Ağırlık Aletleriyle Evde Vücut Geliştirme

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve Altintop tarafından 28 Kasım 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. Altintop
    Offline

    Altintop Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2007
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    166
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Berlin
    [​IMG]Serbest Ağırlık Aletleriyle Evde Vücut Geliştirme

    Serbest ağırlık aletleri bir makineye bağlı olmadan, tamamen sizin kontrolünüzde olan dambıl ve halter gibi ağırlık aletleri için kullanılan genel bir tanımlamadır. Evde veya spor salonunda serbest ağırlıklarla çalışarak kas kütlenizi, kas gücünüzü, kas direncinizi ve kemik yoğunluğunuzu arttırabilir, bol miktarda kalori yakarak zayıflayabilirsiniz. Dambıl ve halter gibi spor aletlerinin yeni başlayanlar için tehlikeli olabileceğini unutmamak gerekiyor.
    Serbets ağırlıklar nasıl kullandığınıza bağlı olarak kaslarınızı geliştirirler. Setleriniz ve tekrar sayılarınız bu konuda büyük ölçüde belirleyici roldedir. Genellikle kas gücünüzü arttırmak için 5-8 tekrardan oluşan en az 3 set ve kas dayanıklılığınız için 15-20 tekrardan oluşan en az 3 set önerilir. Bu set ve tekrar sayılarını performans ve kondisyon durumunuza göre değiştirebilirsiniz.
    [​IMG]Serbest Ağırlık Aletleriyle Evde Vücut Geliştirme

    Gelişen Başlıca Kas Grupları
    Serbest ağırlık kullanarak aşağıdaki kas gruplarını geliştirerek vücudunuzun görüntüsünü değiştirebilirsiniz.
    Üst Vücut: Ön ve arka kol, omuz, göğüs ve üst sırt kasları.
    Gövde: Abdominal, oblique kaslar, arka sırt kasları.
    Bacak: Ön ve arka bacak, baldır ve kalça kasları.
    Teknik Her Şeydir
    Serbest ağırlık çalışmak, ağırlık makinesiyle çalışmaya benzemez. Ters bir tutuş veya yanlış öğrenilmiş bir egzersiz spor hayatınızı sonsuza kadar etkileyecek bir sakatlığa yol açabilir. Bu yüzden her egzersizi yapmadan önce doğru tekniği bildiğinizden emin olun. Aksi takdirde bu yaptığınız son ağırlık antrenmanı olabilir.
    Serbest ağırlık çalışırken vücudunuzun her iki tarafını da çalıştırın. Bir kas grubu için yaptığınız antrenmanı tam tersi taraftaki kas grubu içinde yapın. Nefes tekniğiniz işinizi kolaylaştıracaktır. Egzersizin en kolay yerinde derin bir nefes alın ve en zorlayıcı tepe noktasında nefes verin. Her egzersizde eklemlerinizi tam kapasite hareket ettirmekten çekinmeyin. Bunu yaparken asla ve asla kaldırma/indirme hareketinin yarattığı momentumdan yararlanmayın. Ağırlık antrenmanı yaparken yer çekimi ve momentum düşmanınızdır.
    [​IMG]Serbest Ağırlık Aletleriyle Evde Vücut Geliştirme

    Hangi egzersizi yaparsanız yapın omurganızı dik konumda tutun. Ağırlıkları yerden alıp kaldırırken asla belinizden güç almayın. Yere çömelin, omurganızı eğmeyin ve tüm gücü bacaklarınızdan alarak ağırlığı kaldırın. Evde ağırlık kaldırırken bir yardımcı (spotter) kullanamayabilirsiniz. Bu yüzden evde tek başınızayken sizi zorlayan ağırlıklarla bench press antrenmanı yapmanızı önermiyoruz.
    Altın Kurallar
    Ağırlık setleri ve aletleri satın almadan önce evinizde kullanacağınız yeri iyi hesaplayın. Tam verimle kullanamayacağınız aletlere boşuna para ödemeyin.
    Evde kullanabileceğiniz ağırlı aletleri genellikle ucuz ve masrafsız aletlerdir. Çok ucuz seçeneklerle evinizdeki fitness salonunu çok ucuza getirebilirsiniz. Ancak kaliteli bir spor aletinin size sağlayacağı motivasyon ve şevki de bir düşünün ve alışverişinizi buna göre yapın.
    [​IMG]Serbest Ağırlık Aletleriyle Evde Vücut Geliştirme

    Serbest ağırlık çalışmak yalnızca kaslarını şişirmek isteyen fitness çılgınlarının tercih ettiği bir egzersiz değildir. Ağırlık kaldırmak kemikleri güçlendirdiği gibi zayıflamanızı önemli ölçüde hızlandıracak bir antrenmandır. Diğer yazılarımızdan bu konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    Kaynak: sportifhareketler.com
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Kasım 2009
    orpheo ve scout13 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş