aynen öyle aneximandros...ama şu var max kg denedigin günlerde benchi 3 set tutmalısın daha cok güç kazanırsın..ilk önce ısınma agırlıgını takıp ilk seti cıkardıktan sonra, 2. seti de bitirdikten sonra, son seti max kg ile deneyebilirsin...ama ben burda tek tekrara katılmıyorum...bence 2-3 tekrar daha mantıklı..1 defa kaldıracagınız agırlıkta hem kendinize olan güveniniz azdır hemde yardımcınıza daha fazla iş düşebilir..bu yüzden 2-3 tekrarlık son tekrar yardımcıyla yapılması daha mantıklı ...en azında temiz 2 tane kendimiz 1 tane de yardımıcyla cıkarsa daha verimli olur diye düşünüyorum..sonucta vücut o an 2 .tekrarı yapabilecegi uyarısını veriyorsa, o zaman yapılmalıdır...
bar, göğüsün üstüne indirlidiginde, daha cok omuzlara agırlık biner ve eger bunu cok agır kilolarda da aynı şekilde üst göğüse dogru yaparsanız sakatlanma ihtimaliniz %20-30 gibi bir sayıdır..lif bile kopabilir...buna ilave olarak, barın cok geniş tutulmasıda omuz cıkmasına neden olur, o yüzden max genişlikte alırsanız, zaten bastıgınız kilonun %30 aşagısını basarsınız...bu yüzden omuzlardan biraz daha geniş tutmanız yeterli..böylece iç göğüste biraz nasiplenmiş olur...çok dar tutmanın en büyük zararı, adeta perçinlenmiş şekilde geniş bir göğüs kafesine sahip olamamınıza yol açar...o yüzden, ayarlamayı iyi yapmak lazım ve omuzlardan biraz daha geniş tutmakta fayda var, abartmamak koşuluyla...
Son düzenleme: 28 Ağustos 2008
AnkTıp92 ve fiko444 bunu beğendi.