Bi tabak kepekli makarnanın üzerine bir adet çiğ yumurtayı kırıyorum.Onun üzerinde göz kararı 100 gr kadar yağsız lordan katıyourm.Onların üzerine nane , kekik , kırmızı birber gibi baharatları makul bi miktar ekliyoroum.Son olarak da biraz zeytin yağı ekleyip karıştırıyorum.Sonra hüp. bu aralar favorim kuru makarna ve pirinçten imanım gevredi , fantazi yapim dedim güzel de oldu tavsiye ederim
yok hocam direk tabakta ki makarnanın üzerine bir adet çiğ yumurtayı kırıyorum sarısı ile birlikte katıyourm. özellikle makarna ve lor üzerinde ki zeytin yağı da katınca güzel bir etkisi var he zeytinyağı ve yumurtanın sarısından yağ olayını hesaplamadım ama çok olucağını zannetmiyorum
Bende Kepekli makarnayı haşlıyorum yağsız çok az tuz.Piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt salça veya az ketçap döküyorum ve yiyorum valla baya hoşuma gidiyo.
Okurken bile miğdem bulandı ki çogu zaman günde 13-14 yumurta yerim. Makarnanın üstüne çiğ yumurta sonra hüp böğğğğ...
banada tadı pek hoş olacakmış gibi gelmiyor. bence direk yumurtayı kabuğuyla birlikte yiyelim hatur hutur, hem bolca kalsiyumda almış oluruz hyper_
çiğ yumurta diyince aklıma geldi.geçenlerde nostalji olsun diye rocky 'nin ilk filmini izliyodum.sabah kalkıp bardağa çiğ 5 yumurta kırdı ve lıkır lıkır içti. oh yeah
Vallahi bende buna benzer şeyler yapiyorum, pilavin üstüne yumurtayi kiriyorum, beraber mikrodalgaya sokuyorum, tam olarak beyazı cıkmıyor, amab bir miktar pismis oluyor yumurta, alin size ekstra protein. Ben Jan99'un dedigi yöntemi tuttum, alternatif olarak dedigim gibi, bu karisimi mikrodalgada ısıtırım, son derece besleyici gorunuyor. Cig yumurta yemek risktir ama arkadaslar, salmonella'ya yakalanmak, lotoda 6/49'u tutturmak gibi az bir risk! Reklamdaki gibi, sizede cikabilir, ama cidden cok cok dusuk bir ihtimal. Hergun 12 yumurtayi icen bir arkadasim vardi, zaman zaman bahsederim, 49 cm. kollu dostum Shaker'ı açtığı zaman fıssss diye ses çıkarmış, kokusu ofiste dillere destanmis (guvenilir sahitlerden duydum) Neyse, bunu yapipta kollari 49'a dayayan ve salmonella olmamis bir dostum olduktan sonra ben senin yaptigini son derece risksiz buluyorum. 1 tane cig yumurta, biotin eksikligide yapmaz, cunku sarisinda zaten biotin bulunuyor. Cok adet cig yumurta icenler (beyazini) biotin alarak sorunu cozuyorlar, riskli bir olay, ama salmonella oldurucu bir hastalik degil, 2 gun agir ates yapip gecen bakteriyal bir hastalik.
@karasan; durumu çok güzel özetledin... Uzun yıllar temel protein kaynağı olarak çiğ yumurta kullanmış biri olarak diyebilirim ki, tek sorun bunu hazmetmek Günde 30 yumurta beyazı içtiğim zamanlar aklıma geldi hey hey..