Amino mu Protein Tozu mu?

Beslenme 1
Protein tozu 2
Amino Asit 3
Multi Vitamin Mineral Destekleri 4
 
ben bişey sorcam şimdi bn yaklaşık 3 aydır bu sporu yapıyorum. idmandan sonra protein tozu içiyorum 1 aydır ve de iyi besleniyorum. kilo da alıyorum yani tartıya baktığımda . sanki kilolar boşa gidiyomuş gibi geliyo gelişimime baktığmda . sormak istediğim bundan sonraki aylarda hapmı kullanayım tozmu ? yani daha hızlı gelişimi görmem için:)
 
yani tam olarak öle değil de illaki gelişim görüyorum ama sabırsızım işte yani mesela kaç nerdeyse 80 kiloya geldim ama o kadar dolgun değilim yağ oranım düşük %9.9 yani ii çalışıyorum ağrı hep oluyor iyi de besleniyorum protein ağırlıklı et süt yumurta falan işte
 
Amino Asitlerin ve Proteinler yıllar boyunca insanlar tarafından birlikte telaffuz edilmiş ve bir çok insan için aynı anlamı taşımışlardır. Gerçekte bu iki madde yapıları itibariyle farklıdırlar ve amino asitler protein tozlarının yapamadıklarını yaparlar. Protein tozları (whey , casein , yumurta beyazı gibi) birbirine kimyasal olarak bağlanmış amino asitlerden meydana gelir. Bu proteinler kana emilmeden önce vücut tarafından peptitlere bölünmesi gerekmektedir. Bu bölünme ve sonrasında kana emilim çok uzun bir süreçtir. Örneğin bir ölçümde 15gr süt proteinin %70 – 80 oranında emilmesi için 3 saat zaman gerektiği tespit edilmiştir.
Aslında uzun bir sürede emilmelerine karşın bozulmamış proteinler çok önemlidir çünkü vücuda geniş spektrumlu bir amino asit profili sağlayarak kaslarda temel yapı taşlarını oluştururlar. Böylece amino asit havuzunu doldurarak yeni dokuların oluşumunu ve büyümesini sağlayarak en temel görevi yerine getirirler. Amino asitlere göre daha ucuzdurlar. Ancak amino asitlerle kıyaslandığında daha az etkilidirler. Çünkü protein tozları vücut enzimleri tarafından amino asitlere ayrılırken bu amino asitlerin bir çoğu karaciğer tarafından etkisiz kılınırlar. Daha fazla amino asit için daha fazla protein tüketmek ise vücutta protein paradoksuna yol açar.
Aşırı protein alımı büyümeyi desteklemek yerine , büyümeyi yavaşlatır. Buna protein paradoksu denir.
Amino asitler protein tozları ile kıyaslandığında , protein tozlarının yanında saf maden gibi dururlar. Çünkü amino asitler zaten proteinin peptitlere ayrılmış halidir ve vücut ayırma işlemi uğraşmadan direk olarak daha çabuk ve etkili bir şekilde amino asitlerin kas hücrelerine emilimini sağlar. Amino asitler protein tozlarının sağladığı tüm faydaları sağlarlar. Daha önemlisi kan dolaşımına direk girmeleri dolayısıyla daha başka artı faydalar gösterirler. Sadece kasların yapı taşı olma özelliğinin çok ötesinde özellikler sunarlar. Protein tozlarına karşın en temel üstünlüğü protein tozlarının ortaya koyamadığı bazı anabolik ve anti katabolik ve hormonal fonksiyonları ortaya koyarlar. Anabolizm, hormon regulasyonu (GH , insülin) immunamodülasyon , nörotransmiter fonksiyoun gibi armakolojik ve psikolojik etkiler gösterirler. Doğru oranlarda amino asit profiline sahip amino asitler gücü arttırmada ve onarım sürecini kısaltama da, yorgunluğu önlemede ve yağsız kas kütlesini arttırmada protein tozlarının sahip olduğu potansiyelin çok üstünde bir potansiyele sahiptirler. Tüm bunlar protein tozları ve amino asitlerin birlikte kullanılmaması anlamına gelmemelidir. Sporcular her ikisini de kullanabilirler. Ancak çok sıkı bir protein diyetine girilmişse sadece amino asit kullanımı tercih edilmelidir. Aksi takdirde sporcu protein paradoksuna girme riski yaşar.
 
protein tozları vücut enzimleri tarafından amino asitlere ayrılırken bu amino asitlerin bir çoğu karaciğer tarafından etkisiz kılınırlar.

Proteinler a.asitlere parçalandıktan sonra (ince bağırsakta) karaciğere gidiyor. Hazır a.asitler bu işlem olmadan karaciğere gidiyor. Karaciğer toz kaynaklı olanı nasıl ayırt edip etkisiz kılacak?

Aşırı protein alımı büyümeyi desteklemek yerine , büyümeyi yavaşlatır. Buna protein paradoksu denir.

Alınan protein fazlaysa diğer besinlerde olduğu gibi yağa çevrilip depolanır, fazla protein büyümeyi nasıl yavaşlatıyor? Bahsettiğiniz protein paradoksunu açabilir misiniz?
 
s.a arkadaslar

arkadaslar 178 boyunda 58kg 21 yasındaym. belırttıgım gıbı zayıfım ve ne kadar calısırsam calısayım kutle olmadıgı ıcın vucut ucgen olmuo :( spor salonuna duzenlı gıdıyorm.

arkadasımın bırısı karbonhıdrat kullanmamı tavsıye ettı baska arkadasım ıse karbonhıdrata para vermen komık olur proteın tozu al dedı.

belırttıgım gıbı zayıfım ve bunyem hızlı calısan bır bunye.sız bu işi ıyı bılıyorsunuz yardımcı olursanız benı cok mutlu etmıs olursunuz

nasıl kılo alabılırım hangısını tavsıye edersınız karbonhıdrat mı preotın tozumu ???

sımdıden tsk ederımm hepınıze...(5 dk once uye oldm yanlıs yere yazdıysam k bakmayın lutfen)
 
Anlamadıgım bir nokta var.

Bugün bir amonasit içerisinde yaklaşık 18 ila 20 arası farklı aminoasit var.Protein tozlarının içerisindede bu aminoasitler mevcut.O halde protein tozları normal hapların yerinede geçebilir.
Bu arada sıvı tüketilen gıdaların vücutta daha erken dagıldıgı dogrudur.Ancak bu demek degildir ki 3 dakikada vücut bunu yiyecek.Hap 1 saatte dagılıyorsa protein tozları 45 dakikada dagılır.4-5 dakika gibi komik terimle kullanmayın
 
Anlamadıgım bir nokta var.

Bugün bir amonasit içerisinde yaklaşık 18 ila 20 arası farklı aminoasit var.Protein tozlarının içerisindede bu aminoasitler mevcut.O halde protein tozları normal hapların yerinede geçebilir.
Bu arada sıvı tüketilen gıdaların vücutta daha erken dagıldıgı dogrudur.Ancak bu demek degildir ki 3 dakikada vücut bunu yiyecek.Hap 1 saatte dagılıyorsa protein tozları 45 dakikada dagılır.4-5 dakika gibi komik terimle kullanmayın


Vücudumuzun bir günde sentezleyebildiği protein miktarı kabaca bellidir. Bu yüzden protein tozlarının içinde bulunan tüm aminoasitleri ayrıştırıp kullanamayabiliriz.

Bu yüzden aminoasit tabletleri hazır ayrıştırılmış olarak kullanımıza sunulmuştur.

Amino hazır sentezlenmiş olduğu için de çok çabuk emilim gösterir, bu da antrenman öncesi ve sonrası kullanım için en ideal supplementlardan biri olmasını sağlar.

Ben sabah-gece protein antrenman öncesi ve sonrası da amino kullanıyorum bu yüzden. Bazen antrenmandan 1 saat sonra da tekrar protein aldığım oluyor.
 
Kesinlikle ve kesinlikle esas olan beslenmedir..Bunu yazan arkadaşlara katılıyorum..Antremandan 30 dk önce ve antremandan hemen sonra protein tozu alırım kas yıkımını engellemek için..Onun dışında ton balığı ve tavuk göğsü esas tükettiğim başlıca protein kaynaklarıdır..Amino tercih etmememin sebebi tabletlerin gerçekten büyük olması..Birinde sıvı şeklinde alıyorsunuz diğerinde parmak boyutunda haplar..
 
bence kombinasyon için kas yıkımını azaltmak adına ant oncesi bcaa , ant sonrası amino liquid(hızlı sindirim ve yenilenme için .tabletler cok daha yavas sindirilir) aminodan 1 saat sonrada toz protein. iyi çalışmalar saygılarımla ...
 
benim bildiğim hafif fit bir vücut yada manken vücudu yapmak için amino asit yok ölçüyü daha fazla alim irileşiyim diyorsanız protein tozu takviyesi yapılır amino asit daha çok define dönemde kullanılır bir yandan yağ yakarken bir yandanda mevcut kas kütlesine koruma ya da artırma adına protein tozu portakalsa amino asit portakal suyu benzetmesi yapabiliriz ama bence 2 side boş herşeyden önce bu sporu yapıyosan ciddi şekilde besleniceksin
 
Arkadaşlar merak ettiğim bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.Şimdi Optimum Whey, amino 3001 ve creatin kullanıyorum.Ancak Optimum ' un kutusunun arkasında yazan aminoasit değerleri bir ölçek içinde geçerli ise yeter de artar diye düşünüyorum ve ayrıyetten aminoasit tabletleri alıp böbrekli yorup maddi açıdan da zorlanmak yerine sadece ON Whey ve creatin yanında da sıkı bir beslenme yetmezmi ?
 
supplement bilgisi konsuunda dünyanın çok gerisindeyiz arkadaşlar...

aminoasitler sadece yarışma hazırlığın son evrelerine doğru içeriğinde karbonhidrat şeker ve yağ olmamasından dolayı müsabık sporcular tarafından tercih edilir. lakin simdilerde sıfır a yakın şeker, karbonhidrat, ve yağ içeren proteintozları piyasada bulunmaktadır...

bundan ötürüdür ki türkiyede bulunan aminoasitlerin bir çoğu ya tedavülden kalkmıştır yada supplement firmaların satış şemalarında en alt sıralarda bulunmaktadır...

not: bunlara bcaa , glutamin , L- carnitine v.b dahil değildir!
 
şimdi siz diyorsunuzki,sadece protein tozu yeterlidir...
bunu ancak amino asit ile beraber protein tozu kombine etmemiş arkadaşlar söylüyor hemde,gereksiz lazım değil vss... şeklinde.
ben öyle dev bir adam değilim fakat gerek üniversitede okuduğum bölüm, gereksede uzun zamandır bu sporla haşır neşir olmamla beraber,kendi deneme yanılma yöntemleriyle yapacağınız kombinasyonlarla çok daha sağlam bir başarı grafiği elde edeceğinize emin olun.
İnanın günlük hayatımızın berbat,stresli ve yorucu okul- iş yaşantımıza supplementler bir binanın ek kolonu gibi destek verebilir.
Her insanın belirli dozajlarda aminoya,whey proteine,özellikle benim favorim glutamik asit'e ihtiyacı vardır,yeterki bünyenizi tanıyın ve ona ne lazımsa onu verin.
İşi bilen arkadaşlar zaten uzun uzun anlatmışlar;ikiside birbirinin yerini kesinlikle tutmaz,beraber kombinasyonlar her zaman daha net çözüm verir.
Her bilgiye kulak asmayın çoğu ya mit'dir yada ordan burdan yarım kulak dinlenen,söylenen halk efsaneleridir.
Metabolizmanıza göre en iyi programı,diyeti,kürü,kombinasyonu adaptasyon döneminden sonra ancak siz bulursunuz.
Saygılarımla...
 
Back
Yukarı