ŞİFA DEPOSU BAL Balda B1, B2, B3, B5, B6 ve C vitaminleri vardır. En fazla bulunan mineraller, kalsiyum ve fosfordur. Bunlardan başka, potasyum, kükürt, sodyum klorür ve magnezyum vardır. Ayrıca bakır, iyot, demir, manganez ve çinko da yeter miktarda balda mevcuttur. Yüzde yetmişi doğrudan kana geçen şekeri ve alındığı bitki çeşitlerine göre de şifalı tesiri vardır. Ayrıca balın içerisinde az miktarda, her çeşit mikrobun üremesini önleyen maddeler bulunur. Bu maddeler sayesinde bal yıllarca bozulmadan kalır. Bu hassaları sebebiyle iç ve dış yaraların tedavisinde çok fayda verir. Bal, her türlü maddeyi ihtiva ettiği için vücudun vakitsiz ihtiyarlamasını önler. Sinir bozukluğu sebebiyle uyku uyuyamayanların sinirlerini teskin eder. Bal; yaralı kısımları hem dezenfekte eder, mikroplarından temizler ve hem de oradaki hücrelere canlılık vererek yaranın çabuk iyileşmesini sağlar. Mide ülserine bal fayda verir. Hem midenin asit ifrazını normale sokar hem de yarayı çabuk kapatır. Bal, damarları genişletir, yüksek tansiyonu düşürür, kalbi kuvvetlendirir ve çarpıntıları giderir. Kalbin her tarafının bol kanla beslenmesini sağlar, kalp yetmezliğini giderir. Romatizma ve siyatikte de faydalıdır. Karaciğerin en iyi dostudur, onun kendi kendini tamirini sağlar. Bronşit, gastrit, romatizma, mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri, deri hastalıkları, kansızlık gibi birçok hastalığa şifadır.
Tanto emeğine saglık . birde gerçek bal bulsak o zaman iyi olacak gerçi hepsinin doğalını bulsak proteine aminoya gerek kalmaz
Doğru söylüyorsun valla ben bal için bile adana'dayım niğdeden yayladan bal getittiriyorum ama o da gerçeğinin yanında bile duramaz.
bal yemek iyide fazla yememek gerektiğini duymuştum böbrekler kolay kolay öğütemiyor falan galiba flexsor hocamdan duydum...
niye üstat günde on onbeş çorba kaşığı karbonhirat kullandım hiç zararı olmadı aksine çok iyi oldu ama hergün 1 kilo süt bir zaman sonra çok miğde bulandırıcı oluyor o ayrı mesele
O yönden söylemedim sana bir kase balı önüne koyup yersen içn yanar mide rahatsızlığı çekersin daha sonra de yemeğe devam edersen şekerli herşey den nefret edersin çünkü acayip miden bulanıyor bana da öyle olmuştu tekrar yemeğe başlayana kadar neler çektim... En azından bana öyle oldu istersen sende bi dene aynı şeyler sende olmaya bilir..
f bal parmak adlı bi marka var marketlerde satılıyor benim doğal olanı bulmam zor ancak marketlerden tüketim yapıyorum siz hangi markayı tavsiye edersiniz... gerçi akrabarl DUT pekmezi yapıyorlar o nasıl? gerçi enerjimde bu güne kadar düşüş görmedim...
Balparmak ta güzel marka bende tutuyorum.Bazen bal getirmiyorlar yayladan bende Balparmak kullanıyorum bir de Anavarza var onu da bi deneyin derim ben Anavarza bulamıyorum diye >Balparmak yiyorum
Arkadaslar peki balin berilli bir yenme zamani var mi? Antremandan once veya sonra. Bu yaziyi okuduktan sonra aricilik yapan arkadasimdan rica ettim.Ama bence dogal bal icin kendine birkac kovan almalisin cunku bu isin ticaretinde olanlar baya bi seker karistiriyo.
balı ben bazen antrenman sonrası bosalan kas glikojen depolarını doldurmak amaclı tüketiyorum.. sonucta basit seker.. ancak ayarını kacırmamak lazım.. kalorisi cok yuksek.. yaglanmaya yol acabilir..