Achilles vs Yağlar ( Ketojen diyet)

Bana bu diyete başlamada öncülük yaptıkları için coyote ve Achilles1980 e teşekkür ederim. Ara ara diyetten tamamen kopsamda şubat ayından beri biraz daha paleo diyetine yatkın bir şekilde devam ediyorum ve gerçekten etkileri gayet güzel. Son 2 haftadır sağlam bir meyve yüklemesi ile (finaller:) ) diyeti bayaa delmiş oldum. Bakalım artık yazda yakşalıyor pazardan beri en sert şekilde bol kardiyo ve güç idmanıyla devam :)

Bende bu diyete başladım.Ancak zeytinyağını içmek acaip derecede rahatsız ediyor beni öğünlerdeki besinlerle birlikte karışım yapsak olur mu ?

Merhaba Achilles hala buralara ugruyomusun bilemem fakat senden tavsiyeler isteyeceğim..
Çok fazla anlamam bu tür şeylerden :) açtığım çoğu konuda soru sordugum için kitleniyor :))
Şimdi hocam ben 130 kg 182 boyunda bir vatandaştım sadece diyet yaparak 0 sporla şuan içerisinde oldugum 111.5 kg'e indim fakat şuan çok zorlanıyorum kilo vermekte nerdeyse tamamen durdu gibi akşamları hızlı bir tempoda yürüyorum 45 dakika kadar yürüyüş bandı hızına göre 5 ile 6 arasındayımdır.Fakat beslenme konusunda hala kararsızım tam olarak yappmam gerekenleri bilmiyorum ve bu diyeti bende uygulamak istiyorum hatta güzelce kavrayabilirsem resim bile ekleyip bir günlük oluşturma taraftarıyım ( vucudum ne kadar kötü görünsede :) ) senin yaptıgın programa göre nelerde değişiklik yapmam gerekir çünkü biliyosun senin bazal metabolizma hızımla benimki bir degildir 114 kiloda ölçüm yaptıgımda bazal metabolizmam 2400 kcal dı %30 larda yağ oranım ve 40 kg de vucudumda yap vardı yanlış hatırlamıyor isem vucut tipimde değişik aslına bakarsan normal kilodaki insanların göbeklerine nazaran nerdeyse onlar kadarım XL tişörtler olurken üstüme kot pantolon bulamıyorum giyecek bacaklarım çok fazla geniş belim 102 bacaklarım 112 cm yani bana biraz yardımcı olursanız bende biraz yolumu belirleyeyim belli bir programa bağlı kalıp bir şeyler üreteyim istiyorum giripte cevap yazarsan çok sevinirim. :)

arkadas artık foruma girmiyor ama diyetin kuralları belli rahatlıkla yapabilirsiniz

Çok güzel devam eden ve çok faydalı tartışmaların olduğu bir konuydu.
Keşke devam edebilse tüm paylaşımcılar..
Emeği geçenlere selamlar.

Dün yaşadığım önemli bir olayı burada paylaşmam gerektiği düşünerek bunu yazıyorum. Dün sabah saat 8 de sırt ve ardından 20 dk interval cardio antremanımı yaptım. Sırt antremanımda biraz kendimi zorladığımı hissettim ama daha ağır antremanlarda yaptığım için o sırada pek üstünde durmadım. Antremanın sonunda kendimi biraz yorgun hissettim ama çok önemli bir yorgunluk değildi. O gün sadece iki tane toplantım vardı çok umursamadım. Öğleden sonra ilk toplantıma kadar hiç bir problem yaşamadım. Ama saat 6 taki toplantıya girmeden önce adeta çökmüş yere yıkılacak gibiydim. Toplantı sırasında başımdaki kan sanki ayaklarıma doğru indi ve buz gibi hissettim. Konuşulan hiç bir şeyi anlamıyordum. Sonra başım dönmeye ve midem bulanmaya başladı. Toplantının ortasında hiç bir şey demeden terk ettim. Dışarı çıkana kadar nerdeyse yere düşücektim. Arabamı orada bıraktım çünkü allah korusun kesin kaza yapardım. Bir taksiye atladım. Gördüğüm ilk yerde iki büyük club sandvich, bir patates kızartması, iki börek, bir kek üzerine de çikolata yedim. Eve de taksi ile döndüm. Bütün akşam olduğum yerde uzandım. Bu ketojen dietimin 3 haftasında 6 kilo verdikten sonra başıma geldi. O gün hatta Achllies'a define olmama son 2 kilo kaldıktan sonra 84 çakıldım ne yapmam gerektiğini sorduğu gün oldu. Ben 36 yaşındayım hayatımda hiç bu denli etkili tansiyon sorunu yaşamamıştım. İşimden dolayı hiç spor salonuna gidemediğimden bende kendi evime spor salonu kurdum. Diet zamanlarında da sabahları antreman yapıyorum kilo vermeme daha etkili oluyor. Ama bu lüks benim gibi obsesif ve mükemmeliyetçi bir kişilikseniz. sürantreman olmanızı sebep oluyor. Haftada bir gün cardio düşürmeye karar verdim. Bu hafta karbonhidrat yükleme günümü 3 e çıkaracağım. ve artık akşamları antreman yapacağım... Eğer bu sorunu bir daha yaşarsam analayacağım ki artık Ketojen diet bana uygun değil....
geçen aynısı derste başıma geldi kardeş böyle bi durum olamaz tarıf de edilemez o buz gibi ter neydi öyle beynımden aşağı indii :((([DOUBLEPOST=1419726367][/DOUBLEPOST]yorumların hepsini üşenmeden okuyup ve araştırdım kesinlikle yapılmalı bu dıyet low carb daha önce denedım sonuç aldm şimdi daha kalıtelı yapacağım.. Bu arada çok sap beyinli arkadaşlarımız ısrarla diyete çamur atan yok şöyle böyle bi anlam veremedım :D

Son düzenleme:
Bu başlık altında neler yediğimi, kendimi nasıl hissettiğimi, bu diyetle beraber kan değerlerimde bir değişiklik olup olmadığını, yağ oranımın düşüp düşmediğini paylaşıcam. Hayatımda hiç 6 lı karın kasım olmadı. Amaç 6 lı karın kası belirene kadar devam etmek.

Yaşım = 30
Kas kemik kütlem = 72 kg
Yağ oranım = % 22

Aşşağıda vereceğim diyete hep sadık kalmaya çalışıcam. Fakat olur da diyetteki bazı yiyecekleri o an bulma fırsatı bulamassam yerine ne koyduğumu belirticem. Diyete salı günü başlamayı uygun gördüm. Bu zaman zarfında karbonhidrat alımımı yavaş yavaş düşürücem ki vücut bir anda tepki göstermesin. Başlıyoruz.............

Kalkış;

1 scoop protein tozu suyla ( içine 20 gram zeytinyağı koyulacak)

Sabah kahvaltısı;

1 adet şekersiz çay
2 tam yumurta
50 gram sucuk
10 gram zeytinyağıyla pişirilecek
( 10 gram zetinyağı ayrıca içilecek)
2 yaprak marul
1 adet multivitamin

Öğle yemeği;

100 gram tavuk göğsü
1 tabak sebze yemeği haşlama ve ya 15 gram zeytinyağlı (haşlama yapılacaksa 15 gram zeytinyağı içilecek)
1 adet domates

Akşam Yemeği

1 adet yağlı ton balığı
1 adet salatalık
2 yaprak marul
Yarım tabak sebze yemeği (ıspanak)
15 gram zetinyağı içilecek ve ya zeytinyağıyla pişirelecek

1 koca bardak kafeinli nescafe
Antreman

Antreman sonrası

1 scoop protein tozu suyla+ 5 gram creatine mono ( belki 5 gram dekstroz)

1 saat sonra

50 gram tam yağlı beyaz peynir
Yarım tabak sebze yemeği
Yağ yok

Yatarken

50 gram kaşar peyniri

Yağ içmeye alternatif olarak tüm yemekler yağ ile pişirilebilinir.

Toplamda 153 gram yağ , 27 gram karbonhidrat , 155 gram protein

Öğün arası 3 saatten fazla ise
Evet bugün 1. gündü. Gerçekten zor bir gündü. Yüksek karbonhidrat beslenme şeklinden bu kadar az karbonhidrata geçiş beklediğim gibi çok zordu. Kendimi pek iyi hissetmedim ta ki 1 büyük bardak nescafe içene kadar. Nescafeyi de 1 bardaktan fazla almamak gerekiyormuş bunuda yeni öğrendim. İnsülin seviyesini hoplatıcı etkisi olduğuyla ilgili makaleler varmış. Antreman sonrası hariç insülin seviyesinin dalgalanması hiç istemediğimiz bir durum...

Öğün kaçırmadım ya da yazdığım yiyecekelr dışında herhangi artı bir yiyecek almadım. Zeytinyağını içerek tükettim. 4 litre şu ana kadar su içmişimdir. Cidden insanın midesi bulanıyor. Antreman sonrası için dekstroz kullanmadım.

Antremanda daha önce bastığım ağırlıklarda bir değişilkik olmadı ama gerçekten çok zorlandım. Bu beklediğim birşeydi vücut şu an geçiş sürecinde ve adapte olmaya çalışıyor. 4-5 gün böyle devam etmesini bekliyorum. Sonra vücutta tahminimce bu diyete ayak uyduracak. Göğüs - sırt- karın çalıştım. Setlerin hepsini düşürdüm. Ağırlıkları ise aynı bıraktım.

Kaşar peynirini ve tam yağlı beyaz peyniri çok severim bugünün en güzel yanı bu sanırım.

Şimdilik bu kadar sevgili yağ yakma günlüğü:)
Insulin direncini dusurmenin uolu 4 saat ac kalmaktan geciyor bende ketojenik diyet uapiyorum.
Aslinda diyet degil benimkisi bu sekilde yasiyorun 3 ayi gecti toplamda 13 kg verdim.
Ara ogun uygulamiyorum ki leptin salgilanabilsin[DOUBLEPOST=1488626587][/DOUBLEPOST]
ketojenik diyetle birlikte ( ya da low carb ) hacim yapmak mümkün müdür? ve nasıl ?
Mümkün degil ne yazikki kopleks karbonhidrat alarak hacim kazanabilirsiniz bu diyetlede hacim elbette kazanilir ancak cok uzun surelerde elde edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Back
Yukarı