Askerlik?

Mestano 1 nisan 89 doğumluyum 2-3 gün önce tecil ettirdim 31 aralık 2011 e kadar ettiler.
bende doğduğum şehirden başka şehirde oturuyorum uğraştım burda yapmayız dediler ilk baş.sonradan öğrendim yapmak zorundalarmış.kavga gürültü yaptırdım.

diyarbakırda şehit olan askerlerimizin ruhları şad olsun allah rahmet eylesin, umarım birgün bizde pkk pisliklerinin cenazelerini görürüz

Benim elime yoklama kağıdı bile gelmedi.Bir gün merak edip askerlik şubesine gittim.Bana yoklama kaçağısın dediler.Neden bana haber verilmiyor dedim.Cevap yok tabi.Adam yerine koyup haber bile vermiyorlar sonra da yok kaçak yok bilmem ne diyorlar.

Üniversiteden sonra 2 sene tecil hakkını kullanmak için ne yapmak gerekli?
Detayını bilen veya bu tecili yakın bir dönemde yapmış olan var mıdır?

Askerlik şubesine gittiğin zaman "... sayılı/tarihli yasadan yararlanmak ister misiniz?" diye soruyorlar evet dersen 2 yıl hayır dersen 1 yıl tecil ediyorlar :)

Askerlik şubesine gittiğin zaman "... sayılı/tarihli yasadan yararlanmak ister misiniz?" diye soruyorlar evet dersen 2 yıl hayır dersen 1 yıl tecil ediyorlar :)
Bu kadar basit demek.
Herhangi bir askerlik şubesine gitmek yeterli değil mi?

Ayrıca diploma, fotoğraf, kimlik vs... gibi evrak prosedürleri de olacak heralde?

Bu kadar basit demek.
Herhangi bir askerlik şubesine gitmek yeterli değil mi?

Ayrıca diploma, fotoğraf, kimlik vs... gibi evrak prosedürleri de olacak heralde?

Yerli şubeye gitmek çok daha mantıklı, neredeyse hiç sıra beklemiyorsun. Öbür türlü yabancı şubeye gidersen işin 2-3 gün sürebilir, erken gidip sıraya adını yazdırman lazım.

Diploma/nüfus cüzdanı yanında gösterme amaçlı bulunmalı, kopya sayısı ise 3-4. Aynı şekilde 3 adet fotoğrafta götürmen lazım. Diğer form/dilekçeleri şubeden alıyorsun.

Benim askerliğe nerden baksan 10 sene var.:D Eğer milli boksör olursam askerlikte yatar ama ne olursa olsun ben komando olmayı cok ama cok istiyorum.

Back
Yukarı