bir tabağın içine etrafındaki çemenler temizlenmiş şekilde pastırma dilimleri dizilir(bu birinci safha).bir cezve içinde 3 yemek kaşığı rakı ısıtılır ve pastırmaların üzerine gezdirilerek dökülür(ikinci safha).daha sonra bir gazete parçası tutuşturularak pastırmaların üzerindeki rakıya remas ettirirlir ve alevlenme başlar(üçüncü safha).alevler söner sönmez pastırma sıcağı sıcağına tüketilir(afiyet safhası).
hocam naaptin ya, saat burada gece 3:30, ben nereden bulacam pastirmayi, rakiyi Nasil da canim cekti.... Neyse 18 kilo kaldi. durmak yok, yola devam..
maddi imkanları sınırlı olanlar için migrosta 35 liradan satılıyor kilosu.rakı içinde benim tercihim erik rakısı.şişesi 20 liradan almıştım en son.tabi bu anlattıklarıma bakıpta rakı sofrasında kompedan falan diye aldanmayın.senede en fazla 3 defa içerim.benimde okuyup beğendiğim bir paragrafı paylaştım sadece.anlatım ağız sulandırıyor