Şok Oldum Biz Çöpemi attık protein tozunu şimdi ! ?

Konusu 'Supplementler' forumundadır ve Cuneyt044 tarafından 31 Mart 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. Cuneyt044
    Offline

    Cuneyt044 Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2012
    Mesajlar:
    38
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    dekarasyon
    Yer:
    18
    https://www.supplementler.com/shop/information.php?info_id=25 diyorki idmandan önce protein tozu kullanmayın ben en etkili kullanımın önce ve hemen sonra oldugunu biliyodum siz ne diyorsunuz . işte okuyun link te verdim en altta yazıyor . Uyarıyı okuyun !



    1-Antrenmanınızdan hemen sonra



    Eğer protein tozunu günde bir defa alıyorsanız, bu tam da en uygun zamandır. Antrenmanınızı bitirir bitirmez, vücudunuz yenilenmek ve iyileşmek için ham maddeye gereksinim duyar. Eğer yiyecek tüketerek ham madde gereksiniminizi karşılamazsanız, vücudunuz başka bir yerden kas kullanımına gider ve hasar görmüş bölgeyi iyileştirmek için bu kası yakar. Bu ise hayal edebileceğiniz gibi, ters tepki veren zarara yol açan bir olaydır.

    Egzersizinizi yaptıktan sonra birkaç dakika içinde bir miktar protein (20–30 gram) tüketerek, vücudunuza kendi kas dokusunu yakmadan iyileşebilmesi için gerekli ham maddeyi sağlayabilirsiniz.

    2-Antrenmanınızdan bir saat sonra



    Antrenmanınızdan yaklaşık bir saat sonra, vücudunuz eksitasyondan rahatlamaya başlar ve yeniden gelişme/iyileşme için artık hazırdır. Antrenmandan hemen sonra aldığınız protein vücudunuzu metabolize etmiştir ve vücudunuz artık daha fazlasına ihtiyaç duymaktadır. Bu safhada bir tane daha protein desteği iyileşmeyi hızlandırmak için iyi bir yöntemdir. Çalışmanızdan bir saat sonra bir 20–30 gram daha protein ilacı almayı deneyin.

    3-Sabah yapılacak ilk şey



    Uyanır uyanmaz, ya da mümkün olduğu kadar kısa zamanda, bir ölcek protein tozu alın. Vücudunuz (yaklaşık) 8 saattir hiçbir şey tüketmediği için besine ihtiyacı var. Vücudunuzu besleyin!
    Protein tozu katı besinden daha hızlı sindirilir ve kaslarınıza daha çabuk ulaşır. Bu protein tüketimi metabolizma hızınızı yükseltir ve böylelikle yağ kaybına yardımcı olur. Ancak tabi ki bundan sonra iyi bir kahvaltıyı kesinlikle ihmal etmeyin.

    4-Gece yapılacak son şey


    Vücudunuz gece boyunca hiçbir şey tüketmeyeceği için vücudunuzu ona küçük bir şey vererek buna hazırlayın. Bu amaca yönelik iyi bir karışım whey proteinini küçük bir bardak sütle karıştırmaktır.

    Whey proteini çabucak sindirime uğrayan anlamına gelen “hızlı” protein olarak bilinen proteindir. Süt proteini ise nispeten daha geç sindirime uğrayan anlamındaki “yavaş” protein olarak bilinir. Vücudunuzun gece boyunca daha düz bir seviyede besin değeri alabilmesi için proteininizin daha yavaş bir şekilde metabolize olmasını istersiniz. “hızlı” ve “yavaş” proteinleri karıştırarak sütün daha yavaş sindirimi ile birlikte yüksek kalitedeki whey proteininden yararlanabilirsiniz.

    5-Yemek aralarında



    Yemek aralarında alacağınız iyi bir protein desteği mükemmel bir aperatif olabilir. Bu tüm gün boyunca vücudunuzun tedarikli olmasına yardımcı olur. Bu, özellikle iki öğününüz arasında uzun bir zaman varsa çok yararlıdır. Kaslarınızı kaybetmeniz ve kaslarınızı güçlendirmeniz ya da muhafaza etmeniz arasındaki fark anlamına gelebilir.

    6-Yemekler ile



    Yemeklerle beraber ilave protein almak bir yemeğin protein miktarını artırmada işe yarayan bir yoldur. Bu protein miktarı bakımından bir şekilde düşük olan bir yemek yerken uygulanabilecek mükemmel bir yöntemdir.

    7-Gece yarısında



    Bu, vücut geliştiren insanların bazı zamanlar vücutlarını gece boyunca proteinle tedarik etmek için kullandıkları bir işlemdir. Daha önceden hazırlamış olduğunuz bir protein karışımını hemen yatağınızın yanı başında bulundurun. Bazı antrenörlerin bu karışımı içmek amacıyla uyanmak için alarmlarını kurdukları bilinen bir şeydir. Ancak, ben karışımı sadece, uyanırsam içerim diye bekletiyorum; ama kasıtlı olarak uyanmaya çalışmıyorum. Eğer uyanmazsam da, sabah içmem için orada hazır oluyor. Bu taktik, yağ kaybından ziyade daha çok kas geliştirmeyi hedeflemektedir.

    UYARI

    Çalışmaya başlamadan hemen önce kesinlikle protein desteği içmeyin!

    Bazı insanlar kendilerine bir enerji artışı ve çalışmadan sonra da kendilerine gelmeleri için bir yarar sağlayacağını düşünerek çalışmaya başlamadan hemen önce içerler. Aslında, bu sadece midelerine oturur ve onları şişirir. Çalışan kaslarına gitmesi gereken değerli kan tekrar sindirim sistemine döner ve sindirim sistemi de bunu sindirmeye çalışır. Aynı uyarı antrenman sırasında protein almak konusunda da geçerlidir. Bunu kesinlikle yapmayın!

    Protein tozu almak zayıf bir diyeti ya da kötü bir programı telafi etmeyecektir. Ancak kuşkusuz antrenman çalışmalarınızda sizi desteklemeye yardımcı olur. Doğru zamanda alın ve emeğinizin karşılığını gelsin.
     
    cmgnş bunu beğendi.
  2. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ole bır durum yok bence sırdan tozları ozellıkle once almak gerke kı emılım zamanı sonu antrenman bıtısıne denk gelsın

    merak etme sorun yok yanı
     
    wallcroft9'69 bunu beğendi.
  3. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Farkettiyseniz antremandan hemen önce diyor.
    Antremandan 40 dk. önce bütün gıda tüketiminizi durdurun bu en mantıklısı.
    Deneyerek de bunu anlayabilirsiniz; antremandan hemen önce bir şey yiyin ya da için, kanın çalıştığınız bölgedeki kas gruplarına değilde midenize hücum ettiğini göreceksiniz.
    :)
     
  4. Cuneyt044
    Offline

    Cuneyt044 Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2012
    Mesajlar:
    38
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    dekarasyon
    Yer:
    18
    Beyler Muallak ta kaldım şimdi . sabah aç karna ve idmandan sonra içicem artık ? EN etkili zamanlar değilmidir bu 2 si ? idmandan önce enerji almak için içiyordum eskiden her kez başka bi şey diyo anlmadım hani .

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:20 ----------

    ozaman idmanda su da içmeyelim mademki mideyi çalıştırıyor ? ama idmanda suyun önemi bi başkadır dimi ?
     
  5. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Sayın Cuneyt044 antremandan önce protein tozu alımındaki amaç enerji sağlaması değildir.
    Antreman süresi boyunca vücudu beslemesidir.
    Antreman sırasındaki enerji için komlez karbonhidratları tercih edeceksiniz.(makarna vb.)
    Su bile içmeyelim lafını da inanarak söylemediğinizi düşünüyorum.
    Ancak suyun da fazla içilmesi durumunda midenizdeki şişlik sizi yine rahatsız edecektir. ;)
    Saygılar.
     
  6. Smiley
    Offline

    Smiley Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesajlar:
    139
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    38

    Bu yazıda anlatmak istenen; eğer protein tozu kullanıyorsanız, bu kullanımdan en çok verimi alacağınız zamanları sıralamış. Mesela günde 1 ölçek kullanıyorsanız onu antremandan hemen sonra alın demiş eğer günde iki ölçek kullanıyosanız 2. ölçeği antrmandan bir saat sonra alın demiş bu şekilde de sıralama devam ediyor. Yani siz bir günde yukarda yazılanlar gibi protein tozu kullanın denmiyor. Bu yazı hep bu şekilde yanlış anlaşılabiliyor...
     
    Son düzenleme: 1 Nisan 2012

Sayfayı Paylaş