2 sorum olacak arkadaşlarım ?

semih91

Üye
S.a diyerek ve şimdiden bütün müslüman kardeşlerimin bayramını kutlayarak başlamak istiyorum sözlerime.
Çoktandır bu siteyi takip ediyorum çok yararlı bilgiler var emek veren herkese sonsuz teşekkürler.

1.Sorum:BB'ye yeni başladım 2.gidişimdi bugün.Kaslarımda aşırı ağrı var bu yeni başlayanlar için normal midir ve her antrenmandan sonra yaşanacak mı?

2.Sorum:Şimdiye kadar beslenmem düzensizdi (57 kg) spora başlamamla birlikte düzenli beslenmeyede başladım protein tozu almak istiyorum supplement konusundaki yazıları okumama rağmen yinede deneyimi olan arkadaşlarımdan bu konuda yardım istiyorum?

Saygılar bodyforumtr.com ailesi...

Valla çoktandır bu siteyi takip ediyorsan bu soruların cevaplarını bulman gerekirdi
Kaslarında zorlanma olduğu herzaman ağrı olacaktır. Bu ağrının sebebi kasların alışık olmadığı bir aktiviteye zorlanmasıdır. Bu işi uzun zaman yapan biride olsan kaslarının normalin üstünde zorlarsan; ne kadar zorladığına göre ağrın değişir ancak korkulacak birşey yok zamanla buna alışıyorsun.
Son sorun hakkında nasıl bir yardım istiyorsun?

Alışırsın, yemeklerdeki yağ oranını düşürürsen bu ağrın sızın azalır. Supplement kullanman için henüz erken. Ki ağırlığın da yok öyle. Yumurtayla harikalar yaratabilirsin başlangıçta. Bir 3-4 ay geçsin. Sonra düşün supplement. Başlangıçta supplement olarak Multivitamin/Multimineral Supplement almanı öneririm, ama içinde demir olmasın.

Alışırsın, yemeklerdeki yağ oranını düşürürsen bu ağrın sızın azalır. Supplement kullanman için henüz erken. Ki ağırlığın da yok öyle. Yumurtayla harikalar yaratabilirsin başlangıçta. Bir 3-4 ay geçsin. Sonra düşün supplement. Başlangıçta supplement olarak Multivitamin/Multimineral Supplement almanı öneririm, ama içinde demir olmasın.
Yemeklerdeki yağ oranıyla ne ilgisi var?
Çözemedim...

Aslında yağlı besinler vitamin, mineral açısından çok zengindir(özellikle kuruyemişler) ve buda kas ağrılarının inmesine oldukça yardımcı olur ama bekleyelim, vardır bir bildiği umarım...

Bekliyoruz, ancak bildiği şeyin doğruluğundan şüphem olduğuna eminim :)

1. sorunda her antremanda olmaz biraz alıştıktan sonra olmaz

2.suplementleri buyultme gozunde sadece ymk ye gusel ve doğal kilo al bosver suplementleri ....beslenmene bak yeter ...

Entramana yeni başladığından dolayı ağrılar normal zamanla hafifleyecektir merak etme.protein tozu olarakta benim de kullandığım Optimum wheyi önereceğim.Entramandan 30 dk önce ve entramandan hemen sonra kullan.Off günlerdede sabah kalkar kalkmaz içmeyi ihmal etme.

Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim.Şimdilik yumurtalar ile beslenmeye karar verdim 2-3 ay sonra ek besin belki kullanırım hocam öle söledi :)Saygılar...

Arkadaşlar antrenman yazmam gereken yerde yanlışlıkla bir imla hatası yapmışım bunun için herkesten özür diliyorum.

suplement alma derim .. yemene bak ... annene sole gusel gusel ymkler yapsın sana :D

ne kdr iyi beslenirsen o kdr iyi gelişirsin ...

Back
Yukarı