Kardeşim öncelikle senin adına çok üzüldüm ama başladığın yere geri dönmüş gibi gözüksende dönüşün hızlı oluyor nerden biliyorsun dersen kendimden biliyorum aynı durumu bende yaşadım. Ektomorf vücut tipindeyim ve 58 kilo falandım bu spora ilk başladığımda sonra sporla kilo aldım 64-66 arası gidip geliyordum çok ara vermelerim istikrarsız dönemlerim oldu her seferinde kaslar resmen eridi ve kilo verdim ama her başladığımda sadece 1 ayda eski kaslarıma ve kuvvetime kiloma ulaştım. Erasmus dolayısıyla 3 ay önce Dortmund, Almanyaya geldim ve spora ilk 15 gün falan gidip sonra Almanyanın ve arkadaş ortamının cazibesine kapılıp tüm programı ve düzenli beslenme ve uykuyu bırakıp eğlence kısmına odaklanınca 68 kilodan 60 kiloya düştüm 2 ayda, kaslar resmen eridi ve güçsüz hissediyordum vücudumu hissedemiyordum resmen bu durum resmen içimi yedi bitirdi vicdan azabı duydum vucuduma karşı ve tekrar başlama kararı aldım. 1 ay önce weight gainer alarak spora başladım ve doğru olmadığını biliğim halde haftasonları hariç haftaiçi hergün düne kadar antrenman yaptım hem de günde 2 saat. Gainer i yanına 1 hafta önce protein aldım ilk defa ve anterenmandan sonra protein de alıyorum. Sana şöyle söyleyim en son bıraktığım yerdeki hacimi ve kiloyu 1 ayda neredeyse yakaladım hatta tricepslerde daha fazla ağırlıkla çalışabiliyorum. Göğüsler biraz daha küçük gibi eskisine göre ama vücut güçleniyor zira 1 ay önce çok komik kilolorı kaldıramıyordum şimdi rahatça yapıyorum.
Bak sana direkt canlı örneğim yani moralini bozma ve programını yapıp tekrar çalışmaya başla 2 günde 1 git benim gibi hergün gitme kaslar yoruluyor gelişemiyor belki dinlensem daha fazlası olacaktı. Gainer ve protein kullanmaya başla bu sporda eskiysen ve beslenme kurallarını iyi biliyorsan.
Ayrıca günde 1 saat çalışacaksın ne var ki diyen arkadaşlara katılmıyorum ve onların bu sporu yaparkenki psikolojilerini merak ediyorum doğrusu. Bu spor fiziksel olarak 1 saat yapılıyor ama siz bunu psikolojik olarak 24 saat yani bu sporla iç içe oldugunuz her an yaşıyorsunuz. Spor yapan birisi günün her sn sinde ne yaptıgına ne yediğine ne içtiğine dikkat eder uykusu beslenmesi onun için çok önemli olur. Akşam saat en geç 00:00 de yatar mesela ama LYS-YGSye hazırlanan birisi saat 00:00 de uyuyamaz her gün. Çalışması gerekn konusu özmesi gereken testleri vardır. Geride oldugu konu vardır kapatmak zorundadır. Hedeflediği puan vardır daha az uyuyup daha fazla soru çözmelidir. Bunları yaşayan bilir. Yani günde 1 saat diyerek bu sporun bu kadar basit olduğunu bunu yıllardır yapanların düşünebilmesini anlayamıyorum bu spor ona zamanınızı, enerjinizi, uykunuzu, beslenmenizi her şeyinizi verip harmanlayıp güzel bir ahenk tutturunca sana bişeyler vermeye başlar. Gidip hergün 1 saat çalışıp diğer şeyleri, işin psikolojisini unutursanız bu sporu bence doğru yapmıyorsunuz.
Saygılar.