2. el fiyatı nasıl belirlenir?

Kerimagil bey doğru yazmış,gerçekten de 2.el farkı olması lazım aradaki farkı görmek için ebay.com sitesini incelemek lazım.Ya da diğer bir arkadaşın yorumuna göre serbest piyasa ise istediği fiyata satmaya çalışır ama sadece burada sergiler ve satamaz,çünkü insanlar ürünü almadan önce sıfır fiyatını ve taksit seçeneğini araştırıyor ve 2.el daha hesaplı diye almak istiyor.O da olmuyorsa dediğim gibi sitede sergi den öteye gitmez.Arkadaşlar kullanmadıkları ürünleri makul fiyattan burada satışa sunarlarsa hem ellerine bir miktar para geçmiş hemde alan kişi de atıl duran ürünü hesaplı fiyattan alarak işini görmüş olur.selam ve saygı ile.
ayrıca
http://www.sporreyonum.com/p/594/altis-hg-200-delux-home-gym-calisma-Istasyonu-egzersiz-set-hedIye

Son düzenleme:
arkadaş neyin hesabını yapıyorsun ürün benim istedigim fiyata satarım az veya çok alacak adamla pazarlık yaparım uyarsa satarım uymazsa satmam

Hem başlığı canlı tutayım hem de bana söz hakkı doğmuş.
Arkadaş diyor ki; Ben hesabımı bilirim, kabul ederse satarım.
Olmaz abi... satıcı adam... karşıdakini kandırabilrse satsın mı?. Gaye... satıcıların ayaklarının yere basması, alıcılarında gözünün açılması... başka bir gayem yok.

Benim gayem alıcı olanların 2. el uçuk fiyatlara dalmamaları... önce sıfır fiyatı araştırın...
sıfır alırsam karım ne, 2. el alırsam karım ne? ..

Ölç biç tart al...

Bir kaç ay önce... yine 2. el ekran kartı sattım.
sıfırı... 260 liraydı.
Ben 4 ay kullandım. anakartında ekran kartı özelliği olduğu için... ekran kartını satılığa çıkardım.
Objektif oldum. 120 lira fiyat biçtim. 5 alıcı çıktı... 2 günde sattım.

Klasik mantığa göre 200 liraya satışa çıkarmam lazımdı.

Hadi diyelim garantisi devam ediyor.
--- kutusundan çıktı...
---- söküp taktım... kullandım....
---- tozlandı....
---- Bunun dışında eğer 200 desem kimse almaz... tonlarca soran olur... 5 ay sonra kıymeti ... eminim 80 liraya düşer... çünkü yeni modeller çıkarsa kimse bunu görmez artık...
Elinde 200 lira fiyat biçtiğin ekran kartının turşusunu kurarsın...

Ben ne yaptım... hızlıca... 120 liraya nakite çevirdim... kafam rahat...

Bir diğer örnek...

2002 de elimde çok kıymetli profesyonel fotoğraf makinası vardı. Fakat analog tabir edilen filmli makina...
Dijital çıkınca... piyasada 2. el fiyatınında yarısına sattım. Çünkü... Dijitaller hızlıca ilerliyor... analoglar sadece vitrin süslemeye başlayacak...
Elimden çıkardıktan sonra 1 sene sonra fiyatı 10 da bire indi...

İkinci el fiyatını belirlemek... malı satmak... geleceği görmek... vs. her yiğidin karı değil.

150 liralık malı... 100 e satsan ne olur? 120 ye satsan ne olur?...
20 lira için kafa ütülemeye, o güzel canımızı sıkmaya gerek var mı?...

Herkese hayırlı sportif vakitler dilerim.

Back
Yukarı