Aşırı terleme sorunu ?

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve coder tarafından 19 Eylül 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 13 üye.
  1. coder

coder Üye

Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Yazılımcı
    Yer:
    istanbul
    Bende aşırı terleme sorunu var. Bütün vücudum terliyor. Buna yüzümde dahil. Sanırım bana ameliyat olmuyor. Bölgesel bi terleme yok çünkü. Bu terlemenin altında hangi nedenler yatabilir. Bunun için hangi bölüme gitmeliyim ?

2. ALPEREN

ALPEREN Özel Üye

Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0
    josef_1531, bonatschi ve saydam bunu beğendi.
  3. atakan_irresistable

atakan_irresistable Üye

Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    genetik olmayabilir sayın coder. büyük bir ihtimal tiroid bezi hastalığı olabilir. fakat yazdığıma fazla güvenmeyin. kan testinizden t3 t4 ve tsh değerlerinizi görmeden ve boğazınızaki tiroid bezlerinize bakmadan birşey diyemem. hemen boğazınızın iki yanında sağ ve solda olmak üzere elleyin şişlik yada ağrı varmı? daha doğrusu aşırı terlemeniz var. başka ne şikayetleriniz var.?

Son düzenleyen: Moderatör: 19 Eylül 2008
    kimodedim bunu beğendi.
  4. Mestano

Mestano Yeni Üye

Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Bende çabuk terliyorum, dans ettiğimden, partnerle bir vücut gibi oluyoruz çoğu zaman ve sorun oluyor. Genel bir terleme var bendede. Boğazımı elledim ama anlayamadım şişlik varmı yokmu. Bu sorunun çözmeyi bende istiyorum açıkçası

5. Jevric

Jevric Yeni Üye

Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    0
    Terleme vucüt ısınını ayarlamak için gereklidir. Çok terleme sorunu olanların metabolizması çok hızlıdır. Doktor gözetiminde metabolizma yavaşlatıcı ilaçlar tüketilebilir.

6. kimodedim

kimodedim Üye

Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    bi endokrinoloji bölümüne giderseniz testlerinizin sonucunda altında yatan neden çıkar ortaya...

nika, Mestano ve aneximandros bunu beğendi.
  7. coder

coder Üye

Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Yazılımcı
    Yer:
    istanbul
    bende hipotiroid var. ilaç alıyorum ama daha öncede aynı sorun vardı. sanırım hipotiroid değilde hipertiroid aşırı terlemeye neden oluyor. Tiroidle ilgili sorun değil bence. Başka ne gibi şikayetiniz var sorusuna gelince nefessiz kalma gibi bi durumda oluyor bende. Spor yaparken ağır bi iş yaparken yada uzun yürüyüşlerde nefes nefese kalıyorum halbuki kilom ii 1,75 boy 70 kilo

8. guardbody

guardbody Özel Üye

Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    aynı sorun bendede yıllarıdr var.nefesim çabuk tükeniyor.burada doktora gidince kilo ver diyor.ne analiz istediler ne bişey.kendim tiroıd testı yaptırmıştım 4 yıl önce temiz çıkmıştı.klimanın karşısında bile terleyebiliyorum bazen.soğuk ortamda ise millet donarken ben inanılmaz rahatlıyorum.toplum içinde bu terlemedeki fazlalık bazen rahatsız edici olabiliyor.

9. atakan_irresistable

atakan_irresistable Üye

Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    çay kahve tüketimini nasıl sayın guarbody. uyarıcı madde veya kafein alıyormusunuz.

coder senin zaten ne olduğun belli tahminim doğru çıktı. zaten sen doktora gittiğinde dahiliye seni ekdokrinolojiye sevk etmiştir bilgisayardan. endokrinde hemen test için bilgisayardn gerekli tahilileri özellikle hormon testinden t3 t4 tsh bide dheaso4 e click yapıp testlerinizi almışsınızdır.

sizden ricam bir sandelyeye oturun valideniz siz oturur vaziyetteyken ( doktorunuz yaptımı bilmiyorum ama çoğu devlet hastanesinde yapmazlar.) sandelyenin arkasına geçip iki eliyle, isaret ve orta parmakları sadece dik olmak üzere gırtlağınızdaki adem elmasının yanına bastırsın ağrı varmı? ve şişlik hissediyormu. bu hastalığın tamel nedeni hipotiroid olsada hipertiroid de olsa şişlik aşırı büyüme yada sağ ve soldakinin diğerine nazaran büyüme farkı olmuşur. sağlıklı insanda ise adem elmasının tam yanına yapısık olur. tahlil sonuçlarınıza sizde bakabilirsiniz bana t3-t4 farkının tsh a oranını yazabilirmisiniz. tsh referans değerleri altındysa t3 t4 yüksek olmalı tsh tüksek t3 t4 az ise daha kötü sonuçlar doğurur. yaşınızıda belirtiniz.

artı acil çinko takviyesi almalısınız. ve akşam protein yüklü diyet yapmaya özen gösteriniz. birde memleket karadenizmi. iyot düşmanı kara lahana yiyormusunuz. iyota gelmişken sofra tuzunu artık iyotlu (MAVİ AMBALAJLI OLANLAR İYOTLUDUR) ALMAYA ÖZEN GÖSTERİNİZ VE BALIK TÜKETİMİNE ağırlık veriniz. hipotiroidi hiper tiroide oranla daha sık görülmektedir. artı vitamin almalısınız belli bir oranda iyot barındırırlar.

10. atakan_irresistable

atakan_irresistable Üye

Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    sayın guardbody terleme vucumuzu ( motor ) ter bezlerimiz ( radyatör ) soğutur. insan hareket halinde yada kimyasal olarak salgı bezlerinin çalışması kan debisinin yükselmesi sindirim gibinedenlerden dolayı aşırı terler. bu durumda vucut kendini soğutmak için ter bezleri aracılığıyla 2 şekilde kendini soğutur. ter bezlerinden tuzlu su olarak deriye transfer olur ve deriye havanın çarpmasıyla ( buzdolabının çalışma presibini bilenler ) kendini 1 soğutur 2 cisi ise deri altında kas hücrelerinin soğuması için deri altında bulunan kılcal damarlar insanı soğuturlar. hayvanlarda özellikle fillerde kılcal damarlar kulak arkasında olduğundan kulaklarını yelpaze gibi sallayarak soğutur. kurt köpek gibi hayvanlar dillerindeki kılcal damarları kullanarak dillerini hızlı hızlı çıkarıp havayla teması ile sağlarlar. eğer aşırı terlemeniz varsa kolanyayı bileklerinize kulağınızın arkasına yada sah damarınıza sürebilirsiniz. yada deodorant kullanmalısınız.

tansiyonunuz nasıl bu arada sayın guardboy.

Son düzenleme: 20 Eylül 2008
  11. coder

coder Üye

Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Yazılımcı
    Yer:
    istanbul
    1- Anneme dediğiniz şeyi yaptırdım. Şiş ve ağrı yok. Zaten doktorda bakmıştı bi sorun yok demişti. Ben tiroid testini kendim yaptırmak istedim terleme amacıyla istememiştim. Değerlerim zaten 3 aylık kullanım sonucu normale döndü. Doktor yarım tablet kullanmaya devam et dedi.

2-23 yaşındayım. Karadenizli değilim. Kara lahanada hiç yemem.

3- En son tiroid değerlerim şunlar:

Serbest T3-3,44 pg/ml 2-4.4
    TSH - 1.65 uIU/ml 0,27-4,2
    Serbest T4 1,37 ng/dl 0,9-1,7

İkinci yazdıklarım referans değerlerim.

İlk değerlerim şunlardı:
    Serbest T3 = 3,38
    Serbest T4 = 1,22
    TSH = 5,01
    Ferritin =23,15

12. guardbody

guardbody Özel Üye

Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    çay ve kahve tüketimim neredeyse sıfır.kahvaltıda meyve suyu tuketirim ve diğer saat dilimlerinde çay veya kahve içmem.tansiyonum ise 13-8.bu hafta iki türlü terlemem mevcuttu.biri istemediğim bir ortamda bulunuyordum ve mecburen sohbete katılıyordum.burada klima karşısında bile terlediğim oldu sıkıntıdan.diğeride antrenman bittikten sonraki 1 saat boyunca sanki antrenman yapıyor gibi terlemem.
    bu arada kulaklarımı falan sallamayı denedim ama serinletmedi:)

13. atakan_irresistable

atakan_irresistable Üye

Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    bu yazdığınız referans değerlerine göre kesinle söyleyebilirimki yadıklarınızla alakası bile yok siz hipo tiroidi iseniz bende arabım. değerleriz sınırda peki neyin sınırında normal gibi gözüküyor referans değerleri arasıda fakat hipertiroidi potansiyeli var sizde. tsh tiroide salgılama emri verir ve bunun neticesinde t3 ve t4 salgılanır burda bakılması gereken t3 ve t4 normal hatta sınırda olması tsh oranla Bİ DAKİKA TSH INIZIN 2 DEĞERİ VAR BİRİ 1,65 DİĞERİ ALTTA 5,01 2 AYRI RAKAM NASIl OLUYOR BU.

guardbody hocam şaka değilmi şu kulak olayı hehe ilahi.

14. coder

coder Üye

Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Yazılımcı
    Yer:
    istanbul
    5,01 olan ilk değerlerim ilaç almadan önce daha sonra 3 ay sonra tekrar test yaptırdım. TSH 1,65 çıktı

15. atakan_irresistable

atakan_irresistable Üye

Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    ""5,01 olan ilk değerlerim ilaç almadan önce daha sonra 3 ay sonra tekrar test yaptırdım. TSH 1,65 çıktı""

çıktımı düştümü.?

16. saydam

saydam Özel Üye

Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center

atakan forumda kendince tanilar koyup tespit yapma,bu konular bizi asiyor ve bunlari yapmasi gereken doktorlar,burda ki uyarim sana her konuda son uyaridir,ya adam gibi forumda uye gibi yazarsin(adam gibi bir uslupla), yada bu forumdan uzaklastirilirsin!!!

diez, josef_1531 ve ALPEREN bunu beğendi.
  17. coder

coder Üye

Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Yazılımcı
    Yer:
    istanbul
    düştü tabiiki

18. atakan_irresistable

atakan_irresistable Üye

Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    yukarıda uyari seebiyle cevap yazamıyorum. saygılarımla.

19. Andr0

Andr0 Üye

Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    ben bu sorunu kendimi bildim bileli yaşıyorum.Fakat benimki bölgesel sadece el ve ayaklarımda var bu sorun hiperfidroz mu ne öyle bişey diyolar.

Çok doktara gittim önce troid bezinden sandım testlerini yaptırdım normal çıktı genel terlemede troid bezinin fazla çalışması söz konusuymuş sanırım.

benimkide ise tek bi tedavi yöntemi var oda ameliyat koltuk altından girerek 1 siniri kesiyolar fakat bu ameliyat çok masum gözksede araştırıca riskleri oldugunuda gördüm bazı hastalar terlemenin başka yere vurduğunu söyledi.Doktorlar iste göz kapağında düşme yaratabiliceğini , kalp ritminde bozukluk yaratabiliceğini söyledi ve tam narkoz alarak bu ameliyatı oluyosunuz.Ben çok ama çok fazla düşündüm olmayı ama sürekli vaz geçtim gerçekten insanın sosyal yaşantısını etkiliyen bi durum ben fazla takmasamda etkilemediği olmuyo değil.

ayrıca bu hap yada elektroliz veye losyon tedavilerini denedim hiç birinin bi faydasını görmedim.

Benimle aynı şekilde olup tedavi olmuş yada olmamış birileri varsa paylaşımda bulunmalarını isterim.

20. foxsi

foxsi Üye

Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    terleme

arkadaş hepinize şimdiden teşekkürler
    antreman sırasında terlemem normal fakat gece uyurken çok terliyorum iki kere çamaşır degiştiriyorum bunun nedeni sizce ne olabilir??
    duh

Sayfayı Paylaş