2012 (Dünya'nın sonu?)

Konusu 'Kültür Sanat Bilim Seyahat' forumundadır ve castorpollux tarafından 22 Eylül 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 18 üye.
  1. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    411
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    2012


    2012'de kıyamet kopar mı kopmaz mı bilmem ama 13 Kasım'da sinema salonların'da kıyamet kopacak gibi
    !

    [​IMG]



    [​IMG]

    [​IMG]




    Yapım:
    2009 ~ ABD, Kanada
    Tür:
    Aksiyon, Bilim Kurgu, Dram, Gerilim
    Yönetmen:
    Roland Emmerich
    Senaryo:
    Roland Emmerich, Harald Kloser
    Yapımcı:
    Roland Emmerich, Harald Kloser, Mark Gordon
    Görüntü Yönetmeni:
    Dean Semler
    Müzik:
    Harald Kloser
    Dağıtım:
    Warner Bros
    Filmin Websitesi:
    www.sonypictures.com/movies/2012
    Süre:
    2 saat 17 dk
    Gösterim Tarihi:
    13 Kasım 2009 (Türkiye)
    diğer ülkeler...







    [​IMG]


    Fragman:

    (mutlaka izleyiniz!)

    https://www.youtube.com/watch?v=5IWU-YeCB1I





    [​IMG]



    Fragman 2:


    https://www.youtube.com/watch?v=TqMC1M7rcKI



    [​IMG]


    ''alıntı''
    Filmin Özeti




    Büyük bütçeli felaket filmlerinin değişmez yönetmeni Roland Emmerich yine benzer bir yapımla karşımızda. Bazı teorisyenlere göre 21 Aralık 2012 tarihinde dünyanın sonunun geleceğini öngören Maya medeniyetinin bu öngörüsünün doğru çıktığı bir geleceğin anlatıldığı 2012 adlı filmde insanların hayatta kalma mücadelelerine tanık oluyoruz. Filmin kadrosu oldukça sağlam: John Cusack , Thandie Newton , Woody Harrelson , Amanda Peet , Danny Glover , Oliver Platt ve Chiwetel Ejiofor ilk göze çarpan isimler.




    [​IMG]




    Resmi Sitesi:


    https://www.whowillsurvive2012.com/





    [​IMG]





    [​IMG]









    [​IMG]



    ''alıntı''
    (İnternette) 2012-Maya Takvimi ve kehanetleri:



    Dünya belirgin bir değişim yaşıyor. Belki Maya'ların 21 Aralık 2012 fenomeni ile de ilişkilendirilebilecek bu oluşumlar şuan bilmediğimiz veya farkında olmadığımız bir olay için zemin hazırlıyor olabilir. Artık biz insanlarda sık sık değişen, alışık olmadığımız hava koşullarına, sellere, ani bastıran şiddetli soğuklara karşı, neler oluyor? Hiç böyle olmamıştı gibi söylemlerle tepkiler vermeye başladık.

    Gerçektende neler oluyor dünya'mıza?
    Neler olabileceğine bakmadan önce gelin degişimi düşündüren olaylara bakalım.

    [​IMG]

    1- MAYA KEHANETİ
    Bu konuyu yazarken amacımız insanları korkutmak ve karamsarlığa sürüklemek değil, şuan pekçok bilim adamının kafasını meşgul eden bir konuyla ilgili sizlerinde haberdar olmanızı sağlamaktır. Felaket tellallığından öte, eğer bir felaket gerçekleşecekse, buna hazırlıklı olmak amaçtır. Çünkü, medeniyetimizi devam ettirmek her türlü amacın üzerindedir. Bireysel düşünmeyi bir kenara bırakıp, toplum olarak ortak değerlerimizi ön plana taşımalıyız. Bu illa bir felaket olacak diye değil, yaşam kalitemizi arttırmak ve gerçekten "torunlarımıza" yaşanabilir bir medeniyet bırakmak içinde gerekli.
    Bu noktadan hareketle neden 2012 sorusunun cevabını ele alalım.Aslında tam olarak 21 Aralık 2012 (veya bazılarına göre 22 Aralık) tarihi ve sonrası olarak ifade edilen fenomenin çıkış noktası eski bir Güney Amerika medeniyeti olan Maya'ların kullandığı takvim sistemidir. Özellikle 1990'lardan sonra gelişim gösteren bu konu hakkında en ciddi araştırmalardan birini Amerikalı araştırmacı John Major Jenkins yapmış ve bunu 1997 yılında yayınladığı "Maya Cosmogenesis 2012" isimli kitapta ortaya koymuştu. Şimdi ayrıntılarıyla inceleyelim.

    1- Maya Takvimi
    Mayalar şaşırtıcı bir astronomi bilgisine sahip bir medeniyetti. Sadece Güneş, Ay ve Mars gibi bugün amatör gözlemcilerin dahi gözlemleyebildiği yakın cisimlerle değil, neredeyse bütün uzak yıldızları, yıldız gruplarını ve bunların hareketlerini gözlemlemişlerdi. Hatta bu gözlemleri sayesinde bir yılı bizim bugün süper bilgisayarlarla hesapladığımız süreden milyonda bir hata payı ile hesaplamışlardı.


    2- O günün özelliği nedir?

    Maya takviminin 21 Aralık 2012'de bitmesinde ne var diye soruyor olabilirsiniz. Aslında bu tarih tespit edildikten sonra araştırmacılarında kafasına takılan soru buydu. Ve ilk akla gelende, astronomide bu kadar ileri bir toplumun bu tarihide bir astronomik oluşumla ilişkilendirmiş olma olasılığıydı. Bu yönde yapılan araştırmalar bu fikrin doğru olduğunu ortaya koydu.

    Bilindiği gibi 21 Aralık tarihi yılın en kısa günüdür. John Major Jenkins, 21 Aralık 2012’de gökyüzünde oluşan astronomik konumların, oldukça sıradışı birleşmelere işaret ediyor. Bunların en önemlisi, gezegenlerin ve Ay’ın üzerinde hareket ettiği, “Ekliptik” olarak adlandırdığımız “tutulum çemberi”nin, tam 21 Aralık günü Samanyolu’nun dünyadan görülen ekvatoral çizgisiyle kesişmesi. Bu kesişmenin, modern astronomik ölçümlere göre "galaksimizin merkezi” olduğu belirlenen noktada (süper karadeliklerden biri olduğu düşünülüyor.) gerçekleşmesi, bu tarihi daha da ilginç kılıyor. Ama daha ilginci, 21 Aralık günü Güneş’in de tam “gündönümü” sırasında bu noktayla aynı hizaya gelmesi. Astronomik deyişle “Gündönümü Güneşi”, Ekliptik ile Samanyolu kuşağının “galaksi merkezi” olduğu belirlenen noktayla aynı hizada kesiştiği koordinata yerleşiyor. Bu birleşim, Mayalara göre, “Güneşler” olarak adlandırdıkları devrelerin beşincisinin noktalandığı anı belirlemekte.Maya kozmogonisine göre, dünyanın geçmişi, 13 Baktun’luk (aşağı yukarı 5125 yıl) devrelerden oluşur ve bunların her birinin bitimi, dünya için radikal değişimler ve büyük yenilikler içerir. İçinde bulunduğumuz devre, Mayalara göre beşinci ve son devredir ve 13.0.0.0.0 tarihinde son bulacaktır. Bizim takvimimize göre sözü edilen bu tarih, 21 Aralık 2012’ye denk gelmektedir.

    Mayaların bugüne ilişkin öngörüleri,efsaneleri veya kehanetleri ise gerçekten çarpıcı.



    ''alıntı''


    Özetle 2012
    Orta Amerika’daki Maya uygarlığı zaman-bilim bilgisine göre en gelişmiş uygarlıklardan biridir. Kullandıkları ana takvim gezegendeki en kusursuz olanıdır. Hiç bir zaman yanılmamıştır. Mayalıların beşinci dünyası 1987’de bitmiştir. Altıncı dünyaları 2012’de başlayacaktır. Yani bizler şu an ‘iki dünya arasındayız’.
    1. İnsanoğlu ve Dünya gezegeni şu an farkındalık ve gerçeklik anlayışında çok büyük bir değişiklikten veya yer değiştirmeden geçmektdir.
    2. Orta Amerika’daki Maya uygarlığı zaman-bilim bilgisine göre en gelişmiş uygarlıklardan biridir. Aslında toplamda Evrenin ve Solar sistemin zaman devirlerini kaplayan 22 takvimleri mevcuttur. Bu takvimlerden bazıları henüz açığa çıkmamıştır.
    3. Mayalıların beşinci dünyası 1987’de bitmiştir. Altıncı dünyaları 2012’de başlayacaktır. Yani bizler şu an ‘iki dünya arasındayız’. Bu zaman ‘Apocalypse’ veya açığa çıkma olarak adlandırılmaktadır. Bu, asıl gerçek açığa çıkacak demektir. Bu aynı zamanda bizler için ‘kendi karekteristiklerimiz’ için bireysel veya kollektif çalışma zamanıdır.
    4. Mayalıların altıncı dünyası aslında boştur. Bu, birlikte yaratıcılar olarak, yaratmak istediğimiz yeni bir dünya ve uygarlığa başlamak şimdi bize kalmış demektir.
    5. Mayalılar’ın ayrıca 2012 için söyledikleri;
    Bildiğimiz teknolojinin ötesine geçeceğimiz,
    Zaman ve paranın ötesine geçeceğimiz,
    Dördüncü boyutu geçtikten sonra beşinci boyuta gireceğimiz,
    Dünya gezegeninin ve Solar Sistemin Evrenin geri kalanı ile galaktik eş zamanlamaya gireceği, DNA’larımızın galaksinin merkezinden ‘yükseltileceği’ (veya yeniden programlanacağı). (Hunah Ku) Bu gezegendeki herkes mutasyona uğramaktadır. Bazıları diğerlerine gore daha farkındadır. Ama herkes bunu yapmaktadır.
    6.2012 de Solar Sistemimizin düzlemi I Samanyolu Galaksimizin düzlemi ile tamamiyle hizaya girecektir. Bu döngünün tamamlanması 26,000 yıl almaktadır. Virgil Armstrong ayrıca başka iki galaksinin de bizimki ile aynı zamanda hizaya gireceğini söylemiştir. Kozmik bir olay!
    7. Zaman hızlanmaktadır (veya çökmektedir). Binlerce yıldan beri Dünya’nin Schumann rezonansı veya kalp atışı saniyede 7.83’dür. Ordu bunu çok güvenilir bir kaynak olarak kullanmaktadir. Bununla beraber, 1980’den beri bu rezonans yavaşça artmaktadır. Şimdi bu her bir saniye de 12 devirden fazladır. Bu her gün eski 24 saatte göre 16 saatten aza denk gelmektedir.
    8. Apocalypse veya ‘dünyalar arası zaman’ boyunca bir çok insan birçok kişisel değişikliklerden geçecektir. Bu değişiklikler çok fazla ve farklı olacaktır. Bütün bu buraya ne öğrenmek ve ne deneyimlemek için geldiğimizin bir parçasıdır. İlişkilerin bitmesi, yaşanan evin veya yerin değişmesi, mesleğin veya işin değişmesi, davranış veya düşüncelerde değişimler bu değişikliklere örnek olabilir.



    ''alıntı''

    Film görüntüleri:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]




    FiLmin Posterleri:


    [​IMG]


    [​IMG]



    [​IMG]



    [​IMG]




    merakla bekliyoruz!

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 22 Eylül 2009
    Despo, sohbetseli, Sedif ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. cadocx
    Offline

    cadocx Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenileri:
    406
    Ödül Puanları:
    0
    2012 e kadar istediğim vücudu elde ederim inş. :D
    şaka bi yana bence bu işi abarttılar heryerde görür oldum artık
     
  3. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    411
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara

    herşey bu film için zaten,

    2012 (geçer)
    2054
    2106
    2666

    bu liste uzar gider, oyuncular farklı olur ama senaryo gene aynı kalır...

    ama olayın film boyutu ilgilendiriyor beni,
    birde güzel bir pazarlama örneği, büyük olasılık güzel bir ticari kazançta sağlayacak...
    gider sinemaya izlerim, yüksek bütçeli büyük emek harcanmış bir film...

    2012, Maya takvimi yok efendim kahinlerin kehanetleri felan iyice motive edip filmi izlettirirler... ( fragmanın sonunda gerçek için google'da arayın: 2012 yazar )

    birkaç mankenin baldır bacak bilmem ne cık üçgeninde sıkışıp kalmış aptal Türk filmlerine para kazandırmaktansa, böylesi bir zeka ila pazarlanan filme para kazandıralım...
    o yüzden 2012 abartılmış çokta sorun değil...
     
  4. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    sanırım yine amerikalılar bi şekilde kurtaracak dünyayı zira hollywoodda zamanında alınan kararla filmin sonunu kötü bitirmek yasakmış :)
     
    Berkthagar ve HeavyDuty bunu beğendi.
  5. smltncr
    Offline

    smltncr Yeni Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    576
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Denizli
    Fragmanını izledimde kurtarılacak bir şey kalmamış gibi görünüyor :)
     
  6. ataduyan
    Offline

    ataduyan Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2009
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    eğer öyleyse inş. kıyamet kopar bitsin artık bu düzen ama böle kehanetlere de inanmam :)
     
  7. Kan Mevsimi
    Offline

    Kan Mevsimi Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    506
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Isparta
    Ahirete hazır mıyız ?
     
  8. skilful
    Offline

    skilful Yeni Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    471
    Beğenileri:
    159
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    castorpollux açtığın başlıklardan sinamaya düşkün olduğun görünüyor:)
    filme gelince bu filmlerde anımasyon çok oluyor daha doğrusu bilgisayarla çok içli dışlı oluyor inşallah bazı sahneleri abartmazlar ve yapay gelmez.
     
  9. jarhead
    Offline

    jarhead Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.066
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123
    2012 ye kadar vücutları yapın o zaman bodyforum olarak herkesi yarışmada görmek istiyoruz bari o zamana kadar bir türk olympia çıkaralım growth mırowth ne bulursanız vurun saten şunun şurasında ne kalmış 2 sene:D hahahaha komedi ya şole şelere bitiorum:D
     
  10. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    bu türde flimler pek ilgimi çekmiyor yok 2000 yılındada kıyamet kopacak dendi şimdi 2012 neyse vizyona girdiğinde bir bakarım yinede
     
  11. okaaan
    Offline

    okaaan Yeni Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    892
    Beğenileri:
    420
    Ödül Puanları:
    0
    Bence mutlaka sinemada izlenmeli görsel efektleri süperdir bu filmin..
     
  12. dts_1994
    Offline

    dts_1994 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    2012 De Ne Olur Bilmiyorum Ama Şuda Bir Gerçek,Dünya Belli Zaman Aralıklarıyla Kendisini Yeniden BAşlatıyor Olabilir,Yani Küresel Isınmanın Sonunda Seller Ve Arkasından Bir Buzulçağından Bahsediliyor,Sonuç Olarak Dünya Belki De Binlerce Kez,Gazlardan Meydana Geldi,İnsanlar vs. Ortaya Çıktı,Çağ Gelişti,Küresel Isınma Vs.Ve Yok Oldu Ve Bu Döngüyü Milyonlarca Kez Tamamlamış Olabilir
     
  13. Kan Mevsimi
    Offline

    Kan Mevsimi Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    506
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Isparta
    Bir filme mı bakarak kıyamet kopacak dıyorsunuz ? o zamana kadar sunlar bunlar olsun barı dıyorsunuz ? Cok garıp valla helal olsun.
     
  14. okaaan
    Offline

    okaaan Yeni Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    892
    Beğenileri:
    420
    Ödül Puanları:
    0
    Bence ileride dünyanın sonu amansız bir salgın hastalıktan olabilir..sizin felaket senaryolarınız nedir kadim dostlarım?
     
  15. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Bence kıyamet [dünyanın sonu] insanlar iyice dinden uzaklaşınca kopacak,gerçi daha nekadar uzaklaşabiliriz o da tartışılır...
     
  16. Onur19o3
    Offline

    Onur19o3 Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2009
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Filmin fragmanı ilgi çekici ve sinemaya gidicek kadar kaliteli olduğunu düşünüyorum çıktığında gideceğim.Diğer yandan bakıcak olursak arkadaşlar burda kıyametin ne zaman kopucağını tahmin etme yarışması gibi birşey düzenlemiyoruz zannedersem, hayal gücüyle ortaya çıkmış bir film nihayetinde.:)
     
  17. HeavyDuty
    Offline

    HeavyDuty Yeni Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2009
    Mesajlar:
    470
    Beğenileri:
    221
    Ödül Puanları:
    0
  18. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    411
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    ilginç bir haber, ''müslümanların kutsal olan değerlere karşı hassasiyeti göz önünde bulundurarak çıkarıldı'' diye açıklama yapılmış oldaydı, çok daha şık olurdu...
     
  19. Sahoo
    Offline

    Sahoo Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Allah bizi korusun o günden :s
     
  20. TosSsi
    Offline

    TosSsi Yeni Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2009
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    ç.kale
    dünyanın bi sonu var bu bi gerçek Kuran'da da yazıyor zaten 2012 olur 2020 olur kimse bilemez belki yarın belki yarından da yakın ama bu gidişle sonumuz pekte hayırlı değil kaç kişi Allah'a inanıyor ki yada inananların kaç kişisi onun dediklerini yapıyor kimsenin dinini kimse yargılayamaz ama kimsede de pek din kalmamış gibi duruyor en başta kendimden biliyorum elhamdülüllah müslümanım ama haram olan birsürü şeyide yapıyorum..

    oooof derin konulara girdik çıkamayız vallaha :)
     

Sayfayı Paylaş