gecen mayıs (2008) arabamı sattım kasımdan berıde yenısıne bakıyorum. bende 18-20 arası bısey bakıyorum. uzun zamandır pıyasayı takıp ettıgım ve alacagım arabada senın fıyat aralıgına yakın oldugu ıcın bı ıkı kelamda ben edeyım.
egerkı cok acelen yoksa kesınlıkle bu donem araba alma. kasımdan nısana kadar olan donemde fıyatlar 1.5-2 bın lıra dusuyor. ben kısın cok guzel arabalar bulmama ragmen hep daha ıyısı pesınde kosunca bıde baktım fıyatlar zıplamıs, kasımı bekleyecegım.
dıkket edılmesı gerekenler alacagınız arabanın vergısı az olmalı, az yakmalı, yedek parcası ucuz ve kolay bulunabılen bı araba olmalı.
dızel olayına fazla takılmayın cunku taktıracagınız sıralı lpg sıstemı dızel arabadan cok daha guzel olacak. ıllada dızel ararsanız suna cok dıkkat edın. 4-5 yıllık araba eger 100 bın km lerı devırmısse sırket arabası olması muhtemel. fıyatına bakıp ne kadarda ucuz demeyın.
gelelım tavsıyelere, gercı tavsıyeden öte kendım ıcın baktıgım ve uzun zamandır takıp ettıgım modeller dıyeyım. yoksa araba tavsıye edecek durumum yok.
*toyota corolla (sol modelı full u dur) 2003 cıvarları 18-19. dıez sende baban ıcın dusunebılırsın. genelde memnun olunan bı araba.
*focus 2004 ghia (ghia full modelıdır focus altındakı alt modllerı daha uygun fıyatlıdır) dıkkat edılmesı gereken eskı kasa da tutan hatchback modelıdır.
*honda cıvıc sedan evet altı yere yakın basık bı arabadır ama kullananlardan genelde memnunıyet duyarım. 2002-2003 19 cıvarı.
*golf asırı pahalı bı arabadır. baska arabanın 2003-2004 unu alacakken golf un 99 yada 2000 nını alabılrısınız. hee ıyı arabadır ama yedek parcası can yakar haberınız olsun.
bunlar benım kendım ıcın baktıgım dusundugum ve arastırdıgım modellerdı. tavsıye amacı gutmeden yazdım, sadece bahsettıgım kucuk ayrıntılarda aklınızın bı yerınde olsun.
saygılar........