salonda bir kaç ay geçirdikten sonra tabiki insanların size davranışı değişecektir. ama sizin kas yaptığınız ve daha iri olduğunuzdan dolayı olduğunu sanmıyorum.
yeni heves, özellikle yaza girerken 3 ayda vandame gibi olma ümidiyle, (kötülemek için söylemiyorum) bb hakkında fazla bilgisi olmayan insanlar geliyor. hatta nerdeyse standard söylemdir, adama ağır kilo gir, hatta en azından terle be kardeşim, şurdan çıkarken spor yaptığın belli olsun diyosunuz, ben (duvardaki müsabakalara giren sporcularının resimlerini göstererek) böyle olmak istemiyorum hafif olsun yeter diyor. (şaka gibi ama gerçek; birini ikna edememiştim, en sonunda sen çalış yap, eritmesi kolay demiştim

)
spor salonundaki hatunlara yazmak için gelenler oluyor ki onlardan hiç bahsetmeyeyim bile. bunların yarattığı kuru kalabalık yüzünden hatunların olmadığı bir salona kaydımı aldırmıştım
ya umduklarını bulamadıklarından ya heveslerini kaybettiklerinden ya da bu işin bir sabır ve çalışma işi olduğunu anladıklarından, bir kaç ay sonra gelmeyi bırakan çok oluyor. ama 3-4 aydır salona devam eden kişi bb nin ne olduğunu anlamış ona göre kararını vermiş ve daha uzun süre devam edicek insan konumuna geliyor. doğal olarak orada devamlı çalışanlar böyle birine bu adam haftaya gider nasılsa gözüyle bakmaktan vazgeçiyorlar.
biri vardı, bruce lee gibi iplik kas istiyordu ve yıllardır da salonlara gidiyormuş. (yıllar diyip abartmayayım ama sporcuydu yani) bizim oraya taşınmış, bizim salona yazılmış ve vücüdu da kendi isteğine uygun bir şekildeydi, yani iri değildi, ağır kilolarda kullanmazdı. salonda eşorfman ve uzun kolluyla dolaştığından dışardan baktığınızda da sporla uğraşan biri gibi de durmuyordu. saygı mı dersiniz nasıl adlandırırsınız bilemiyorum (çünkü kimseye saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum) o kişiye diğer herkese davranılandan ben de dahil herkes daha ilk gününden farklı davrandı. çünkü adam, nasıl anlatayım orada kalıcıydı, geçiçi heves gelenlerden değildi. ben gittim o kaldı, ben tekrar geldim o hala oradaydı
aynı şekilde düşünürsek, salona yeni gelen biri eğer ağır kilolar kullanırsa, sporcu olduğunu söylemesine gerek kalmadan o adamın sporcu olduğu anlaşılıyor, onun için ona farklı davranılıyor. misal etrafta öylesine gelip gidenler filan bu adam buraya ait diye farklı görüyor.
ama maalesef, ben iriyim, güçlüyüm bana bundan dolayı saygı duyuyorlar diye düşünüp (düşünebilir bunda bir sorun yok, hatta öyle düşünüp daha da ağır kilolar kullansın

) bunu kaba davranışlarımla destekleyip kazandığım saygıyı iki katına çıkarayım düşüncesinde olanlar da oluyor arasıra
irilik saygı vesilesi değil yani anlatmak istediğim.
en iri adam, en kuvvetli adam, havuzdayken yüzme takımı gelse, şöyle bir havuzun kenarına doğru geçer ki yüzücüler rahat antraman yapsınlar

kendi de kenarda takılır. ne zaman ki havuzdan çıkılır ağırlık salonuna geçilir, (yüzücülerin ağırlıkla çalışma bilgilerine göre tabi ki), durum değişir

bence bb salonlarında olan budur.