Merhabalar, forumu okuyup bilgilenmek için kullanıyorum ve emin olun şuan soracağım şeyleri forumda ve başka sitelerde araştırdım fakat her yerden başka fikirler ve farklı cevaplar aldım. Haliyle kafam daha çok karıştı. 19 yaşında 1.76 boyunda ve 86-87 kiloyum şu zamana kadar yalnızca kütle kazanmak için çalıştım yaklaşım 4-5 aydır ve kendimce güzel bir kas kütlesi oluşturdum fakat haliyle geç kaldım ama yaz geldi yağlardan kurtulmak istiyorum. Diyetisyenle birlikte güzel bir beslenme programı oluşturduk, 1100 kcal açığı bırakarak. Günlük protein ihtiyacımı ise tam olarak karşılıyor, fakat buna kullandığım protein tozu dahil değil. Fazladan 30-40 gr protein almam bana zararlı olur mu? Diyetisyen farklı bir şey dedi, okuduğum makaleler farklı cevap verdi. Diğer sorum ise programım hatalı mı merak ediyorum. P90x programının cardio, AB ripper ve despo'nun vermiş olduğu superset programını kullanıyorum. Superset programını sırasına göre günü gününe kullanıyorum. Son 1 haftadır sabah erken kalkıyorum aç karnına cardio yapıyorum diğer günse kalkıp kahvaltı edip AB ripper çalışıyorum ve cardio yaptığım günler öğleden sonraki ağırlık antrenmanımın sonuna 15 dk bisiklet ekliyorum (hiit). Şimdi soracağım soru 10 makaleden 8'i cardio nun aç karna yapılmasının daha etkili olduğunu, vücudun daha aktif şekilde yağ kullandığını savunuyor. Fakat diğer 2 makale diyor ki yağdan değil kastan kaybedersiniz, önce kahvaltı 60-90 dk sonra cardio yapılmalı. Bu konuda kafam karışık, deneyimi olan arkadaşlardan, abilerimden, hocalarımdan bilgi almak istiyorum. Son olarakta supplement kombinasyonu hakkında bir öneri istiyorum. Bcaa, kreatin, whey protein, grenade thermo detonator, glutamine kullanıyorum. Kendimce bunların sırasını ve kombinasyonunu siteden ve dergilerden araştırarak oluşturdum fakat yine de bilgisi olan kişilerden bunuda duymak isterim. Okuduğunuz için teşekkürler. Son olarak soruları toplamam gerekirse;
1) Vücudumun isteğinden fazla protein almam zararlı mıdır?
2) Yukarıda verdiğim program hatalı mı? Hatalıysa düzeltmek için önerilerinizi bekliyorum.
3) Supplement kombinasyonu hakkında fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
(Not: Kafeine karşı vücudum dayanıklı o yüzden grenade kullanırken sıkıntı çekmiyorum, çarpıntı falan yaşamıyorum. Günde 4 lt. veya daha fazla su tüketiyorum)
1) Vücudumun isteğinden fazla protein almam zararlı mıdır?
2) Yukarıda verdiğim program hatalı mı? Hatalıysa düzeltmek için önerilerinizi bekliyorum.
3) Supplement kombinasyonu hakkında fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
(Not: Kafeine karşı vücudum dayanıklı o yüzden grenade kullanırken sıkıntı çekmiyorum, çarpıntı falan yaşamıyorum. Günde 4 lt. veya daha fazla su tüketiyorum)