sivasli dedi:evet despo bir cok yerde haklisin ayazda hakli .ama despoya katilmadigim bi yer var daha dogrusu despo almanyayi bilmedigi icin bir hafta geldigi icin olayin ic yüzünü bilmiyor,despo demiski yasli almanlar irkcilik yapmiyor.kebapcilara bile geliyolar danimardaha kesinlikle bi danimarkali girmez türk dönercisine gibi biseyler söylem,is evet bu dogru ama isin icinde su var.aslinda almanlarin yaslilari cok irkci ve türk düsmani.ama simdiki genc almanlar okulrda sokakta türklerle yetistikleri icin irkci degiller ama yaslilar irkci ne yazikki.yasli bi almanin döner ciye girme konusuda söyle.ayaz bilir bu almabnlar cok cimri millettir.onlarda kolay kolay bizim gibi icecek ismarlama falan olmaz.bunlarin kendi restoranlarinda 2 veya 3 euroyla karinlarini doyurmalari imkansiz,ama 2 yada 3 euro vererk koca bir ekmegin icinde et ve salata alioylar yani almanl kendi karlarini düsündükleri icin türk dönercilerine geliyolar yoksa o yaslilarda az degil.gecen yil bi kurt köpegi aldim.az daha sagimdaki ve solumdaki alman aileleri gebertecektim.benim eve polis bile yolladilar.neymis köpegi bahcede 2 metrelik ipe bagliyomusum 4 metre olmasi lazimmis.köpek evde yasamsi lazimmis ben bodrumda bakioyrmusum.en sonunda edemedim baktim köpek yüzünden cinayet cikacak ayiptir söylemesi 500 euroya aldigim köpegi 1 ay sonra aldigim adama geri belese verdim![]()
Alman milleti hakkında bende pek iyi düsüncelere sahip değilim Sivaslı, ancak adamların hakkını vermek lazım, köpek mevzusunda o kadar kızmanı gerektirecek bir durum yok.
Adamlar aslında kendilerinden başkasıyla uğraşacak tipler değil, fazlasıyla bencil bir halk, ancaaak, kurallara uyulmasına önem verirler.
Yani o millet, senin rahatını bozmak için seninle uğraşmaz, baktılar, taşa yazılmış kurallara uymuyorsun, hemencecik ihbar ederler.
Bence cok iyi yapıyorlar, eğer dediğin gibi, belirtilen kurallara uymadıysan, ya uyacaksın, ya da köpeği iade edecen.
Adamları dövmek, gebertmek nereden çıktı.
Gelelim, Alman milletinin olumsuzluklarına.
Elbette çok bencil,çok dar görüşlü ve kabalar.
Sistemi sürdürecek tipte, hayal gücü yoksunu ama kurala ve disipline bağlı insanlar.
Yalnız dikkatinizi çekerim, bir yanda bizim gibi pratik bir millet, öte yanda, kurallara bağlı,robot gibi yaşayan insanlar.
Buradan şunu anlıyorum ben, düzen ve disiplin çok şeylere kadir.
Düzensizlik, uyanıklık, fırsatçılık bir ulusu hiç bir yere getiremiyor.
Almanların, saatine bağlı, sözüne bağlı, planlı, programlı bir millet olması bence takdir edilmesi gereken özellikler.
Ancak bencillikleri, insani değerleri ıskalamaları orayı yaşanmayacak bir ülke haline getiriyor.
Sonuçta hayatta en önemli unsur insan faktörüdür, bir arkadaşımızın dediği gibi kuşu altın kafese koysanız bile o gene yuvam der.
Olumlu yanlarına sapka çıkartmak lazım, olumsuzluklarına katlanmamak içinse kendi ülkemize çekidüzen vermemiz lazım.