Amerikan futbolu çalişmasi

Beyler merhaba liseden mezun oldum ünide Amerikan futbolu oynamak istiyorum spora yazıldim haftada 4 günluk bı program uyguluylrum bunun yanında plyometric antrenmanlar hız antrenmanları yapmalı mıyım yoksa önce squat Bench lress deadliftimi mi arttırmaya odaklanmaliyim

savunmada oynuyacaksan güç odaklı çalışacaksın. Yok koşucu olucaksan hız antrenmanları yapman lazım ama yanında savunmacı kadar olmasa da güç antrenmanı da şart. Savunmacılar vurdu mu hemen düşmemelisin. Savunmada ise bir koydunmu iki seksen uzatmalısın ambiane tabiriyle. Bir de savunmacı mı koşucu mu olacağın kilona göre değişir. Savunmacılar + 105 kilo hep genelde.

Beyler merhaba liseden mezun oldum ünide Amerikan futbolu oynamak istiyorum spora yazıldim haftada 4 günluk bı program uyguluylrum bunun yanında plyometric antrenmanlar hız antrenmanları yapmalı mıyım yoksa önce squat Bench lress deadliftimi mi arttırmaya odaklanmaliyim

Oynayacağın pozisyona göre yapacağın idmanlar değişiklik gösterir. Yeni başlayacaksan gücünü arttırmanı öneririm.

Oynayacağın pozisyon ise oynadığın takıma göre değişecektir. Kiloya göre savunma veya hücum olayı olmaz. Safety veya Cornerback dediğimiz pozisyonlar genelde atletik kişiler olur. 105+ kilo bu dediklerim için çok fazla. Sen boy kilo verirsen aşağı yukarı tahminde bulunabiliriz.

• Like
Reactions: ugk
Back
Yukarı