Sevgili gençler o kadar çok şey yazdım ama sizin takıldığınız şeye bakın J. Vermek istediğim mesajı anlamamışsınız. Ya da anlamazdan gelmişsiniz . Yine de bişeyler vermeye çalışayım: Siz zindan etme işini dövmek ve küfür etmek olarak algılıyorsunuz. Beni despot bir baba yaptınız J -Hayatımda çocuğuma küfretmedim, bir kere tokatladım onda da 4 yaşındaydı, aklını tam olarak çalıştıramıyordu ve çok tehlikeli bir yere gitmişti- Oda cezası verme, televizyonu-bilgisayarı-plastationu-her türlü eğlenceyi yasaklama, ansiklopediden 60 sayfalık bir bölümü okuma ve anlattırma ya da sorumluluk sahibi olacak bir görev verme, (bütün gün kardeşinin kendi sorumluluğunda olması) ve bütün gün o sorumlulukla geçirmesini sağlama gibi kavramları bilmiyorsunuz. 8 yaşındaki bir çocuğa, hatta size bile, bu tip cezaları verince aklınıza bir daha "baba demeye bile utanıyorum" lafları gelmez. ‘Ben bir ailenin üyesiyim ve aile içinde kendime göre görevlerim var’ diye düşünür. ‘Demek ki bu görevlerimden biri alışveriş sırasında kendi ağırlığıma göre bir poşet taşımakmış’ diye düşünür.
Bunu 8 yaşındaki çocuk bile düşünür, Sizin bunu düşünmediğinize inanmak istemiyorum. Aile içinde hepinizin sorumlulukları var. Adam kazandığını ailesi için harcıyor, aile içinde siz de varsınız, o halde sorumlulklar işçindeki en hafifi olan poşet taşıma işini artık yapmış olmanız gerekir. Bu çok basit bir görev, başka aile içi pek çok görevleriniz var. Her en olursa olsun, aile içinde kime kızarsanız kızın bu sorumlulukları yapmaya devam etmelisiniz. Nasıl anneniz bu sorumluluklarını yerine getiriyor, nasıl babanız yerine getiriyor, siz de yerine getirmelisiniz. Hele gene üçüncü kişileri kesinlikle işin içine almamalısınız.
Bu tip aile içi görevleri yaptıkça sorumluluk-bilgi sahibi olursunuz. Hayatın okul-yeme-içme-uyku-eğlence-spordan ibaret olmadığını anlarsınız. Okumanın -özellikle sizin çağınızda- yapmanız gereken en önemli şey olduğunu anlarsınız. Her babanın sizden istediği yegane şey budur. Okuyun ve çıtayı ondan bir üste kurun. Onun sorumluluğu altında sizden beklenen şey budur. Tabii sadece okumak değil, gençsiniz eğleneceksiniz, ilgi alanlarınız olacak. Bunları önceliği “okumak” tan sonra geliyor.
Siz zannediyor musunuz ki bir baba çocuğuna bağırmak ister? Sanıyor musunuz ki, bir baba çocuğuna vurmak ister? Hele gene küfür etmek ister? Öyle bir imaj yarattınız ki, baba denen kavram size evde hapis ve disiplin cezasından başka bir şey vermeyen, sizi aşağılık gören, özellikle hayatını size gıcıklıklar yapmaya adamış biri...bu olacak iş değil... bu adam sabaha kör karanlığında paşa gönlü istediği için mi çalışmaya gidiyor? Para kazanmak zorunda olmak insanın üzerine yük bindirir...maalesef henüz bunun farkında değilsiniz.
Bu arada darkhacker, baban tansiyon hastası olmuş, sen hala "baba demeye utanıyorum" diyorsun. bunu yazarken için sızladı mı bilmiyorum ama şahsen benim okurken sızladı...
Babalarınızı anlamaya çalışın. Yukarda yazdığım şarkı sözünde olduğu gibi, onlar bir zamanlar genç idiler ve delikanlı olmanın ne demek olduğunu biliyorlardı. Ama siz baba olmanın, yaşlı olmanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. O yüzden onları anlamaya çalışın. Darkhacker senin yapman gereken de bu. Onun neden böyle yaptığını anlamaya çalış.
Her ne kadar sorduğum halde buraya yazmamış olsan da onunla birlikte bu noktaya nasıl geldiğini sorgula. Son seneleri iyice hatırla.
Çözüm “baba demeye utanıyorum” demek değildir sevgili gençler.
Çözüm, “babam ile oturduk bu işi çözdük” demektir.
Çünkü çözümsüzlük hiçbir zaman çözüm olmamıştır. Olmayacaktır da...