Saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir. Bu yüzden öncelikle bir doktora görünüp tam teşekküllü tahlillerini yaptırmanı öneririm. Eğer saçlarını etkileyecek bir sorunun çıkarsa, tedavini tamamladığında saçlarındaki sorun düzelecektir.
Ancak erkeklerin %95'inde saç dökülmesinin sebebi erkek tipi dökülme oluyor. Saçlarında seyrelme alın çizgisinde gerileme ve tepe bölgesinde(vertex) seyrelme şeklinde oluyorsa klasik erkek tipi dökülmen var demektir. Bunu önleyecek 2 tane garanti ilaç var, diğerleri ancak yardımcı olabilir:
1-Minoxidil etken maddesini içeren solüsyonlar( İlk olarak piyasaya tansiyon ilacı olarak sürüldü ama kullananlarda kıllanma yapınca saça solüsyon olarak denendi ve çok başarılı sonuçlar alındı. FDA onaylıdır.)
2-Finasteride(Erkek tipi saç dökülmesinin baş sorumlusu DHT adlı testosterondan 5-AR enzimi ile oluşan hormonun vücuttaki seviyesini düşürür. FDA onaylıdır. Şahsen kesinlikle tavsiye etmiyorum)
Bunun yanında ketokonazol adlı etken maddeyi içeren Konazol ya da Nizoral adlı şampuanlar erkek tipi dökülmeyi yavaşlatmada başarılıdır.
Şampuan kosununda son olarak söyledğim şampyuanlardan birini haftada 3 kez kullan, elidor vb. yüksek derecede kimyasal içeren market şampuanlarından da uzak dur. Bu şampuanlardan hariç haftanın diğer günleri için Dermoskin'in Biotin adlı şampuanını önerebilirim. Kendim kullanıyorum ve memnunum.