Ağda sonrasi oluşan sivilceler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1syLarw
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar ben genellikle bacak ve göğüs kıllarımı ağda bandı ile alıyorum yalnız aldıktan sonra oluşan sivilcelenmeler beni rahatsız ediyor. Arkadaşlarım pantolon giydiğim için olduğunu söylediler sürtünüp tahriş olmasını sağlıyormuş. Bunu engelleyecek bi öneriniz varsa tavsiyelerinizi beklerim. Ayrıca kıl dönmesi vb. gibi şeyler olur mu bu beni biraz endişelendiriyor. Teşekkürler:).

İster jilet ister ağda, tüyleri aldıktan sonra sivilce olur. Nedeni de tüyleri alına bölge de oluşan terleme. En etkili çözüm tüyleri aldıktan sonra o bölgeyi talk pudrası sürmen

evet pudra mantıklı olu..ayrıca kıl dönmesi her an her alanda olabilir...gerk sakal alanında gerek..kalça kısmında...ama korkulacak birşey değildir..cımbız yada iğne ucu ile alınabilir ...ama mesela önünü erken almakta...aksi taktirde iğrenç oluyorlar...

Aynı sorun bende de var, özellikle göğüs bölgesinde aşırı bir sivilcelenme oluyor, birde beyaz tenli olduğumdan mı nedir, diğer arkadaşlara oranla traş sonrası aşırı şekilde çıkıyorlar. Pudra işe yarayabilir, bir denemek lazım.

Teşekkür ederim cevaplar için. Umarım bu sivilceler ilerleyen zamanlar rahatsızlık vermez kıl dönmesi gibi..

Teşekkür ederim. Dediğinizi deneyeceğim yalnız hala vucudumda çok önceden yapmış olduğum ağdadan kalan kızarıklıklar var umarım onlarda yakın bi vakitde geçecektir.

agda sonrası mutlaka ozel kremlerden sur ve asla su degdırme 1 gun

ve kıl donmesı ıcın bır cozum yok . cıkınca cımbızla al . ama yenı cıkan onleyıcı kremler var watsons gıbı marketlerde

bu arada kıl donmesı kuyruk sokumunda olan gıbı asla olmaz o farklı bır hastalık durumu onun sebebı kılları almak yada agda asla degıl o baska sebeblere baglı bır durum . agda sonrası olan kıl donmesı kılın dısarı cıkamaması

Niye ağdadan sonra suya girilmiyor? Ben hep ağdadan sonra duşa giriyordum vucudumda yapışkanı kalmasın ağdanın diye ama girmeyin diyorsanız artık girmem:) Nemlendirici krem sürsem olur mu peki şimdi gidip o özel kremleri bulmakta zorlanabilirim..

Pudra = tıkanmış gözenekler = sivilce. Normalde sürüldüğünde bile sivilce yapan pudrayı ağda yapılmış cilde şahsen hiç tavsiye etmem. Ağdadan sonra su değmemesi de tamamen efsane su her türlü temizliktir sağlıktır beraberinde kullandığın şampuan, losyon vs tahriş edebilir o ayrı..
Bence duşunu al nemlendirici kremini sür (tercihen bepanthen plus yada yağsız herhangi bir nemlendirici) terlemesini önlemek içinde sadece havlunu kullan derim..

şekerli ağda yapıyorsanız zaten duş alacaksınız.. sir yapiyorsanız losyonu var onu sürüyosunuz. biraz bekleyip duş alın sonra nemlendirici sürün. ama ne yaparsanız yapın oluyor .. paranız varsa gidip lazer yaptırın en temizi bench_O:D

Arkadaşlar ben genellikle bacak ve göğüs kıllarımı ağda bandı ile alıyorum yalnız aldıktan sonra oluşan sivilcelenmeler beni rahatsız ediyor. Arkadaşlarım pantolon giydiğim için olduğunu söylediler sürtünüp tahriş olmasını sağlıyormuş. Bunu engelleyecek bi öneriniz varsa tavsiyelerinizi beklerim. Ayrıca kıl dönmesi vb. gibi şeyler olur mu bu beni biraz endişelendiriyor. Teşekkürler:).
Vücudun alerjik bir tepki veriyor olabilir alışık olmadığı için. Alerset isimli bir hap var, doktora danışıp ondan kullanabilirsin. Bir kaç defadan sonra tahminen alışır. Eğer sir ağda yaptıysan muhakkak bebeyağı ile cildini temizlemelisin çünkü sir üstteki ölü deriyi de alır cildin epeyi hassas olur. Çam sakızı ağda veya ılık ağda yaptıysan 1-2 saat sonra duş alman daha iyi olur. Neden mi? Ağda sonrası kılların alındığı gözenekler açık olur ve gözenekler açıkken duş aldığında gözeneklerde şişme, gözeneklere giren kir vs sebebiyle sivilce-alerji yapabilir.
Kıl dönmesine karşı eski tip doğal liflerden yapılma araçlarla yada keseyle banyo yapmanı tavsiye ederim. Oldukça uygun fiyata alırsın onları da zaten.

sivilceler az uz illaki çıkıyor genelde. ancak onların sivilce mi kıl dönmesi olup olmadığına iyi bak. çünkü benziyorlar.
eğer kıl dönmesiyse duştayken ponza taşı veya keseyle onları yok edebilirsin. ayrıca ağdadan sonra bölgeye vazelin de sürmeni öneririm.

Back
Yukarı