Antreman sırasında yada Salondayken Deprem olursa neler yapılmalı

selamlar
düşündüm forumda bu başlıkta gerekli sonuçta hepimiz bu salona uğruyoruz kendi evimizdeki en sağlam yerleri aşağı yukarı biliyoruz ne yapacağız ne edeceğiz.

şimdi sorum şu biz vucut geliştirme salonunda iken deprem olursa ne yapmalıyız?

salonlar sanırım genelde bodrum katta oluyor yukarı çıkma imkanımız olmaya bilir bence en güvenli yerlerden biri leg pres makinasının altındaki boşluk olabilir. yukarıdan beton düşerse onun altında kalmaktan bizi koruya bilir. hem yerinden kıpırdanazda.
sizin görüşleriniz nelerdir?

bench press basıyorum ve deprem oluyor. seti bitirmeden salondan çıkmam:D bız neden ıdmanı kısa tutun dıyoruz:) ısın sakası tabı valla ben soguk kanlıyımdır. kosarakda cıkmam hıcbıse yokmus gıbı yuruyerek ayrılırım salondan hmm yaslı coluk cocuk gorursem sırtlar kosarım o ayrı.

böyle tesadüfe artık yapacak bi şey yok :D

sokakta olsan, evde olsan yada herhangi biyerde olsan ne olur ki her yerde herşey olabilir leg presin altında kalsan yaşasan üstünde 10 kat varken kim kurtarcak seni korunmakta fayda var tabi ama rab izin veririse yaşarız

evet Herşey Allaha bağlı bizim ölmemiz gerekse depreme mi gerek var kalp kirizi, yanmak, boğulmak , yüksekten düşmek.... herşey olabilir
ölüm zamanın gelmemişse köprüden atlar yaşarsın, ölüm zamanın gelmişse 1 merdivenden düşer ölürsün

bu alıntıdaki fıkrayı bir okuyun.
Savaşcı; dedi:
Kuytu bi köyde bir cami ve cemaatlar dini vecibelerini yerine getirirken dışardan bi köylü korku ve panik içinde camiye girer ve köyü su bastığını söyler. Herkes panik içinde kaçışır ama hoca camiyi terketmez hocayı çağırdıklarında ise
-TAnrı beni kurtarır diye bi yanıt alırlar. Neyse sular yükseldikçe hoca 3 katlı minareye tırmanmaya başlar.

1 Katında bi sandal gelir ve hocam etme eyleme gel bin boğulacaksın derler. Hoca yine ısrarla hayır Tanrı beni kurtarır der ve

2. Kata çıkar ikinci kattada bi sandal hocam yeter gel der ama aynı cevabı alırlar

3. KAta geldiğinde bir helikopter gelir ve hocam bak gel boğulacaksın diye hocayı çağırırlar. O da hayır bu benim inancımı sınamam için bir test biliyorumki tanrı beni kurtaraca diyerek onlarında yardımını redder ve sular minareyide aşarak hocayı boğar.

Diğer tarafta melekler imamı karşılar buyrun cennette köşkünüz hazır derler. Ama hoca. BEn o cennete girmem hayatımı dine adadım tanrının beni kurtaracağını umud ediyordum yanılmışım der. Ve o anda gökleri inleten bi ses duyulur.

- Sorun bakalım bu salağa 2 sandal 1 helikopteri babasımı yollamış

ne yapalım öylece Allah beni kurtarır mı diyelim? ne olursa olsun yaşamaya çalışacağız.

veya şuna benzettim bunu (gerçek bir olay); bir avrupa ülkesinde bir ataist hayvanat bahçesine gider bağırmaya başlar
- eğer tanrı varsa beni şimdi kurtarır ve aslanların olduğu yere atlar sonuç belli....

tabi sizin demek istediğiniz bu değilde işte ama o düşüncede olanlar için:
Hz Muhammet zamanında gayri müslimler Müslümanlara karşı savaş açtığında :Allah bizi kurtarır diyerek oldukları yerde beklemişler mi? Savaşmışlar öyle kazanmışlar....

>>> Bununla İlgili bir yazı vardı çalıştığım salonda... Acil Bir durumda Depremde örneğin Leg Curl ve Bench press Sehpalarının altı önerilmiş... Yüksekte duran her türlü Ağırlığın yanından kaçınmamız gerektiği Deprem Bittiği durduğu an salonu şu şu yerden terk etmemiz gerektiği felan yazıyor :D

Back
Yukarı