şahin izgi
Üye
migrosda etinin buna benzer aynı degerlerde olanı var ben ondan alıyorum aralarında bence fazla tat olarakda deger olarakda bi farkı yok 4.50 TL fiyat cok iyi 

arkadaşlar bunları almayın gerek yok, gidin fıstık alın, onu blender'a koyun karıştırsın o birkaç dakıka sonra bıldıgınız fıstık ezmesı oluyor katı karamel gıbı, ıcıne bırsey koymayın oyle kasıklayın.
ya cevizi ucuza bulamıyorum migrosta 1 kg kabuklu ceviz 20 küsür liraydı acaba kırdıktan sonra ne kadar çıkar ceviz içi olarakEn ucuz yöntem, kabuklu fıstık almak. Kavurmanıza dahi gerek yok, direk biraz bal ve yağ ile blenderdan geçirin.
Ben de kabuklu alıyorum ama hiç ölçmedim.ya cevizi ucuza bulamıyorum migrosta 1 kg kabuklu ceviz 20 küsür liraydı acaba kırdıktan sonra ne kadar çıkar ceviz içi olarak
İyi cevizde yarı yarıya oluyor genelde. Hiç boş, çürük, bozuk çıkmadığını varsaysak 1kg kabukluya yarım kilo civarı iç çıkabiliyor.ya cevizi ucuza bulamıyorum migrosta 1 kg kabuklu ceviz 20 küsür liraydı acaba kırdıktan sonra ne kadar çıkar ceviz içi olarak
en güzel öneri bu sanırımArkadaşlar hiç öyle hazırlarla uğraşıp şekerdi, trans yağ idi bunlarla kafanızı yormayın. 250gr yer fıstığı 100 gr ceviz ve fındık alın. Yağsız tavada biraz kavurun (7-8 dakika civarı) ve sıcak haliyle mutfak robotunda parçalamaya başlayın 4-5 dakika sonra macunumsu bir kıvam alacak o esnada içine ağız tadınıza göre 2-5 yemek kaşığı bal yada pekmez ekleyin. Krema kıvamında isterseniz bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz, biraz aromalı olsun derseniz vanilya, hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Sonuç olarak içinde ne olduğunu bildiğiniz, işlenmiş şeker bulunmayan sağlıklı bir ezmeniz olur. Ayrıca yer fıstığından dolayı omega 6, fındık ve ceviz ile de omega 3 ihtiyacınızı karşılamış olursunuz. İsteğinize göre içine badem de ekleyebilirsiniz. Hazırlara göre biraz daha pahalı olacak sanırım ama çok daha sağlıklı olduğu kesin.