alternatif bir makarna

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve jan99 tarafından 21 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. jan99
    Offline

    jan99 Üye

    Katılım:
    17 Mart 2007
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    dans
    Yer:
    istanbul
    Bi tabak kepekli makarnanın üzerine bir adet çiğ yumurtayı kırıyorum.Onun üzerinde göz kararı 100 gr kadar yağsız lordan katıyourm.Onların üzerine nane , kekik , kırmızı birber gibi baharatları makul bi miktar ekliyoroum.Son olarak da biraz zeytin yağı ekleyip karıştırıyorum.Sonra hüp.
    bu aralar favorim
    kuru makarna ve pirinçten imanım gevredi , fantazi yapim dedim :)
    güzel de oldu tavsiye ederim
     
  2. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    yumurta yi kirdiktan sonra pisiriyor musun?
     
  3. jan99
    Offline

    jan99 Üye

    Katılım:
    17 Mart 2007
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    dans
    Yer:
    istanbul
    yok hocam
    direk tabakta ki makarnanın üzerine bir adet çiğ yumurtayı kırıyorum sarısı ile birlikte katıyourm.
    özellikle makarna ve lor üzerinde ki zeytin yağı da katınca güzel bir etkisi var

    he zeytinyağı ve yumurtanın sarısından yağ olayını hesaplamadım ama çok olucağını zannetmiyorum
     
  4. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    cig yumurtanin zararlarini forumda bir ara.
     
  5. Villeneuve
    Offline

    Villeneuve Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2005
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Ankara
    Bende Kepekli makarnayı haşlıyorum yağsız çok az tuz.Piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt salça veya az ketçap döküyorum ve yiyorum valla baya hoşuma gidiyo.:)
     
  6. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    440
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    Okurken bile miğdem bulandı ki çogu zaman günde 13-14 yumurta yerim. Makarnanın üstüne çiğ yumurta sonra hüp böğğğğ...
     
  7. beat me
    Offline

    beat me Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    212
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    çiğ yumrta yenir mi yaa ben pişirerek bi deneyim ben bu tarifi nasıl olacak
     
  8. Serious_Sam
    Offline

    Serious_Sam Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    141
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    banada tadı pek hoş olacakmış gibi gelmiyor. bence direk yumurtayı kabuğuyla birlikte yiyelim hatur hutur, hem bolca kalsiyumda almış oluruz hyper_
     
  9. KaRaBaSH
    Offline

    KaRaBaSH Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    234
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    ben lor sevmiyorum ama sevenler için biraz fırınlayınca fena bir yemek olur bu.
     
  10. qwerttytuopas
    Offline

    qwerttytuopas Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2006
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Coder
    Yer:
    istanbul / b.evler
    çiğ yumurta diyince aklıma geldi.geçenlerde nostalji olsun diye rocky 'nin ilk filmini izliyodum.sabah kalkıp bardağa çiğ 5 yumurta kırdı ve lıkır lıkır içti. :D oh yeah
     
  11. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    Vallahi bende buna benzer şeyler yapiyorum, pilavin üstüne yumurtayi kiriyorum, beraber mikrodalgaya sokuyorum, tam olarak beyazı cıkmıyor, amab bir miktar pismis oluyor yumurta, alin size ekstra protein.
    Ben Jan99'un dedigi yöntemi tuttum, alternatif olarak dedigim gibi, bu karisimi mikrodalgada ısıtırım, son derece besleyici gorunuyor.
    Cig yumurta yemek risktir ama arkadaslar, salmonella'ya yakalanmak, lotoda 6/49'u tutturmak gibi az bir risk!
    Reklamdaki gibi, sizede cikabilir, ama cidden cok cok dusuk bir ihtimal.
    Hergun 12 yumurtayi icen bir arkadasim vardi, zaman zaman bahsederim, 49 cm. kollu dostum :D
    Shaker'ı açtığı zaman fıssss diye ses çıkarmış, kokusu ofiste dillere destanmis (guvenilir sahitlerden duydum)
    Neyse, bunu yapipta kollari 49'a dayayan ve salmonella olmamis bir dostum olduktan sonra ben senin yaptigini son derece risksiz buluyorum.
    1 tane cig yumurta, biotin eksikligide yapmaz, cunku sarisinda zaten biotin bulunuyor.
    Cok adet cig yumurta icenler (beyazini) biotin alarak sorunu cozuyorlar, riskli bir olay, ama salmonella oldurucu bir hastalik degil, 2 gun agir ates yapip gecen bakteriyal bir hastalik.
     
  12. mudkicker
    Offline

    mudkicker Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2006
    Mesajlar:
    478
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    38
    @karasan; durumu çok güzel özetledin... Uzun yıllar temel protein kaynağı olarak çiğ yumurta kullanmış biri olarak diyebilirim ki, tek sorun bunu hazmetmek :)
    Günde 30 yumurta beyazı içtiğim zamanlar aklıma geldi hey hey.. :D
     

Sayfayı Paylaş