Eggs and Cholesterol - How Many Eggs Can You Safely Eat?
Çok basit bir kaynak bu tabi.Ben gazetede okuduğumu hatırlıyorum daha güzel ve türkçe bir kaynaktı ama bulamam onu tabi.
--- Mesaj birleştirildi, 15 Temmuz 2014 ---
Benim en büyük hatam programı olduğu gibi kopyalamak yerine düzeltmek oldu.Normalde 100 gr tavuk değil 100 gr et ve bulgur değil karb yazıyor.Haftada en az 2-3 er öğün somon ve kırmızı et tüketiyorum ama genelde hindi ve tavuk göğsü tükettiğim için ve programın net olması için tavuk yazdım.Karb konusundada 3 seçeneğim var kepekli makarna,esmer pirinç bulgur ama ben %90 bulgur tüketirim bu yüzden bulgurun değerleri aldım ve yazdım.Proteine bitkiseller dahil o yüzden fazla gözüküyor.Fazlasının yağa dönüşmesiyle ilgili hiçbir zaman kesin kaynak bulamadım.
Yumurta konusunda serdar aktolganın bir röportajında günde 10 tam yumurta yediğini okumuştum yaptığım araştırmalardada tam yumurtanın daha avantajlı olduğunu gördüm.
Sıkılma bunalma konusundaysa şöyle diyeyim eğer yeterince hırslıysan ve gerçekten gelişmek istiyorsan sıkılma bunalma gibi olayların olmaz.
--- Mesaj birleştirildi, 15 Temmuz 2014 ---
Yumurta konusunda türkçe bir kaynak.
Prof.Dr.Mustafa TAYAR
Bugüne kadar kolesterolü arttırdığı savunulan yumurtanın, son yapılan araştırmalarda, yumurta ile ilgili bildiğimiz 'kolesterol arttırma özelliğinin', doğru bildiğimiz yanlışlar arasında yer aldığı ortaya çıktı. Michigan Üniversitesi'nin 15 bin 633 sağlıklı kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre, normalin 4 misli fazla miktarda yumurta alınması halinde bile kan içindeki kolesterol seviyesi yükselmiyor. Yumurta ile ilgili yapılan bu araştırmanın sonuçları değerlendiren diyet uzmanı Jean Kerver, sonucun şaşırtıcı olmadığını ve aslında bilim dünyasının bu gerçeğin farkında olduğunu söyledi.
Son düzenleme: 15 Temmuz 2014