110 kg bencpress 80kgyim

emretkd

Üye
1tDTlFvAT6E

OrMxW65GiRc

kendim 85 kiloyum

Son düzenleme:
  • Like
Reactions: Azi
verdiğin linkler görünmüyor.

• Like
ne kadar süre oldu başlayalı?

3 tekrar cok iyi ama son 2 sende olmasaydı hele son yardımlı olsaydı ama tam olsaydı yine de cok iyi ama başarılar dilerim...

başlayalı 3 ay oldu...daha önce yıllarca taekwondo yaptım ondan gelen bi güç var...sorunum yüksek ağırlık kaldırıp büyüyememek..beslenme derseniz...200gr kırmızı 300 beyaz et 10 yumurta hergün sabit ve supplamentler sabit...geri kalanı normal beslenme..

bence gerçekten yüksek bir performans. tebrik ederim. 3 ay ve 85 kg için çok iyi.

deadlift i çok tehlikeli yapıyorsun. ciddiyim çok tehlikeli. sen anlamadan bırak spor hayatını tüm hayatın yarım kalabilir. belindeki doğal kavisi koru. çeneni göğsüne vererek dur ve gözlerin1,5 m ileride bir noktaya bakacak şekilde kafa pozisyonunu belirle, öne eğme. omuzları geri at. yük ayak parmakuçlarında değil, topuklarında olsun.

taekwon-do ile uğraşırken güç çalışmaları yaptın mı? yaptıysan ne yaptığını ve ne kadar süre çalıştığını yazar mısın?

Bench presste baş parmağı da diğer parmakların yanına almışsın. Genelde ben de öyle yapıyorum, kontrollü olunduğu sürece riskli değil ama yüksek kilolarda kontrol etmekde güçleşiyor. Videoda da bana eğreti duruyor gibi geldi. Uyarmak istedim.

eğreti duruyor çünkü sol dirseğim sakat tam basıyor veya basamıyor bazen...taekwondoda güç antrenmanı olarak..pilometrik antrenman yapardık..kum torbasını sırtımıza alır koşardık..sırtımıza arkadaş alarak squat yapardık

• Like
üst vücut için neler çalışmıstın? yani temel ne kadar sağlam, onu anlayabilmek için soruyorum.

Bir de genel olarak güçlü biri olduğunu düşünüyor musun?

üst vücut için birşey çalışmadım tekvando sadece tekmeye dayalı bi spor sayılır sadece bacak çalıştık...kendi gücüme gelirsek :) ortaokuldayken kömürlükten 3. kata 4 torba kömürü bi kerede çıkarabilirdim her torba 25 kg :) o zmanlardan kaba kuvvetim aşırıydı..şimdi dahada fazla..yorulmak nedir bilmem

deadlifti yanlış yapıyorsun aman dikkat et beline, bel tamamen düz ve aşağı inerken bacaklardaki eklemler kırılarak en aşağı inilecek sen doğru düzgün bacaklardaki eklemleri hiç kırmıyorsun bile, ve her hareketin her zaman negatif kısmı çok önemlidir barı kaldırdıktan sonra çok hızlı indiriyorsun aşağı

deadlifti yanlış yapıyorsun aman dikkat et beline, bel tamamen düz ve aşağı inerken bacaklardaki eklemler kırılarak en aşağı inilecek sen doğru düzgün bacaklardaki eklemleri hiç kırmıyorsun bile, ve her hareketin her zaman negatif kısmı çok önemlidir barı kaldırdıktan sonra çok hızlı indiriyorsun aşağı
deadliftin yapılış şekli birden fazladır.arkadaşın yaptığı stiff legged deadliftir.insanların yaptıklarını doğru yanlış diye yargılarken biraz geniş düşünmenizi öneririm.

Belin düz olmaması hiçbir zaman doğru sayılmaz.Çünkü bel cok hassas bölgedir ve ağır kaldırırken bükülmesi sakatlığa sebebiyet çıkarır.İkincisi stiff leg i tabiki biliyorum ama öyle değerlendirirsek yine yanlış yapılıyor hareket.Çünkü ondada dizlerin hiç bükülmemesi arkaya doğru hamstringslerin iyice gerilmesi lazım ama öyle yapmıyor.

hamstringleri arkaya doğru germekten kastınız bar elinizdeyken bar izdüşümü topuklara gelecek şekilde sırtı geri çekmekse o da farklı bir varyasyon.dorian yates amcamızın yaptığı ile arkadaşın yaptığı hareket arasında bir fark göremiyorum.arkadaş sadece biraz hızlı yapıyor ve barı yere pararel tutamıyor. https://www.youtube.com/watch?v=gtevN0SWp-o

Back
Yukarı