18yaşından sonra yüzerek boyunuz ne kadar uzadı

Aregus

Üye
Merhabalar 18yaşıma girmeme 4gün kaldı merak ettiğim 18yaşından sonra yüzmeye başlayıp 8 ay içerisinde ne kadar tahmin olarak ne kadar uzayabilirim hem boy uzamamı destekler hemde postürden kazanabilirim diye düşünüyorum benim gibi 18den sonra yüzenler yazabilirmisiniz ve tabi daha sonraki yaşlarıda merak ediyorum, benim babam benim yaşımda 1.60 mış ben suan 1.67 boyundayım babam benden yarım santim kadar daha uzun askerden sonra uzamış ama ben yüzmeyle desteklersem ne kadar olacağını merak ediyorum şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Merhabalar 18yaşıma girmeme 4gün kaldı merak ettiğim 18yaşından sonra yüzmeye başlayıp 8 ay içerisinde ne kadar tahmin olarak ne kadar uzayabilirim hem boy uzamamı destekler hemde postürden kazanabilirim diye düşünüyorum benim gibi 18den sonra yüzenler yazabilirmisiniz ve tabi daha sonraki yaşlarıda merak ediyorum, benim babam benim yaşımda 1.60 mış ben suan 1.67 boyundayım babam benden yarım santim kadar daha uzun askerden sonra uzamış ama ben yüzmeyle desteklersem ne kadar olacağını merak ediyorum şimdiden teşekkürler

Öncelikli olarak bu sporla ilgilenmene sevindim. Boy uzaması olayı büyüme plaklarına bağlıdır ve boy uzama işi %50 genetiktir diyebiliriz.
Ancak doktor tarafından sana kesin net bir cevap verilebilir, büyüme plaklarının röntgeni çekildikten sonra aralıkta kalan mesafeye bakılarak.
Genelleme yapmamız gerekirse;
Yaşın 18 olduğu için plaklarının kapalı olduğunu var sayarak konuşursak yüzmenin sana boy uzatma konusunda yardımcı olacağını düşünmüyorum

Yüzme boy uzatmaz. Yüzme doğru posttur gelişimini sağlayıp, omurganın ve kemik yapımızın düzgün filizlenmesini sağlar.
Kasları uzatır..
Halter, fitnees, yapan insanların kas yapıları yuvarlak-toplu.
Yüzme, jimnastik, atletizm yapan insanların kas yapıları düz-uzun olur..

Bu arada dip not;
4 yaşımda yüzme sporuna başlayıp 18 sene bu sporu yaptım ve milli sporcuydum. Boyum halen 176 cm :)
Yüzme boy uzatmaz tıpkı basketbolun boy uzatmadığı gibi..

Sporlar kal, spordan uzak kalma..

Arkadaşımız yüzücü olarak tavsiyelerini sunmuş, ben de bir Genetikçi olarak fikirlerimi söyleyeyim.
Boy uzaması, genetik+uyku+beslenme faktörlerine bağlıdır.
Hiçbir spor, boy uzatmaz.Bu konuda yaklaşık 30 yıldır Amerikada çok ciddi bilimsel araştırmalar yapıldı, yapılıyor. Spor yapmanın boyu uzattığı kanıtlanamadı.Hatta spor yapmayanlar daha uzun oluyor:)

Sporu sağlık için yapmak gerek, bizim ailede ve sülalede boyu 1.90 ı aşan 6 kişi var.1 i de kardeşim:)
Bu 6 kişi, hayatının hiçbir döneminde hiç spor yapmadı.Kardeşim, birgün bile ne sokağa çıktı spor yaptı ne de bir spor klübü ne üye oldu.Diğer akrabalarım da öyle.Ama hepsi 1,90 ın üstü.

Tabi sülalemizde benim gibi spor yapanlar çok.Ama hiçbir spor yapan kişi 1.90 a erişemedii:)
Ben çok yakınım, diğerleri 170 civarı.Çoğu da çocukluktan beri basket oynuyordu ama 1.70, 1.75 arasında kaldı boyları.

Arkadaşımız yüzücü olarak tavsiyelerini sunmuş, ben de bir Genetikçi olarak fikirlerimi söyleyeyim.
Boy uzaması, genetik+uyku+beslenme faktörlerine bağlıdır.
Hiçbir spor, boy uzatmaz.Bu konuda yaklaşık 30 yıldır Amerikada çok ciddi bilimsel araştırmalar yapıldı, yapılıyor. Spor yapmanın boyu uzattığı kanıtlanamadı.Hatta spor yapmayanlar daha uzun oluyor:)

Sporu sağlık için yapmak gerek, bizim ailede ve sülalede boyu 1.90 ı aşan 6 kişi var.1 i de kardeşim:)
Bu 6 kişi, hayatının hiçbir döneminde hiç spor yapmadı.Kardeşim, birgün bile ne sokağa çıktı spor yaptı ne de bir spor klübü ne üye oldu.Diğer akrabalarım da öyle.Ama hepsi 1,90 ın üstü.

Tabi sülalemizde benim gibi spor yapanlar çok.Ama hiçbir spor yapan kişi 1.90 a erişemedii:)
Ben çok yakınım, diğerleri 170 civarı.Çoğu da çocukluktan beri basket oynuyordu ama 1.70, 1.75 arasında kaldı boyları.

Yorum için ve değerli bilgilerin için teşekkür ediyorum..

İnsanların spor üzerindeki hurafeleri yıkmaları gerekiyor.
Basketbol boy uzatmaz, uzun boylular basket oynar..

Basketbol ve yüzme sporu yaptığım zamanlar 1 senede 11cm uzadığımı biliyorum tabi bi kerelik öle hızlı bi uzama sonra yavaşlıyo 18 den önceki yaşlarda

abilerim bütün umutlarımı suya attınız resmen öyle bir karamsarlık bastıki içimi anlatamam boy 1.78 baba 1.74 anne 1.67 benim boy uzatmam için ne yapmam gerek onu söleyin bari

Back
Yukarı