2 Ayri Protein Sindirimi ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve aŞoT34 tarafından 18 Ocak 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. aŞoT34
    Offline

    aŞoT34 Yeni Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2008
    Mesajlar:
    164
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    38
    Mrb,

    aklima bir soru takildi..

    Atiyorum, herhangi bir ogunde 100 gr tavuk ve 100 gr lor peynirini migdeye indirdik. Eger bunlari farkli zamanlarda migdeye indirirsek tavuk daha cabuk sindirilecek, lor daha uzun sure sindirelecek. Peki ya 2sini ayni anda yedigimiz zaman, ne oluyor ?? Sindirim suresi degisiyor mu yoksa Tavuktaki protein ve Lordan gelen protein ayri mi sindiriliyor ?
     
  2. avengeren
    Offline

    avengeren Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    456
    Beğenileri:
    233
    Ödül Puanları:
    53
    Bence lor her türlü daha çabuk sindirilir çünkü wheydir.
     
  3. MaçaPapazı
    Offline

    MaçaPapazı Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    parça parca yemek sindirimin düzenli olmasını sağlar beraber yiyince haa önce şunu sonra bunu sindireyim demez mide, salgılanan mide öz suyu ve enzimler direkt olarak sindirmeye müsait bir ortam hazırlar ve lorun içindeki whey büyük miktarı sindirilmeye başlar, lorun sindirimi devam ederken fiziksel olarak hazır olan tavuk da yavaştan sindirilir, sonuç olarak eğer lor yiyip 10 dk sonra tavuk yersen cok bi fark olmaz beraber yemek ile, ama araya 1-2 saat koyarsan o zaman farklı bir öğün gibi olur. Seçim sana kalmış...
     
    aŞoT34 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş