Askerler silahlar ve kurşunlar

uzun bir zman önce okudum. Herkesin future warrioru var bizim niye yok

future soldier projeleri
çğu ülke gelecek için özel donanımlı asker yapma çabasında.
örneğin: Aşağıdaki zırh abd ye ait. 2024 gibi hazır olacak
özellikleri şunun gibiydi
- kıyafaet rahat haretet edilen cinsten ama kurşun geliince onu algılıyor ve sertleşerek kurşun geçirmiyor
- aynı zamanda üstünde kaslar var değişik bir madde idi insan gücünü 100kat arttırıyopr (başka bir şeyle karıştırmıyorsam)
-otomatik olarak kamufilaj oluyor, etrafın rengini alıyor. Hani arnoldun bir av filmi varya onun gibi
-termal görüş gece görüşü ısı algılayıcı tamam
-akıllı füzeler varya onun gibi kurşunları olacak
robocop0904639x800.jpg

futuresoldier.jpg

futurewarriormed.jpg

büyük boy: http://img7.imageshack.us/img7/379/futuresoldier.jpg
büyük başka http://img193.imageshack.us/img193/6876/futurewarriormed.jpg

-----------------------------------------------------------------------------
762mmmg3maknalitfek.jpg

interventionmodel200mil.jpg

-------------------------------------------
b12
sadece 21 tane vardı 1 düştü şimdi 20tane (hepside amerikanın) bombardıman uçağı) kanat açıklığı 57 m. Bir f16 +15ton olduğuna göre düşünün
usafb2spirit.jpg

b2 yi koruyuculuğunu yapan diğer uçaklarla kıyaslayın
kopyasf35.jpg

http://img36.imageshack.us/img36/862/kopyasf35.jpg

diğer bildiğim savaş uçakları F16 ve F35
F 35 direk olduğu yerden kalka bilioyr Türkiyedede var bir tane F35 fotosu gördüm bir sürü üleknin bayrağı vardı neden acaba

---------------------------------------------------------------------------

neden f35 in farklı ülkenin bayrağı olduğunu söyleyeyim. her ülke teknolojisi gelişşin diye belli bir bir miktar katılım payı ödemiştir. ar-ge gideri. ve her ülkede belli parçaların üretimi olmuştur.

Çelik Yelek

Kevlar, çok hafif karbon kökenli çok sağlam liflerden oluşan bir malzemedir. DuPont firması tarafından 1965 yılında icat edilmiş ve patentlenmiştir. Kevlar günümüzde zırh, sağlam halat yapımı, yanmayan koruyucu giysi yapımında kullanılmaktadır. Kevlar çok yüksek çekme gerilimine dayanabilen liflerden oluşan ipliksi bir yapıdır. Dokunabilir, kumaş haline getirilebilir, kesilebilir ve dikilebilir. Özellikle çelik yelek, miğfer, paraşüt ipi, fiber veya data kabloları için ek sağlamlık sağlayan halat, veya gemileri bağlamak için kullanılan hafif halatlar ve kompozit yapılar ile oluşturulan levha, boru veya özel taşıtların gövde veya kanat yapılarının yapımında kullanılmaktadır. Aynı ağırlıktaki çelikten 5 kat daha sağlamdır sloganı ile pazarlanmaktadır.
---------------------------------------------------------
kurşun geçirmez yelek

Kevlar yelekler kevlar liflerinden dokunmuş kumaşlardan birçok kat üstüste dikilerek oluşturulur.Yüksek gerilime dayanıklı lifler kurşunu tutabilmektedir. Bununla birlikte lifler ezilmeye dayanıklı değildir. Bundan dolayı kevlardan yapılmış bir malzemenin kurşun geçirmeme şartı esnemesidir. İnsan vücudu uzerinde kurşunu gecirmeyen kevlar kurşunu geçirmezken, sert bir satıh (örneğin tahta) üzerine gerilen aynı kevlar kurşunu geçirir.
Sivri uçlu mermilerin durdurulabilmesi için daha sık ve sağlam bir dokumaya ihtiyaç vardır.
Kurşun geçirmez yelekler durdurabildikleri kalibre ve mermi tiplerine gere seviye katsayılarına sahiptir. Zırh delici çelik uçlu mermiler kevlar yelekler tarafından durdurulamaz. Bunun için kevlar yelek içerisinde çok sert seramik levhalar kullanılmaktadır. Bu levhalar çelik merminin sivrilik miktarını ucu kırarak azaltır. sonraki katmandaki kevlar kumaş katmanlarında mermi durdurulur. Kevlar yelekler gövdedeki hayati organları korumayı amaçlar. Yinede kullanıcı tam olarak korunmuş değildir. Bazı durumlarda kurşunun vücuda girmesinden çok kurşunun oluşturduğu darbe ile kemiklerin kırılması veya basınç ile iç organların patlaması tehlikesi ile karşı karşıya kalınır.

bir yerde daha okudum kurşun geçirmez yelek sadece tabancalarda etkilidir. bütün tüfek mermileri çelik yeleği deler geçer diyordu.
-------------------------------------------------------------------
bir yerde okudum satın almak istiodum:D ama bu havalı giysiyi almak için para harcayamam
yerli bir çelik yelek fiyatı 150 Dolardan başlarken. yabancı çelik yelekler 2000 Dolardan başlıyor acaba neden:S

SAVAŞÇI, 150 dolar olanlar preslenmiş malzemeden imal ediliyor ve pahalı aynı zamanda ağır.

kevlar diğerine nazaran hafif ve daha sağlam

diğer çelik yelek sadece tabanca mermilerini tutar. tüfek mermilerini bırakır.

benim bildiğim nano teknoloji ile daha iyi bir yelek hazırlayacakları hatta duvar savunması bile düşünüyorlar.

Nanoteknoloji çığır açacağa benziyor.İlk resimlerde elbisenin benzeri MGS4'te kullanılmıştı. Gücü arttırıyor mu bilmiyorum ama kamuflaj olayı anlattığın gibi.

En son resim çok saçma geldi bana ya. Yani sakın yanlış anlamayın dalga geçme anlamında değil, yani mantıken enteresan. :D
Şu hava, deniz donnmsı var ya onu diyorum.

F16

Özellikleri ise şöyledir;

Uzunluğu: 14,80 metre
Yüksekliği: 4,80 metre
Kanat açıklığı: 9,80 metre
Kanat alanı: 27,8m2
Hızı: 2.475 km/sa (2 Mach )
Boş ağırlık: 8.662 kg

Ağırlık: 30.600 kilogram (Tam Yüklü)
Menzil: 3.300 kilometre ek yakıt deposu ile
İtki: Tek Motor 119KN (28000 lb)
Motor türü: F-100-PW-220 veya F-110-GE-100
Silah donanımı: 20 MM'lik top, 6 Havadan-havaya, Havadan-karaya füze (2 Sidewinder, 2 Sparrow, 2 Amraam)

F-16 Fighting Falcon yani F-16 Savaşan Şahin uçakları ilk olarak 1976 senesinde üretilmeye başlandı. Soğuk Savaş döneminin en popüler uçağı olan F-16, ABD üretimi bir teknolojiye sahiptir.

Bugüne kadar yaklaşık 6000 adet üretilen F-16'dan en çok Türk ordusu muhafaza etmektedir. Bu 6000 uçağın yaklaşık 5000 Türk ordusunda, 450 si ABD ordusunda, 300 kadarı İsrail'de geri kalan kısım ise Mısır ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde bulunmaktadır.

F-16'nın yapımında F-15 ve F-11 teknolojisinin mimarisinden yararlanılmıştır. F-15 ve F-11'in getirmiş olduğu atiklik, manevra kabiliyeti, güçlü radar sistemi F-16'yı gelişmiş jet uçakları arasında kabul ettirmektedir.

Saatte 2.475 Km/h hıza ulaşabilen bu jetler, Türkiye'de Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından üretilmektedir. Bazı parçaları ise Aselsan tarafından üretildiği bilinmektedir.

f16c.jpg

f16c.jpg

bunun büyük boyu vardı bir aralar ama bulamadım

-----------------------------------------------
wal paper istiosanız bu büyük boy bir resim http://img357.imageshack.us/img357/8837/f16falcon2.jpg

B-2 Spirit

B-2 Spirit Teknik Özellikleri
Mürettebat: 2
Kanat açıklığı: 52,4 m
Uzunluk: 21.0 m
Yükseklik: 5,18 m
Boş ağırlık: 71,700 kg
Yüklü ağırlık: 152,200 kg
Kalkış sırasındaki maksimum ağırlık: 170,600 kg
En yüksek hız: 3860 km/h
Motorlar: 4× General Electric F118-GE-100 turbofans
Itiş gücü: 4x 77kN

Northrop Grumman B-2 Spirit, nükleer ve konvansiyonel silahlar taşıma kapasiteli, çok rollü, radara yakalanmayan (hayalet/stealth) bombardıman uçağı. Şu ana dek üretilen en pahalı uçaktır, tahmini fiyatı 1.157 milyar [1] ile 2.2 milyar ABD Doları[2] arasındadır. Kıyaslama gerekirse, Nimitz sınıfı bir uçak gemisi 4.5 milyar dolara malolmaktadır. Ancak bu fiyatın büyük kısmı radara yakalanmama teknolojisini geliştirmek için harcanmıştır. Radara yakalanmama teknolojisi sayesinde daha önceki uçakların başaramadığı görünmeden düşman hedeflerini bombalama görevlerini başarabilmektedir. Proje başladığında toplam 135 uçak üretilmesi planlanırken bu rakam 1980'lerin sonunda 75'e, 1992'de ise başkan George H.W. Bush tarafından yapılan açıklamayla 20'ye indirileceği belirtilmiştir. Operasyonel hale getirilen test uçağı ile bu sayı 21 olmuştur.Yüksek teknolojisine rağmen 2008 yılında bir eğitim uçuşu sırasında bir B-2 Spirit uçuş kontrol sistemini besleyen 24 basınç sensöründen 3'ünün ıslanması sonucunda yanlış ölçüm yaptığı için plotlara müdahale izni vermeyerek kendiliğinden kalktı ve düştü.Böylece Amerikan Hava Kuvvetleri'nde mevcut olan B-2 sayısı 20 ye inmiştir

Silahlandırma

Bombalar
80x Mk 82
16x Mk 84
80x Mk 36 Sualtı Bombası
36x M-117 Napalm
36x CBU-87
36x CBU-89
36x CBU-97
8x GAM-11
16x GAM-84
16x JDAM
16x Mk 83
16x Mk 84

Havadan Karaya Taaruz Füzeler AGM
AGM-142 Nave Nap
AGM-129
AGM-158 JASSM

Ayrıca Nükleer Silah Olarak
16x B61
16x B83

donanmalı resmin 3008x2000 lik en büüyük resmi daha iyi diğerinden http://img518.imageshack.us/img518/8205/b2byk.jpg

galeriye link http://img526.imageshack.us/gal.php?g=060622f5040d162.jpg

hotnet ve b2 yanyana boyu için iyi bir foto orijinal boyut http://img526.imageshack.us/img526/9575/060622f5040d162.jpg
alttakinin orijinal boyutu yukarıdaki link

060622f5040d162.jpg

b2spirit3.jpg

northropb2.png

F-16 Fighting Falcon yani F-16 Savaşan Şahin uçakları ilk olarak 1976 senesinde üretilmeye başlandı. Soğuk Savaş döneminin en popüler uçağı olan F-16, ABD üretimi bir teknolojiye sahiptir.

Bugüne kadar yaklaşık 6000 adet üretilen F-16'dan en çok Türk ordusu muhafaza etmektedir. Bu 6000 uçağın yaklaşık 5000 Türk ordusunda, 450 si ABD ordusunda, 300 kadarı İsrail'de geri kalan kısım ise Mısır ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde bulunmaktadır.

F-16'nın yapımında F-15 ve F-11 teknolojisinin mimarisinden yararlanılmıştır. F-15 ve F-11'in getirmiş olduğu atiklik, manevra kabiliyeti, güçlü radar sistemi F-16'yı gelişmiş jet uçakları arasında kabul ettirmektedir.

Saatte 2.475 Km/h hıza ulaşabilen bu jetler, Türkiye'de Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından üretilmektedir. Bazı parçaları ise Aselsan tarafından üretildiği bilinmektedir.

savaşçı dostum verdiğin bilgiler yararlı ama benim bildiğim orta doğuda en büyük hava kuvvetleri israil ve türkiye neredeyse ucaşları aynı sayıda 1000 civarı. türkiyede nasıl 5000 oluyor sen daha iyi bilirsin ama araştırsan iyi olmazmı benim aklımdaki süphede yok olur.

birde bir oyunda f16 2100km zor görüyordu.

atakan_irresistable: saol yazdığın için
tabi ülkeler gerçek rakamları vermez diye düşünüyorum ama yaklaşık olarak tahmin edilir.
bir yerde daha okudum 250 diyor burada kafam karıştı bak. bu ne tezatlık ya... 5000 nerede 250 nerede. belki 0 hatası olmuştur dicem ama...

5000 yazan yer http://www.damacana.org/2007/11/f-16-savas-ucag-ozellikleri-ve.html

250 yazan yer
http://www.kalitelihayat.com/guncel-haberler/dunyanin-en-buyuk-f-16-filosu-turkiyede.html

Türkiye 30 adet yeni F-16 satın alarak dünyanın en büyük F-16 filosuna sahip oldu...

Türkiye, her biri 60 milyon dolar değerinde toplam 1.8 milyar dolara 30 adet yeni 'F-16C Block 50' savaş uçağı aldı. Dünyanın her yerindeki silahlı kuvvetlerle ilgili bilgiler veren StrategyPage.com sitesi, Türkiye'nin 30 yeni 'F-16C Block 50' savaş uçağı aldığını duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri de anlaşmayı doğruladı.

Hava kuvvetleri bünyesinde 250'ye yakın F-16 bulunan Türkiye böylece dünyadaki en büyük F-16 filolarından birisine sahip olmuş oldu. ABD Kongresi, uçakların satışını 2006 yılında onaylamıştı. Lockheed Martin şirketince üretilen F-16'lar, halen dünyanın en modern savaş uçakları arasında sayılıyor. StrategyPage.com'un haberinde, Türkiye'nin askeri modernizasyon sektöründe önemli bir konuma yükseldiği belirtildi. Bir Türk firmasının, Pakistan'a ait eski F-16'ları 'Block 15' modelinden 'Block 40'a geliştirdiği örnek verilen haberde, ABD'nin Pakistan'a yönelik silah ambargosunu kaldırmasının ardından, bu ülkeyle iyi ilişkileri olan Türkiye'nin pek çok alanda İslamabad ile işbirliğine gittiği kaydedildi
12 Mart 2009
bende bilemiyorum, bakıyorum öyle yazıyor

Bugün Türk Hava Kuvvetleri, dünyanın en büyük üçüncü F-16 vurucu gücü. 20 yıldır F-16 C/D Savaşan Şahinleri uçuruyor

vikipediadan kısa:

Bugün dünyada 24 Hava Kuvveti tarafından kullanılmaktadır. [2]Günümüzde ABD Hava Kuvvetleri için olmasa da ihracat için üretilmektedir

hız
12.000 metrede 2.175 km/s (1.350 mph) - 2.05 Mach
Deniz Seviyesinde 1.460 km/s (915 mph) - 1.2 Mach

İsrail Hava Kuvvetleri (203)
Mısır Hava Kuvvetleri (208)
Türk Hava Kuvvetleri (213+30 sipariş edildi) F-16'lar lisanslı olarak Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından üretildi.

ABD Hava Kuvvetleri (1,245)

7 eylül 2007 saat 18.17eklenmiş olabilir diye düşünüyorum. bir resim vardı orada yazıodu.

wikipeia dada yalnış bilgi olabiliyor kaynakça yoksa inanmayın bence
.

evet tek bir kaynaktan bulduğun yazıları eklemiyecekmişsin demek. acaip tezat durumlar ortaya çıkıyor.

------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------
birde şu B2 nin 3800 kmye çıktığını okudumya F16 bu uçağı nasıl yakalayıp avlıcak ya.
----------------------------------
b52 ve b2
b52a.jpg

b52 uçak gemisinde
b52cv.jpg

b522.jpg

http://img352.imageshack.us/img352/7385/b522.jpg

büyük boy b2 vs b52
http://img354.imageshack.us/img354/5360/b52a.jpg
b52 uçakta
http://img507.imageshack.us/img507/7134/b52cv.jpg

yok b52 okadar hıza ulaşıyor emin ol oyunda çok hızlılar yakalaması çok zor. bilirsin halı bombardımanı yapmak için belirli bir irtifaya ve hıza ulaşması lazımki yatay düşüşteki cisim ( bomba ) hıza paralel olarak önceden vursun. şekil çizebilseydik grafiği verebilirdim gerçi öss sınavı öncesi fizik çalıştıysan bilirsin.

----uçak----------------------->uçak
-------------bomb------------->
----------------------bomb---->
----------------------------bomb

----------------------------<target>

buluştukları yer zaman aynı.. hızlarıda.

resimler güzel hakkaten güzel çalışma olmuş eksikliği vardı forumda..

herzaman pilot olmak istemişimdir. kısmet olmadı

b52 yavaş olsa idi avcı uçakları b52 korumakta manevra yeteneklerini kaybedeceklerdir. düşman uçağı b52 saldırı anında koruyucu uçaklar düşman uçağına kilitlendiği anda yada kilitmenye başladığında dıt dıt gibi sinyaller vermeye başlar yani bilgisayar öncelikşi olarak pilotun yokolma tehlikesini iletiyor pilotta mecburi olarak önce koruyucuları yok etme çabasına ulaşıyor havadaki savaş bittiğinde b52 baya bir yol katediyor.

Son düzenleme:
evet genel kültür artıyor. bu bilgilerin tek bir sayfada olması bunları kaybedince bulmamız gerektiğinde saatlerce aramaktan kurtarır.

Bende Hava Harp okulu yada Kara Harp Okulu na gitmeyi istiyordum.9 sınıfta sırf hava cı olabilmek için fen bölümüne gittim. zamanla bende bordo bereli olma isteği doğru. pilot olmaktanda bordo bereli olmaktanda vaz geçemiyordum. Savaş jeti pilotu olmak için zaten hava harp okuluna gitmek mecburide; Bordo Bereli olmanın bir kaç yolu var ama ben harp okulundan mezun olmuş daha tecrübeli bir subay olupta bordo bereli adayı olmak istiyorum. bu sene sadece Kara harp okuluna ön kayıt yaptırdım. Kara harp okulunn fiziki yetenekteki minimum değerler Havanın kinden fazla ama havanında Öss deki puanı fazla. KHO nun istediği puanı össde alabilirim.

ama şu lise hayatında hiç zayıfının sorumluluk sınavı ile sınıf geçmemiş olmak gerkiyorya; gel gör ki ben hersene sorumlulukla geçtim. düz hiç geömedim:S o yüzden öss birincisi olsam bile(ki olmıcam) harp okulları beni almayacak. ama bir umut denicem. başka tercih yapmıcam. bu sene çalışıp bir daha ki sene tercih yapacağım. bi daha ki senenin bundan daha iyi olacağını sanıyorum.
ya hayret ediyorum ben kendimi bir şey bilmiyorum diye nitelendiriyorum başka okulların çok çalışkanlarından nasıl daha fazla şey biliyorum. tamam doğru hiç ders çalışmadım ama onlar nasıl çalışkan. okulda mı bir şey var ne ya. bizim sınıfın en tembel öğrencisi okuldan atıldı başka okula gitti teşekkür alıyor. ve yine boş yine boş. bizim sınıftada sadece bir kişi aldı. bir ton çalışkan avcunu yaladı. diğer sınıflarda normal gibi....

KHO’NA SİVİL KAYNAKTAN ÖĞRENCİ ALIMI FAALİYET ŞEMASI
http://www.kho.edu.tr/khobilgi/basvuru/2009/index2.htm

benimde bedeni yetenekten sadece koşudan korkuyorum. ya kalırım yada 10 -20 puan alrırım diğerlerinden en az +70 alırım bu 100 kadar çıkar. koşu ile ilgili forumda sordum fayda getirmeyen cevaplar geldi sadece... bodye bu sene başlamamın sebebi; boyuma göre maks kiloya çıkmak güçlü ve dayanıklıyım ama daha güçlü olup dayanıklılığımı arttırmaktı.(sonrada bağımlıklık yaptı) hedefime 14 kg var ama 12 akilo aldıktan sonra kondisyon düşünüyorum limitte olmamalıyım değil mi. zaten bir yıldada o kadar kilo alamam.

--------------------------------------------------

Türk Kara Kuvvetleri'nin kullandığı silah sistemleri ‎ (bir ara bakacam)
Tanklar
Leopard 2 • Leopard 1 • Sabra • M60 • M48
Zırhlı Personel Taşıyıcı'lar
Akıncı ZMA • ACV 300 • M113 • BTR-80 • Akrep ZPT • Otokar Cobra • RN 94 • FNSS Pars
Kundağı motorlu obüsler
T-155 Fırtına • M110 • M107 • M 55 • M 44T • M 52T • M108
Çoknamlulu Roketatar'lar
WS1A • ATACMS • M270 MLRS • TR 107 • RA 7040 • TR 122
Helikopterler
UH-60 Blackhawk • AH-1 Kobra • T-129 • UH-1 • Bell AB206B3 JetRanger • Cougar
Çekili Obüsler
Panter • M-101 • M-114 • M-115 • M-116 • M-59
Geri Tepmesiz Toplar
M 40A • M 40A • M 18
Havan Topları
HY-12Di (120mm) • [UT1 (81mm) • M1/M29 (81mm) • M-30 (107mm) • M-19 (60mm)
Uçaksavarlar
L/70 & L/70T Bofors • L/60 & M1A1 Bofors • Oerlikon GDF-001 • Oerlikon GDF-003 • Oerlikon GAI-D01 • Rheinmetall Mk.20 Rh202 • M42 Duster • M55 • Atılgan • Zıpkın
Füzeler
AGM-114 Hellfire • TOW • Stinger • Redeye • Igla-1(SA-16) • Milan Tanksavarı • M72 LAW • RPG-7 • ERYX • AT-5 Spandrel
İHAlar
Bayraktar Mini İHA • GNAT-750 • Harop • Harpy
Piyade Silahları
HK G3 • HK 33 • AK-47 • Colt M16 • Colt M4A1 • HK MP5 • FN MINIMI 5,56 Manga Destek Silahı • H&K MG-3 7,62mm Ağır Makineli Tüfek • H&K21 7,62mm Hafif Makineli Tüfek • Biksi Hafif Makineli Tüfek • Browning 12,7mm Ağır Makineli Tüfek • Dragunov-Kannas 7,62mm Keskin Nişan Tüfeği • Phonix Robar 12,7mm Keskin Nişan Tüfeği • Mk 19 bomba atar

Türk yapımı yıldırım füzesi
kopyasdscn0202it0.jpg

büyük boyu için linke tıklayın: http://img522.imageshack.us/img522/910/dscn0202it0.jpg

http://www.tumgazeteler.com/?a=4069738
Türkiye 1000 kilometrelik füzeler üretecek
Türkiye`nin ilk füzesi Marmara-1, 19 Eylül 1962`de İstanbul/Ümraniye`de fırlatıldı. Deneme atılışı yapılan ve başarılı olan füzenin yaratıcısı, Ermeni asıllı bir Türk vatandaşı olan Kirkor Divarcı`ydı.
Ancak nedeni anlaşılamayan bir şekilde evinde çıkan esrarengiz yangın sonucu tüm projeler kül oldu. Bu olaydan sonra kimse üzerine gitmede ve bahsetmedi. Konuyla ilgili yapılan araştırmaların olup olmadığı polis araştırmalarının onuçları bile açıklanmadı.
Son yıllarda karadan karaya atılan füze teknolojisi konusunda yatırımlar yaparak 250 kilometre menzilli füzeler üreten Türkiye`nin 1000 kilometre menzilli füze üretebilecek teknolojiye sahip olmak için de çalışmalar sürdürdüğü iddia ediliyor. Bu hedefe ulaşmak için belirlenen tarih ise gelecek yıl yani 2009. Ancak bu menzile ulaşabilecek teknolojinin şu an için yeterli olmaması durumunda amaçlanan hedefe ulaşabilmek için birkaç yıl daha gerekebileceği de belirtiliyor. Türkiye`nin uzun menzilli füze teknolojisi arayışının en önemli nedeni ise çevresindeki ülkelerin uzun menzilli füzelere sahip olması. İran son olarak 2000 bin kilometre menzilli sahap adlı füze üreterek önemli bir güç kazandı. Bu nedenle komşularıyla bir denge oluşturmak isteyen Türkiye çalışmalarına hız verdi. Bir diğer neden ise 2011 yılında uzaya uydu göndermeyi planlayan Türkiye`nin uydusunu uzaya taşıyabilmesi için uzun menzillere ulaşabilecek roketlere sahip olması gerekliliği. Bu nedenle füze menzilini geliştirme çalışmaları gizlilik içinde sürdürülüyor ve bu tür iddialara resmi makamlarca ne bir yalanlama ne de bir doğrulama getirilmiyor.
.....
Yazıda 1990`lı yılların ortasında TSK`nın orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla yapılan master planda 2008 yılında 500, 2009 yılında ise 1000 kilometrelik füze teknolojisinin kazanılmasının hedeflendiği belirtiliyor. Ancak aynı yazıda hedeflere ulaşılmasında birkaç yıllık sapmaların olabileceği de vurgulanıyor.
.....
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Külebi, Türkiye`nin daha uzun menzilli füzeler üretmek konusundaki çalışmalarının devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, `Türkiye`nin tek başına uçak üretmesi zordur. Bugün ABD bile en son uçaklarını dokuz ülkeyle üretiyor. Ama füzeyi üretirsen o senindir. Biz de caydırıcı bir güce kavuşmak için daha uzun menzilli füzeler üretmeliyiz` diyor.
....
KULOĞLU: ŞİMDİLİK HEDEF 600 KİLOMETRE
Türkiye`nin 1990`lı yıllardaki füze üretim projelerini görevde olduğu dönemde yakından takip eden Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu da Türkiye`nin daha uzun menzilli füzeler konusunda araştırmalar yapmasının normal olduğunu belirterek, her ülkenin bu tür çalışmalarının olduğunu söylüyor. Ancak 1000 kilometre menzile Türkiye`nin şu an için eldeki teknolojik birikimle ulaşmasının zor olduğu söyleyen Kuloğlu, şimdilik çalışmaların daha çok 300 ile 600 kilometre arasında menzili hedeflediğini belirtiyor. Kuloğlu`na göre füze teknolojisi konusunda zamanında Çin`den teknolojisi konusunda yardım alan Türkiye artık bu çalışmaları tamamen kendi imkanları ile sürdürüyor.

TÜRKİYE`NİN ELİNDEKİ MEVCUT FÜZELER

YILDIRIM: Çin teknolojisi kullanılarak üretilen Yıldırım füzelerinin menzili 250 kilometreye ulaşabiliyor. 2002`de gizlilik içinde üretimine başlanan Yıldırım füzeleri bir iki yıldan beri kamuoyu önüne çıkarılıyor.

JAGUAR: Gene Çin teknolojisiyle üretilen bu füzelerin menzili 150 kilometre civarında.

TOROS: 1999 yılında TSK envanterine giren daha çok çok namlulu roketatarları andıran Torosların menzili 100 kilometreye kadar çıkabiliyor.

ATACMS: ABD`den satın alma yoluyla envantere giren füzelerin menzili 165 kilometreyi buluyor.

KASIRGA: Dört lançerli çok namlulu roketatardan oluşuyor. 150 kilogram ağırlığında savaş başlığı ile 100 kilometre ötedeki hedefi vurabiliyor.

Haber5 - Habertürk

Son düzenleme:
doğru ya öss hikaye gibime geliyor.! askerlikte. umarım herşey gönlünce olur. ama orada herzman seçici oluyorlar. benimde kütük sorun olur diye düşünürdüm elazığlı olduğum için. ama sen şansını sonu kadar zorla geri bile çevirseler yeterki o kapıya vur. sen işini usulünce yap varsın red gelecekse ordan gelsin.!

ben başvurmadığıma yanarım. gerçi hala girme şansın var ama sadece eleman oluruz. asteğmende kurtarır.

özel kuvvetler-Turkish Special forces

http://img190.imageshack.us/img190/6019/tskkomando.mp4

images hacka video ekledim
galeri http://img190.imageshack.us/gal.php?g=tskkomando.mp4
galeride iki tane video var biri tsf agist terororizm ve tsk nn sitesinde bulduğum video buradan izleye bilirsiniz. sanırım linkten indiriyor videoyu. tel formatında idi o yüzden video boyu tu küçük

indirmek için buradan
türkish specilal forces video
http://img190.imageshack.us/img190/9553/trkzelkuvvetleri.mp4
tsk dan bir intro tsknın sitesinden buldugum
http://img190.imageshack.us/img190/6019/tskkomando.mp4

bu aşağıdakiyle aynı anda System Of A Down - Down With The Sickness ı inleyin orijinal videoda o vardı sözleri video ile alakasısda olsa çok iyi olmuştu. yukarıda seli olanı ama küçük boy

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=x_rClfKznQU[/YOUTUBE] inşalah fazla değişmemmiştir bu şekilde başlıyordu birde +18 vardı ama ben +18 lik bir şey görmedim orijinalinde

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=xbthI5VF6ic[/YOUTUBE]

Kardak krizi nedir?
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=nrLmxZmjF30[/YOUTUBE]
--------------------------
Sat Komandoları kimlerdir(bir belgeselden parça) bölüm 1
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=lz4y89hAIxs&feature=related[/YOUTUBE]

SAT KOMANDOLARI bölüm 2
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=M5ExLNq9G7Y[/YOUTUBE]

sat komandoları bölüm 3
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=RRN0prXA88Y[/YOUTUBE]

sat komandoları bölüm 4
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=TwUWTzu7PYY[/YOUTUBE]

bir çok resim vardı bende ama malesef hepsi kayıp. burayada küçültülmüşleri ekleyeceğim images hack başka resim eklememe izin vermedi. büyük boyları ekleyemiyorum şu anda.
bu eklediklerimin küçük boy galerisi: http://img37.imageshack.us/gal.php?g=turkishnavalforcesmeanm.jpg

Bordo bereliler
bordoberelilerduaediyor.jpg

adsz18xe2.jpg

krmzbereli1.jpg

SAT
satsas.jpg

n5664264925454178565.jpg

trkdenizkuvvetleriyh3x.jpg

wwwresimcitycomaskerres.jpg

n5664264924798942552.jpg

SAS
sassubay.jpg

saslhp.jpg

Muhafız alayı
cumhurbakanlkorumalar.jpg

mavi bereli komandolar

italyhbr23409rj6.jpg

havantopu.jpg

hangi birlik olduğunu bilmiyorum
kopyasn5899174908939807.jpg

özel harekat polisi

n10573693301797837573.jpg

zelharekatpolisi2.jpg

zelharekatpolisi.jpg

şimdilik bunlar var elimde

Son düzenleme:

savaşçı dostum verdiğin bilgiler yararlı ama benim bildiğim orta doğuda en büyük hava kuvvetleri israil ve türkiye neredeyse ucaşları aynı sayıda 1000 civarı. türkiyede nasıl 5000 oluyor sen daha iyi bilirsin ama araştırsan iyi olmazmı benim aklımdaki süphede yok olur.

birde bir oyunda f16 2100km zor görüyordu.

burada bir düzeltme yapayım
askerde alay jim baş ant olarak hizmet verdim bordo bereliler dahi bir çok özel birime eğitim verdim . onlardan edindiğim birşeyse hiç birşeydi.

benim sorduğum soruya
Haliç - bordo bere tim komutanı hakan yüzbaşının cevabı

- hiç bir ülke kaçtane silahı kaç askeri kaç mermisi olduğunu basın yoluyla bildirmez bildirilen ve görülen madalyonun ön yüzeyidir

burada bir düzeltme yapayım
askerde alay jim baş ant olarak hizmet verdim bordo bereliler dahi bir çok özel birime eğitim verdim . onlardan edindiğim birşeyse hiç birşeydi.

benim sorduğum soruya
Haliç - bordo bere tim komutanı hakan yüzbaşının cevabı

- hiç bir ülke kaçtane silahı kaç askeri kaç mermisi olduğunu basın yoluyla bildirmez bildirilen ve görülen madalyonun ön yüzeyidir
Evet bizim f-16 lar TAI de üretildi ve birim maliyeti çok yüksekti çünkü envanterde görünen rakamın 1.5 kat fazlası üretildi.
Abd 1300 adetle en büyük f-16 filosuna sahiptir.2. en büyük f-16 filosuna Türkiye sahiptir 210+30 ile.5. nesil uçağımızsa f-35 olacaktır ilk etapta 116 adet alınması planlanmaktadır yaklaşık 12 milyar dolar bütçe ayrılmış 2014 gibi teslimatlar başlayacak.

neden f35 in farklı ülkenin bayrağı olduğunu söyleyeyim. her ülke teknolojisi gelişşin diye belli bir bir miktar katılım payı ödemiştir. ar-ge gideri. ve her ülkede belli parçaların üretimi olmuştur.
Bu şekilde teknoloji gelişmez ama Abd ar-ge giderlerini tek başına karşılamaktan kurtulmuştur ve birinci dereceden katılan ortaklarına bile yazılım kodlarını vermeyi reddetmiştir.

Back
Yukarı