Alkali mucizesi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve xmeridyenx tarafından 1 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. xmeridyenx
    Offline

    xmeridyenx Üye

    Katılım:
    2 Mart 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Hangi Yiyecekler Asit Yapar? Hangi Yiyecekler Alkalidir?
    Yumurtanın sarısı asit etki yapar. Fazla yenirse kızartma olursa daha fazla asit olur. Tatlandırıcılar asidik etki yapar. Karaturp alkali bir sebzedir. Kızartmalar asitlidir. Su yosunları alkalidir. Margarinler asitlidir. Ketçap da asitlidir. Avakado alkalidir.Brokoli alkali bir sebzedir. Mayonez asitiktir. Limonun içinde asit olduğu halde limon vücutta daha sonra alkali etki yapıyor. Sucuk, pastırma, salamlar, sosisler ağrı proteinler asitlidir. İşlenmiş ürünler tavsiye edilmiyor. Lor peyniri veya çökelek taze az tuzlu peynirler alkalidir. Pazı alkalidir. Tuzlu çerezler asidiktir. Çiğ yenirse daha faydalıdır. Hamburgerler, kızartmalar bunlarda asidiktir. Rezene çayı çok faydalı tahin alkali yapan yiyeceklerden biridir. Nane çok güzel, zerdeçal alkali yapar. Beyaz un ve beyaz şeker bunlardan uzak durmalıyız.Ispanak alkalidir.

    Patates alkalidir ama eğer biz patatesle kızartma yaparsak bu defa çok yüksek oranda asit oluyor. Bütün sebzeler alkalidir çiğ tüketildiğinde daha fazla alkalidir.

    Kuruyemişleri kavrulmamış, tuzlanmamış çiğ olarak yemek iyidir.

    Çiğ bademleri içme suyunun içinde buzdolabında 1 gece bekletip suyunu döküp kalan bademlerin kabuklarını çıkarıp bir miktar su ile blenderdan geçirirsek bembeyaz badem sütü elde ederiz. Bu badem sütü çok alkali, içinde iyi yağlar olan, proteinde içeren bir ürün elde ederiz. Bunu daha lezzetli hale getirmek için hindistan cevizi tozu yada tarçın ekleyebilirsiniz. Bunu 10-12 badem ile yapabiliriz.

    Limon su ile içilirse vücuda alkali etkisi oluyor. Limonun asitli bir meyve olduğunu biliriz ama biz limonu suyun içine ekleyip bu şekil de içersek toksinleri atmaya yardımcı olur. Bir bardak suyun içine biraz limon eklenirse o vücudumuzda daha fazla bir temizlik yapıyor. İçilen suyun asit temizleme kapasitesini artırır.

    Zerdeçal ve zencefil gibi baharatlarda çok faydalıdır.

    Aslında dışkımız bize o gün nasıl beslendiğimiz konusunda fikirler verir. Eğer sabah yapılan idrarın rengi açıksa 1 gün önce yeterince su içtik ve düzgün beslendik, ama rengi koyu ve kokulu ise gene aynı şekilde terimiz de kokulu ise o zaman 1 gün öncesinde iyi beslenmedik diyebiliriz.

    Yıllar içinde toksinler vücudumuzda yağ dokusunda birikiyor. Vücudumuz toksinlerin kanda dolaşmaması için bunları yağda biriktiriyor. Eğer yeterince sıvı, sebze alınmıyor ve iyi yağlar kullanılmıyorsa vücut o yağları yakmak istemiyor.

    Çay ve kahve çok içen bir kişi iseniz üzerine 2 bardak alkali su içmeniz önerilir.

    Az yağlı et kızartmadan yenilebilir.

    Alkol zararlıdır direk asidik etki yapar.

    Alkali su içmeliyiz. Günde 5-6 bardak alkali su içmek gerekir.

    Alkali Suyun Faydaları
    Midede reflü yanma ekşime olduğunda asit oranı yükselmiştir. Alkali suyun faydaları yaşlanmayı önler, yorgunluğu giderir, halsizliği yok eder. Alkali su bağışıklığı güçlendirmede etkili olup vücudu dinçleştirir, enerjiyi artırır. Alkali su faydası vücutta oluşan asitik ortamı temizler.


    Sanırım bu aç karnına içilen limonlu suyun sebebini açıklıyor :D Limon alkali seviyesi en yüksekler listesinin başında gelir.Alkali su şeklinde bi araştırma yaparsanız bunun karbonatlada oluşturulabildiğini görürsünüz.Sağlıklı yaşamlar...

    Alıntıdır...
     

    Ekli Dosyalar:

  2. NacHo
    Offline

    NacHo Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2012
    Mesajlar:
    245
    Beğenileri:
    136
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Fen Bilimleri Fakültesi
    Alkali beslenmenin yararlı olduğunu kanıtlayan bilimsel çalışma bulunmuyor. Çok üstünde durulması gereken bi konu değil.
     

Sayfayı Paylaş