7 Günde Sigarayı Bırakma

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve Veyron tarafından 7 Eylül 2006 başlatılmıştır.

  1. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    440
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    7 günde sigarayı bırakma programı


    En çok ihtiyacınız olan şey içtiğiniz sigaraların adedi yazan bir listedir. Bu isteyi sigara paketinizin üzerine sağlamca yapıştırın. Her gün bu tip bir listeye ihtiyacınız olacak. Bu nedenle listenizi fotokopi ile çoğaltın ve yanınızda hazır bulundurun

    Spor, sigaranın yerini tutabilecek en iyi şeydir. Spordan sonraki tatlı yorgunluk içindeki bir bedenle sigara içmek hiç de çekici gelmeyecektir. Bu nedenle içinizde step dansı ya da yoga öğrenmek, tenis oynamak veya koşmak için bir arzu duymuşsanız, şimdi bunu gerçekleştirmenin tam sırasıdır. Eğer bu etkinliklere sigarayı bırakmanın birinci günü başlarsanız çok daha iyi olur. Kendinize bir cimnastik kitabı alıp içindekileri evinizde kendi başınıza da uygulayabilirisiniz.

    Sigarayı bırakma gününden önceki gün içebildiğiniz kadar çok sigara içmek de yararlı olur. Birinci günden önceki gün üç paket ya da içebildiğiniz kadar fazla sigara için. Sigaranın yaratabileceği en berbat duruma düşün; yoğun duman içinde bir oda, acıyan bir boğaz, ağızda leş gibi nikotin tadı ve kıpkırmızı gözler.
    Sigarayı bırakmayı bir işkence gibi görmeyin. Sigara içmeyi biraktığınız ilk günler bir parça rahatsızlık duyabilirsiniz. Örneğin ciğerler temizlenmeye başladığı için birkaç gün öksürük şiddeti ve balgam artabilir. Eğer bu şikayetler sizi endişelendiriyor ise doktorunuza danışıp ayrıntılı bilgi alın.
    1.GÜN

    Sigarayı bırakmanızın temel nedenlerini bir liste halinde yazın. Bu listeyi gözünüze çarpacak heryere asın; banyo aynasına, buzdolabına veya televizyonun üstüne. Bir kopyasını da yanınızda taşıyıp iradenizin zayıfladığını hissettiğinizde cebinizden çıkarıp tekrar okuyun. Bütün sigara paketlerinizi atın.
    Yalnızca bir paket ve en sevmediğiniz sigarayı alın. Böylece sigaranıza zahmetsizce ulaşamayacak ve içtiğinizde beklediğiniz zevki alamayacaksınız. Normalde içtiğinizden daha düşük nikotin ve katran içeren bir markayı seçmeniz vücudunuzun nikotinsiz günlere daha kolay adapte olmasını sağlar.

    İçtiğiniz sigara miktarını gösteren listeyi paketinizin üzerine yapıştırın. İçtiğiniz her sigarayı yakmadan önce kaydetmeyi ve numaralandırmayı unutmayın. Böylece kısa süre sonra günde ne kadar sigara içtiğiniz konusunda bir fikriniz olacaktır. "1" numaralı sigara, onu içmeden yapamayacağınız sigara, "2" numaralı sigara çok istediğiniz ancak birinci kadar dayanılmaz olmayan ve "3" numaralı sigara onu içmeden de yaşayabileceğiniz sigaradır. Sigaranın yanına zamanı ve onu içerken içinde bulunduğunuz durumu da yazın. Örneğin otobüs ya da önemli bir telefon beklerken veya sıkıntılı ve endişeli olduğunuz bir zaman gibi. Canınız her sigara içmek istediğinde, bu liste doldurma işini eksiksiz yapmayı ihmal etmeyin. Kül tablalarınızı temizlemeyin. Kül tablanızın bir süre sonra ağzına kadar dolduğunda ortaya çıkan iğrenç tabloyu gözlerinizle görün.
    2.GÜN

    Bugün "3" nolu sigarayı içmeyeceksiniz ve kendinizi numaralandırma hataları yaparak kandırmayacaksınız.
    Sigara, tiryakinin ağzını meşgul eder. Bunun bir başka yolu da şekersiz sakız çiğnemektir. Yanınızda her zaman sakız bulundurun. Bunun yerine şekerleme ve meyva suyu da yiyip içebilirsiniz. Birçok kişi kilo almaktan korktuğu için sigarayı bırakmadığını söylemektedir. Eğer planlı ve dengeli yerseniz şişmanlamazsınız. Sigara yakma alışkanlığınız varsa yemeğiniz bittiği an da sofradan kalkın ve 5 dakikalık kısa bir yürüyüşe çıkın. Duman yerine ciğerlerinize dolan temiz hava yemeğin tadını daha iyi çıkarmanıza yardımcı olacaktır.
    3.GÜN

    "3" numaralı sigaraları içmemek çok da kötü bir işkence sayılmazmış. Bugün belki "2" numarayı bile içmeyebilirsiniz. İçtiğiniz sigaraları listenize kaydetmeyi unutmayın. Her sigaradan önce kendinize "bu sigarayı gerçekten istiyor muyum? " sorusunu sorun.
    Sigara içmek yerine derin nefes alıp verme egzersizi yapmayı deneyin. Rahatlayın iki ya da üç kez derin nefes alıp verin. Kendinizi gerçekten daha iyi hissedeceksiniz. Bu egzersiz, sigara içmeme kararınızı destekleyecektir.
    Sigara içmeden durabileceğiniz belli bir süre belirleyin. Örneğin günün en fazla sigara içtiğiniz döneminde sigara içmeden en fazla ne kadar dayanabileceğinizi ölçün. Günün ilk sigarasını içmeyi mümkün olduğu kadar geciktirin. Eğer çok tiryaki iseniz en az bir saat, ortalama sigara içen biriyseniz iki saat ve az sigara içen biri iseniz yarım gün sigara içmemeyi deneyin. Unutmayın ki otobüs ya da tiyatro gibi sigara içmenin yasak olduğu yerlerde kendinize hakim olabiliyorsunuz.
    Sigara markanızı değiştirme zamanı geldi. Artık daha düşük katran ve nikotin içeren bir sigara alıp tütünün vücudunuza verdiği zararı daha da azaltabilirsiniz.

    4.GÜN

    Bugün "2" numaralı sigarayı bırakıyorsunuz. Gerçekçi olun. Yalnızca gerçekten ihtiyacınız olan "1" numaralı sigarayı gerçekten ihtiyacınız olduğu bir anda için. Şimdi biraz rahatlıyoruz. Gidip gerçekten sevdiğiniz ne varsa yiyin. Paranızı biftek, ananas, karides gibi şeylere harcayın. Özellikle çok sevdiğiniz bir yiyeceği bol bol yiyin. Ama kilo probleminiz varsa tatlı konusunda biraz dikkatli olun.
    Genellikle sigara içtiğiniz bir ortam seçin. Bir kokteyl ya da sigara dumanına boğulmuş bir toplantı odası ve bu ortamda bulunduğunuz süre içinde hiç sigara içmeyin. Eğer kendi sınırlarınızı kendiniz belirlerseniz, bunlara uymak o kadar da zor olmaz.
    Çakmak ve kibritlerinizi atın. Sigaranızı yakmak için ateş aranmanız, size ne yapmak üzere olduğunuzu ve kaç sigara içtiğinizi düşünmek için kolaylık sağlayacaktır.
    5.GÜN

    Artık sigara almayın. İçtiğiniz sigara listesini yanınızda taşıyın ve kaydetmeye devam edin. Bugün sadece "1" numaralı sigarayı içeceksiniz unutmayın.
    Bugün arkadaşlarınıza sigarayı bıraktığınızı söyleyin. Onlardan özellikle de içmeyenlerden büyük destek göreceksiniz. Kararınızı tanıdıklarınıza açmanız bu kararı daha da kesinleştirir.
    Kül tablalarınızı dökmemenizi istemiştik. Şimdi onları kullanmanızın zamanı geldi. Bütün kültablalarınızdaki kül ve izmaritleri bir kavanoza doldurup üstüne biraz su ekleyin. Bu kavanozu sürekli elinizin altında bulundurun ve canınız sigara içmek istediğinde kapağını açıp biraz koklayın. Canınız hala sigara içmek istiyor mu?
    Bu akşam kül tablalarınızı yıkayıp dolabın üst raflarına kaldırın. Yarın hiç sigara içmeyeceğiniz için onlara hiç ihtiyacınız olmayacak.
    6.GÜN

    24 saat hiç sigara içmeyin.
    Sigara içmenin yasak olduğu yerlere gidin. Müzeleri ya da sigara içmeyen arkadaşlarınızı ziyaret edin, sinemaya gidin, üst üste film seyredin.
    Alkollü içeceklerden uzak durun. Alkol ve sigara birlikte iyi gider. Alkol ayrıca iradenizi ve direncinizi de zayıflatır.
    7.GÜN

    24 saat daha sigara içmeyin.
    Bu hafta içmediğiniz sigaralardan kalan parayla kendi kendinize özel bir tasarruf hesabı açın. Bir yıl boyunca her hafta bu hesaba aynı miktarda para yatırın. Yıl sonunda tahmin edeceğinizden çok daha fazla para birikmiş olduğunu göreceksiniz. Bu parayla çok isteyipte alamadığınız bir şey alın.
    Sigarayı bırakmaya bağlı depresyon ya da fiziksel semptomlar hissederseniz doktorunuza başvurup yardım isteyin.
    İnsan olduğunuzu unutmayın. İradeniz kırılıp bir sigara içerseniz hemen umutsuzluğa kapılmayın. Sigarayı bırakma nedenlerinizi tekrar okuyun ve yeni nedenler varsa ekleyin. Sizin üzerinizde en etkili olan tekniği deneyimlerinizle bulacaksınız. Bulduğunuz teknikleri uygulamaya devam edin. Zorlanmadığınızı hissettiğiniz günün programına geri dönün. Devam edin. Bırakabilirsiniz ve bırakacaksınız.
    ZAFER GÜNÜ

    Artık siz de sigara içmeyenlerdensiniz. Neden bir parti verip bunu kutlamıyorsunuz? Size, sigarayı bırakmanız konusunda destek veren tüm dostlarınızı çağırıp, bunu birlikte kutlayın.
     
  2. gorgeouskykhan
    Offline

    gorgeouskykhan Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2006
    Mesajlar:
    662
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    for about more info, please look my website on you
    Yer:
    the gorgeouskykhan home center
    çok güzel paylaşım olmuş...

    adım adım olması güzel, öneriler çok ve kolay...
    you can do it!. :)
    not: ben hiç sigara içmedim, babam seneler önce, annem ise aylar önce bıraktı. Yaşasın! :p
    +rep, sözüm olsun, sonra veririm... saygılar... ;)
     
  3. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    440
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    Re: çok güzel paylaşım olmuş...

    insanlar ölmesin rep in ne önemi var

    saygılar..
     
  4. ebb
    Offline

    ebb Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Ben hayatımın belli dönemlerinde belirli sürelerle içtim ve bıraktım.

    Kolay bırakabilmek benim sigaraya yeniden başlamamı kolaylaştırdı. Tamamen keyfiyetten sigarayı bıraktıktan 1-2 yıl sonra yeniden başladım çok kez. Çok fazla içmek ise bırakmam için beni hep motive etti (Günde2-3 paket).


    Bu parargaf tamamen benim kişisel tecrübelerimdir, herkes için geçerli olmayabilir; Olay tamamen beyinde bitiyor. Sigarayı bırakmayı gerçekten isteyipde bırakamamak bence imkansız. Birde bırakmadan önce içebildiğim kadar içip kendimi tiksindiriyorum sigaradan, sonrada tiksinti duyduğum noktada kestirip atıyorum. İşin sıkıntısı 1 hafta sürüyor, ondan sonraki süreçte hergeçen gün sigaradan bir adım daha uzaklaşmak anlamına geliyor. Birde şunu unutmamak gerekli her içilen tek sigara bir sonraki içme arzusunu çabuklaştırıyor, aynı şekilde içilmeyen her sigara bir sonraki sigara içme arzusunu dahada öteliyor.
     
  5. JöNTürK
    Offline

    JöNTürK Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2006
    Mesajlar:
    622
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Tekirdağ
    ebb bu konuyu çok ii açıklamışsın ama sorun irade demekki sende güçlü bir irade varmış bende dahil çoğu kişide bu yok gerçi bende birkaç kez bıraktım ama en uzun sürelisi 3 ay oldu.Bu arada kızılötesi ile sigara nın 3 seansta bıraktırıldığını haberlerde gördüm neymiş beyindeki sigara alışkanlığı olan bölgeyimi yakıomuş neymiş bilgisi olan varmı bu arada kesin çözüm oluomuş...
     
  6. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    440
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    Bende 2 yıl sigara içtim ve 2 ay oldu bıraktım.Bu 2 aylık sürede ikram edilen sigaraları sonuna kadar içemediğimi farkettim bi tiksinti gelmiş artık.Bırakmaya çalışan arkadaslar cevrelerinde sigara içen çok insan varsa devamlı sigara içen ortamlardalarsa cidden bırakması zor ..
     
  7. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Umarım bu program faydalı olur ama ben kademeli olarak bırakma işine pek sıcak bakmıyorum. Bağımlı olduğunuz bir şeyi azaltmak onu bırakmaktan çok daha çok bağlanmaya sebep olur diye düşünüyorum. Ben çok içmemekle beraber(günde 5-6 tane) bırakmam çok alakasız bir şekilde oldu. Bir gün barda çok içmiştik, bir sorun vardı, 2-3 saat içerisinde 1.5 pakete yakın sigara içmiştim. Diğer gün kalkınca sigara görmek istemediğimin farkına vardım, kokusu bile rahatsız ediyordu. Tiksindim veyron'un dediği gibi. Sonra bir daha içmedim. 5-6 ay sonra biri ikram edince aldım, meraktan açıkcası, ama 2-3 nefes çekip bıraktım. Çok kötü geldi tadı sanki hiç içmemiş gibi. Eskiden sigara bırakmak için extreme çözümlere inanmazdım(küllük yalamak vs...) ama demek ki gerçekten işe yarıyor. Küllük yalamayın ama tabii ki ;)
     
  8. ebb
    Offline

    ebb Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Bu çok doğru.

    Sigarayı bırakanlarda belirli periodlarda sigara içme arzusu oluşuyor. Bu periodların süresi ilk günden başlayarak her geçen gün azalıyor. 6 ay 1 sene sonra 2-3 günde bir oluşmaya başlıyor. Sigara bırakanın çevresinde çok sigara içen varsa sigara içme arzusu çok daha sık ortaya çıkıyor ve sigarayı bırakmak zorlaşıyor.

    Sigarayı bırakıp tekrar başlanmasının en büyük sebebi, sigarayı belirli bir süre bırakaktıktan sonra 1 dal sigaradan birşey olmaz demektir. Bu bir dal sigara bence bir çok insanın tekrar sigaraya başlamasının tek nedenidir.
     
  9. ebb
    Offline

    ebb Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    KAYNAK: http://www.burasiturkiye.com/default.asp?SId=saglik


    SİGARADAN KURTULMA REHBERİ

    Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, sigara içenleri bırakmaya teşvik etmek ve bilgilendirmek amacıyla bir "rehber" hazırladı.

    İl sağlık müdürlükleri aracılığıyla tüm hastanelere dağıtılacak rehberde, sigarayı bırakmak isteyenlere tavsiyeler yer alıyor.

    Rehberde, herkesin sigarayı bırakabileceği, bunun için, ilk işin "bırakma günü"ne karar vermek olduğu ifade edildi. Kişinin, bırakma gününü kendisi için önemli olan ve hatırlamakta zorlanmayacağı doğum günü, evlilik yıl dönümü gibi özel günler arasından seçmesi, bunu da yakın çevresine ilan etmesi önerildi.

    Sigarayı alışkanlığından vaz geçmede sabır ve bırakmanın getireceği zorlukların nasıl aşılacağı konusunda bilinçli olmanın yeterli olduğu ifade edilen rehberde, sigara içme isteğinin önce zayıflayacağı, sonra da söneceği vurgulandı.

    Rehberde, sigarayı bırakan kişinin bazen çok sinirli, mutsuz ya da keyifli olabileceği, bu durumlarda sigara içme isteğinin artacağı belirtilerek, bu isteğin 3-5 dakika süreceği ve zamanla yok olacağı anlatıldı.

    Rehberde, sigarayı bırakmak isteyen kişinin daha yüksek başarı elde etmek için sağlık kuruluşlarından yardım alabileceği belirtildi.

    Rehberde, sigarayı bırakanlara, kilo almamak için beslenmeye özen göstermeleri önerildi.

    Daha önce bırakmayı deneyip başaramayanlara tavsiyelerin yer aldığı rehberde, bu kişilere yeniden denemeleri önerisinde bulunuldu.

    Sigarayı bırakmaya karar veren kişinin kendisini ödüllendirmesi de önerilen rehberde, bunun sigara içilmeden tamamlanan ilk günün, ilk haftanın, ilk ayın sonunda tekrar edilmesinin yararlı olacağı ifade edildi.

    Evdeki sigara, çakmak, küllük gibi nesnelerin atılması ya da gözden uzaklaştırılması da tavsiye edilen rehberde, bu nesnelerin kökleşmiş sigara içme isteği sönünceye kadar sigarayı bırakan kişi için tehlikeli olduğu kaydedildi.

    Sigaraya bırakan kişinin kalp, akciğer, solunum yolları hastalıkları ve kanserler gibi hastalık risklerinin bir anda azalacağına dikkat çekilen rehberde, bunun kişinin yaşam süresi ve kalitesini kendisinin belirlemesi anlamına geleceği ifade edildi.
     
  10. eha86
    Offline

    eha86 Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Olay tamamen beyinde bitiyor.Bırakmaya karar verdiyseniz bırakıyorsunuz,o kadar basit.Ben 7 yıl süreyle günde 2,5 paket içtim.Bu 2,5 paket üniversite final zamanlarında 4 pakete varıyordu.Çevremdekiler benimle beraber daha çok içip suçu bana atıyorlardı.Yolculukta molalarda,vapurda çay ile yemek sonrası,sohbet muhabbet ile sigara keyfi bambaşkadır benim için.Nihayet bigün bırakmaya karar verdim.İnternetten nasıl bırakırım diye araştırdım.Bi ilaç var sigara bıraktıktan sonra kilo alımını engelliyor.Birde nikotin bandı.Ramazan ayı arifesinde ilk sahura kadar içebildiğim kadar sigara içip sahur yapıp yattım.İştah kesen ilacı ve nikotin bandını 15 gün kullanıp bıraktım.İşin kötüsü akşam iftar vakitlerinde yemekten sonra hiç ayılamamak oldu.Kafam hep mahmur kaldı o ramazan.Öyle kötü anlar geçirmişimdir ki,sormayın.Nefessiz kalıp çok zaman kendimi balkona attım.Her zaman sinirli bir insanımdır ama sigarayı bıraktığımda extra sinir sahibi olmadım,inat ettim çünkü. En büyük korkum kilo almaktı.6 ayda 6 kilo aldım.Sigaranın yerine sakız koymadım çünkü o mideyi mahvediyor,bende çubuk kraker yedim yaklaşık 2 ay.Aldığım 6 kiloyu 2 ayda verdim.Yani 8ayda herşey süperdi.Şu an sigarayı bırakalı 2 yıl 3 ay oluyor.Canım dönem dönem çekiyor ama tek nefes bile içmem,aksi takdirde 2,5 pakete geri dönüş olur.Çevremdekilerin dediği gibi "ben bıraktıysam herkes bırakır".
     
  11. ONR
    Offline

    ONR Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2006
    Mesajlar:
    121
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    0
    Dini bütün bir insansanız Kuran'a el basın bir daha sigara içmeyeceğinize dair.Ondan sonra yiyorsa için bir daha. :) İlk bir-iki hafta canınız çok ister kıvranırsınız,2. haftayı atlattıktan sonra canınız da istemez zaten.Benim bir arkadaşım böyle bırakmış.

    Not:Şayet benim yazımdan etkilenip dediğmi yapan olursa ve dayanamayıp başlayan olursa günahına ortak olmam ona göre. :D Herkez kendi iradesine göre hareket etsin. :)
     
  12. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Sİgarayı bırakma kesinlikle bi irade işi.Bazılarına azaltma yöntemi bazılarındaysa birden bırakma etkili oluyo.Ben 10 yaşımda sigaraya başladım ve 22 yaşındayım.12 yılın da rahat 8 yılı paketsiz gezdiğimi hatırlamam.Ve bırakma denemelerim hep fiyaskoydu.En fazla 3 gün sürdü sonra yeniden yüklen sigaraya.Ama bugün okuldan döndüğümde sigaramın bitmiş olduğunu farkettim,5 lira param vardı,ya sigara alcaktım ya para cebimde durucaktı ya da tavuk göğsü,süt vs. şeklinde bi gıda alabilicektim çünkü süt ve tavuk ta bitmişti :) Gittim markete kasaya gittim bi kısa L dedim ama bu diyişim o kadar sessiz oldu ki daha cümle yarılanmadan pişman oluverdim.Kasiyer anlamadı efendim dedi yok bişey dedim ve gittim tavuk reyonuna kaptım tavuk göğsümü sonra da yağsız sütümü aldım çıktım.Ve bunu yaptığımda sanki bi başarı kazanmış kadar mutluydum.Bu sefer bırakmayı diğerlerine oranla daha canı gönülden istiyorum ve umarım olur,bütün tiryakilere ve bana da kolay gelsin,bıktım bu illetten :D
     
  13. BaBe ShaQ
    Offline

    BaBe ShaQ Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Manisa-Merkez
    çok pis gaza geldim bu başlıkla ve yazılanlarla.. :D
    11 yıldır içiyorum ama sadece 2 kez bırakmayı denedim, başarılı olamadım..sonrada hiç denemedim.Çünkü içimde sonsuz bi sigara içme arzusu var.

    Aktif spor yaşantım sakatlığımdan ötürü sona erdiğinde depresyon seviyesine kadar geldiğimi hissettim ve o dönem hem beslenme şeklim hemde sigara sayım değişti.
    O kadar büyük bi kötülük yaptım ki kendime (ki bu bi itiraftır) yüzme antrenmanlarında ciğer açtıktan sonra hep sudan çıkıp sigara içtim. :( "sendeki ciğer değil,kompresör ! " diyen antrenörlerimin yüzüne duman üfürdüm inat yapıo gibi..

    ve aslında ben hala akıllanmadım.Hala Jogginglerimden sonra aklıma ilk gelen şey sigara..
    Ama bu yazıları okuduktan sonra içimde mükemmel bi ışık oldugunu farkettim..

    Bugun Cuma (26.Ocak)
    Pazar günlerini evde geçiriyorum,Haftalık antrenmanımdan sonraki tek dinlenme günüm.Ve bunun için önümüzdeki 2 gün boyunca ziftlenip pazar gecesinden itibaren kendimi tiksindiricem. :evil:

    Nolur bana şans dileyin..! :)
     
  14. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Aynen shaq ben de 11 yıllık bi tiryakiyim zaten yazdığım gibi.Tam herşeyi ayarladım,içmedim dedim daha 2. güne girmeden moral bozucu bazı sınav sonuçlarım oldu ve arklardan sadece bi tane sigara istedim,bıraktım diye vermediler,dedim bakın paket alırım verin bi tane içiyim daha yok ama vermediler sonuç paket aldım ve bu bırakma denememin de sonu hüsran oldu :cry:
     

Sayfayı Paylaş