herşey burada, bu diyette bir sihir yok- aynı şey sağlklı bir diyet programıyla da yapılabilir.

    11) Düşük karbonhidrat diyetleri, lifli yiyecekler konusunda oldukça yetersizler. Bitkilerden elde edilen yiyecekler lifli, hayvanlardan elde edilen yiyecekler ise lifsiz. Lifli yiyeceklerden yeteri kadar tüketmemeniz durumunda, sindirim yollarıyla ilgili kanserlerin (çünkü yiyeceklerin vücuttan atılma süresi uzar) ve kardiyovasküler hastalıkların (çünkü lifler, yağı ve kolesterolü etkiler) görülme riskini arttırırsınız.

    12) Düşük karbonhidrat diyetleri, meyvelerde, sebzelerde, baklagillerde bulunan faydalı besinler açısından da oldukça yetersiz. Oysa bu maddeler, sağlık için gerekli olmasının yanında, kanser ve kalp krizi riskine karşı insan vücuduna faydalıdır da. Gerçek şu ki, bu faydalı besinlere, normalde olduğundan daha fazla düşük karbonhidrat diyetlerinde ihtiyacınız var, çünkü daha çok yağlı yiyecek tüketiyorsunuz.

    13) Amerikanlar zaten ihtiyaçları olan proteinin iki katından fazlasını tüketiyor. Buna bir de yüksek protein diyetini eklediğinizde tüketmeniz gerekenden çok daha fazla olduğunu göreceksiniz. Bu arada söylemeliyim ki bir çok insan bütün meyve, sebze ve baklagillerin protein içerdiğinin farkında değil. Hayvansal gıdalar daha fazla protein içeriyor ama onlar sağlıklı yiyecekler değil.

    Diyetle alınan fazla proteinler sizi ciddi hastalık riskleriyle karşı karşıya bırakıyor. Bunların içinde gut hastalğı, böbrek hastalığı ve böbrek taşları, oesteoropoz gibi hastalıklar da var. Ufak bir bilgi vereyim, protein tüketimi konusunda sağlıklı seviyelerde bulunan ülkelerde osteoropoz çok daha az görülüyor.

    14) Düşük karbonhidrat, yüksek protein diyetleri, ketosis denilen bir psikolojik rahatsızlığa da yol açabiliyor. Bu hastalık bir tür metabolik asitlilik durumu. Şu cümleyi daha önce duymuş olabilirsiniz, “yağ karbonhidratın ateşinde yanar”. Açıklamak gerekirse, yağın etkili şekilde yakılması ve zehirli ketonların oluşmaması için yeteri kadar karbonhidrat bulunmalıdır. Ufak bir bilgi vereyim, ketosis uç noktalara ulaştığında çok ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor.

    15) Kötü nefes alma. “Keto Nefesi”, ya da “Aseton Nefesi” olarak da bilinir. Bu durum, ketosis durumunda aseton üretilmesinden dolayı görülür.

    Peki bütün bunlara rağmen niye düşük karbonhidrat yüksek protein çılgınlığı? Bence bir kaç tane sebep var,

    A: İlk haftalarda çok hızlı görülen kilo kaybı -genellikle kas- Bu insanların çabuk zayıflayacaklarını düşünmelerine sebep olur

    B: Bu diyet size zararlı yiyecekleri yemeniz için izin verir, yumurta, peynir, pastırma ve daha bir çok yağlı yiyecek.

    C: Bir çoğu bunu, uzun zamandır aradıkları yeni bir tür “büyü” olarak görür. Oysa ki çeşitli formlarda da olsa bu diyet 1960′lardan beri bilinmektedir.

    İyi haber ise, sizi enerjik hissettirecek, zayıflamanızı ve bunu koruma şansınızı ciddi şekilde arttıracak bir yöntem var. Ama bu başka bir makale olacak

    alıntıdır:http://mehmetdurgutluoglu.blogcu.com
     
    rockybalboa7 ve Zerk bunu beğendi.
  2. Zerk
    Offline

    Zerk Üye

    Katılım:
    15 Ocak 2011
    Mesajlar:
    112
    Beğenileri:
    461
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Muhasebeciyim
    Bu arkadaş kası karbonhidratla(!) besleyerek bb yapsa karşımıza şöyle bir sonuç çıkar.

    [​IMG]

    Yani; Güçlü ancak, fıçı gibi
     
  3. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    smackdownda güreşçiydi mark henry güçlü güçlü olmasınada yere düştümü işi bitiyordu
     
    Zerk bunu beğendi.
  4. Zerk
    Offline

    Zerk Üye

    Katılım:
    15 Ocak 2011
    Mesajlar:
    112
    Beğenileri:
    461
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Muhasebeciyim
    Ki makaleyi(!) yayınlayan adam o kadar bilgisiz ve protein düşmanı ki, dediğim gibi proteini bir köşeye atarak tamamen karbonhidrat ile beslenir.

    Her kafadan bir ses çıkan Türkiye'de, TV'ye çıkan onca şaklaban diyetisyenden(!) medet uman bir toplumuz bunu kabul edelim.
     
    rockybalboa7 bunu beğendi.
  5. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    şimdiyi bilmem ama eskiden tv ye hergün bir doktor çıkardı çıkarın kalemi kağıdı yazın 3 zeytin bir kibrit kutusu kadar peynir diye ısmarlama diyet listesi verirlerdi şaka gibi insanlar sporcu beslenmesini bırak daha doğru beslenmeyi bile bilmiyorlar küçücük çocuklara daha büyüme çağındasın gofret çikalata hamburger ye diyen büyükler olduğu sürece daha çok işimiz var
     
    ZeusS_, pierre_tolga ve Zerk bunu beğendi.
  6. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    makalede bilimsel kaynak yok. karb konusu çok tartışılır gibi.karatay
    ,ketojen ve taş devri diyetleri ile tamamen çelişen bir yazı.
     
  7. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    evet tarısmalı bır yazı

    ustun koru okudum ama deıklerının cogu dogru

    gunluk kalorımızın %60 cıvarını karbonhıdrattan almamız gerekır ve asla dusuk akrbonhıdrat dıye bır dıyet turu dengelı ve dogru degıldır

    gunluk aldıgınız kalorının %20-30 unu proteındne almanız kas yapımına ve pozıtıf nıtrojen degnesıne yeterde artar bıle

    gunluk 300-500 gr proteın alıp 100 gr karbonhıdrat almanın hıc bır mantıgı ve artısı yoktur kı sacmadır zıyandır ısraftır

    gunluk kalorınızın %20-30 arasını proteındne %60ını ıse karbonhdratlardan alınması hem dengelı hemde saglıklıdır . ve bunun dıyet donemı yada bulk donemı olmaz dıyette kalorı dusurulur buna baglı olarak alınan karbonhıdratta duser zaten aynı proteın dustugu gıbı

    sporcu beslenmesı dedıgımız seyın ana malzemesı proteın degıldır proteın dengelı alınması gerekn bır yardımcıdır asıl ana madde karbonhıdrattır

    gunluk olarak ogunler dengelı proteın ve karbonhıdrat yonundne dneglenmıs ve saglıklı yagalr ıcerıyorsa sporcu belsenmesı tamamlanmıstır zaten

    az karbonhıdrat alınması kaslardakı suyu mın yapıcaktır ve olcu kaybına ve bır sure sonra aks kaybına yol acar cunku glıkojen oldukca azalır



    ketojenık tarzı dıyetler ayrı bır konu onlarla bunu karıstırmak yanlıs
     
    Son düzenleme: 6 Şubat 2012
    Cidade de Deus ve Furko2424 bunu beğendi.
  8. Furko2424
    Offline

    Furko2424 Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2011
    Mesajlar:
    227
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    katılıyorum benim sinirlendiğim şey böyle salak insanlar (aferdersiniz) .Millete yalan yanlış bilgiler veriyor kim bilir bu yazıyı kaç kişi okudu ve uyguladı

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:40 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:35 ----------

    evet ama protein düşmanı olmayada gerek yok
     
    ZeusS_ bunu beğendi.
  9. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ben dusmanlık goremedım sadece yukske proteın alımına gerek yok karbonhıdratı dengelı alın gıbı anladım ben eger ole bır yer varsa alıntı yaprsan bende farkına varmıs olurum :)

    yuksek proteın alımına bende karsıyım gereksız cunku sadec zıyan yanı kımse gunde 200 gr proteını sentezlıcek absorbe dıcek bır anabolızmaya sahıp degıl kı almanın da mantıgı yok ozman
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  10. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Bakınız Danny Boy ne güzel açıklamış bize yazıcak birşey bırakmadı :)
     
    Danny Boy bunu beğendi.
  11. CarpeNoctum
    Offline

    CarpeNoctum Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2009
    Mesajlar:
    702
    Beğenileri:
    1.298
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Zimbabwe
    Dergiler sağolsn Protein kas ile özdeşleştiğinden ne kdr protein o ka kas mantığı var , salonlardada görüyoruz saygı değer hocalarımızı salon fullendiginde çıkarıp protein shake içiyor adam milletin ortasnda.Olay tamamen ticarete dökülmüş sektör büyük herkez ekmeğinin peşinde.
     
    Danny Boy bunu beğendi.
  12. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Yazının bilimsel hiç bir yanı yok, cahilliklerle dolu içerisi tamamını okudum...

    1)
    "Düşük karbonhidrat (ketogenic?) dietleri, kaslarınızda ve karaciğerinizde bulunan sağlıklı glikojeni(glikozun depolanan hali) yok eder."
    İster Kh ye, ister ketojenik beslen, istersen hiç bir şey yeme kaslar da da karaciğer de de her zaman glikojen bulunur!
    Bu bir metabolizma cahilliği...

    2)
    "Belirtmeliyim ki, yakıt için kullanılacak karbonhidratın yokluğunda, vücut öncelikle proteinleri (kaslarda) ve yağı kullanır."
    Daha vücudun acil durum sıralamasını bile bilmiyor, önce yağlar en son protein kullanılır, belgeselinden kesit bile koydum forumda bunu anlatan...
    Genel biyoloji cahilliği...

    3)
    "İnsülin seviyesi, kronik olarak düşük karbon dietlerinde çok azdır, bu durumda kaslardaki proteinlerin parçalanması artar ve protein sentezi durur."
    İnsülin eksikliğinde kas yıkılmaz, kas yıkılmasını sağlayan şey kortizoldür!
    Hormon bilgisi cahilliği...

    4)
    " Çok fazla yağlı yemek sağlıklı değildir. Biliyorum kanlarındaki kolesterol ve trigliserit seviyesinin düşük karbonhidrat yüksek protein diyetleriyle düşenler hakkında birşeyler duydunuz."
    Sağlıklıdır, yağlar ve kolestrol antioksidan özellikdedir, oksit özelliği olan ve damarı en fazla hasara uğratan Kh lardır!!!
    Kardiyoloji cahilliği...

    5)
    Aseton olayına girmiyorum bile yok artık ....... diyorum ;)

    2002 yılından beri bütün dünyanın artık kabul ettiği gerçekleri kabullenemeyen bir bireyin çırpınışlarından başka hiç bir şey değil bu yazı ;)
     
    Dynamo ve Danny Boy bunu beğendi.
  13. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    bende forumun her yernde bundan bahsedıyorum :)

    yanı bu jay cutlerın yada phıl ın cıkıp muscletech alıorum bakın ne kadrda kas yaptım demsı gıbı tamamen yalan :)

    asıl amac su bıze dıyorkı bu sektor sız az proteınle gelısemessınız gunde kılonuzun 2-3 hatta 4-5 katı proteın alın ole gelısrsınız :(

    ama su var kı herkes calsıor okuyor bısye yapıor beslenmye zmanı yok genelde ( yanı varda cogunluk ole sanıor) ve supplement fırmaları dıyorkı proteınle doldurun vucudu ama zaman yok e nolcak 80kg bırı gunde 120 gr proteın alıcakken 240 gr alcagını snaıor ve bunun ancak ayrısını besınlerden alıor gerısını proteınlerden bılmem ne tozundan amınodan alıor en noluyor herkes zengın oluyor ama sporcu cebındekı 3 kurustan oluyor

    kı su var anaboılık kullanan bırı bıle gunde ole kılosunun katalrca katı proteını absorbe edemz hele phıl gıbı 900 gr alıorum bakın dıyen keısnlıkle yaln soluodur a kalorısı dogrudur am proteın kesınlıkle 900 gr degıldır

    arnold forumda sanırım en cok sevılen sporcu bakın o bıle gunde 170 gr ı gecmıor bunu franco soluor asla 170 grı gecmezdı ama yınede aynı kası ınsa ederdı demıstır

    mıke mentzer zaten proteını nerdeyse hıc almıcakmıs :) bır donem yeter estetgım bozulcak artı deyıp ( kı gunde 150 grı gecmıor asla ) gunde kılo x 0.60 a ındırmıstır ve uzun sure bole devam etmıs ve kılosunu kaslarını korumustur

    bunun gıbı bır cok ornek var

    a bu arad zeuss sole dıyelım ozman daha dogru olcaktır kanısındayım dengelı belsnemk daha onemlıdır yanı dusuk karbonhıdrat degılde dengelı her ogenın dengelndıgı dıyetler :) zaten dedıgım gıbı ketojenık beslenm apayrı bır olay :) yanı orda ana yakıt olarak yaglar kullanılıyor ve proteın meslea yumrta yada et kuyruk yagında tereyagında kızartılabılıyor o dıyet tıpınde :) o yzuden o apayrı bır olay ama o yasma tarızıda kendınce dogrudur

    benım burda nlatmak ıstedgım sey sporunu yapn ve karbınhıdrat lan yanı keto beslenmeyenler ıcın onemlı olan dengelı bır sekılde karbonhıdrat ve proteın almktır ve proteını abartmadan yeterı kadar almaktır
     
    Son düzenleme: 6 Şubat 2012
    Bluediver ve Cidade de Deus bunu beğendi.
  14. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    847
    Beğenileri:
    409
    Ödül Puanları:
    0
    bu adam vardı geçen gün orjinal cd almıştım yeğenimle dövüş filan oynuyoz bu dövüş oyununu önerdiler pek sevmedim adamı açıkcası bitane kaslı adam var o çok hoşuma gidiyo ismi aklımda değil ps2 de oyunu açınca yazarım.
     
  15. onbir
    Offline

    onbir Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    806
    Beğenileri:
    517
    Ödül Puanları:
    0


    dannyboy merhabalar

    diger konularda da okudum vegan beslenmeden falan bahsetmeden ve kilo x0.8-1 g protein almanı okumuştum hangi karbonhidratları(yemek) olarak söyleyebilirmisin nasıl beslendigini merak ediyorum acıkcası cunku 1.2 g k bası protein ile 3.5g/kg almanın bir farkı olmadıgını da okumustum senin beslenmene tam uyuyor bu anladıgım kadarıyla antrenman öncesi ve sonrası nasıl bir karbo protein seciyorsun ?
    teiekkür ederim:):)
     
    Danny Boy bunu beğendi.
  16. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    vegan olarak ole proteını ayrı alma sansı yok ama mesela antrenman oncesı ıcın 2 yumrta ve 100 gr yulaf gzuel olur kı bu sana 70 gr k.h ve yaklasık olarak 28 gr proteın getırır

    sonrası ıcınse eger vegan degılse kısı 100 gr tavuk ve mercımek yemgı oldukca gzuel olur buda yakalsık 30 gr proteın eder yanına bırde bulgur konur 5 gr dah artar proteın ama k.h artar

    benım kendı gunluk olark balsıgım var orda nasıl beslnedıgım hepsı var bakbılrıısn aklına takılan olursada ozelden mesaj atarsan cevapalrım
     
    onbir bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş