Şampiyonların Sahur Pizzası

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve trapcode tarafından 24 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. trapcode
    Offline

    trapcode Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Ramazana sayılı günler kala beslenme konusunda kafasında soru işareti olan arkadaşlara güzel bir sahur pizzası tarifidir. Yaklaşık 15 saat aç kalacak bir beden için gayet besleyici olduğunu düşünüyorum. Denedim ve çok lezzetli olduğuna garanti veriyorum.

    Malzemeler: (1 kişilik)

    100 gr yulaf
    4 yumurta
    50 gr lor peyniri
    50 gr kaşar peyniri
    100 gr salam
    1 büyük domates
    2 çarliston biber

    Yapılışı:

    3 tam ve 1 yumurtanın beyazını, yulafı ve lor peynirini bir kapta karıştırıyoruz.
    Bir tavaya çok az yağ koyarak tavayı 1dk kadar ısıtıyor ve karışımı tavaya iyice yayıyoruz. Yaklaşık 3-4dk kapalı olarak pişiriyoruz.
    Kaşarı rendeleyim pişen karışımın üzerine serpiyoruz. Domatesleri ve salamı halka şeklinde doğrayıp erimekte olan kaşarın üzerine diziyoruz. Jülyen doğradığımız biberler de dizdikten sonra karışımı ters çevirip biraz süre daha pişiriyoruz ve afiyet olsun.

    Toplam Yaklaşık Besin Değeri
    Protein : 74 gr
    Karbonhidrat : 80 gr
    Yağ : 91 gr
    Kalori : 1250
     
    Azi, Arrrrddddaaaa ve Danny Boy bunu beğendi.
  2. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    Hocam bu pizza değil omlet oluyor ya :)
     
  3. slamon12
    Offline

    slamon12 Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2010
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Protein haric bütün gün almamız gereken değerler var.Cidden iyiymiş. Doyurucu mu bari orası önemli? :D
     
  4. trapcode
    Offline

    trapcode Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    yulafla yumurtayı iyice karıştırıp kıvamı tutturabilirseniz piştikçe pizza hamuruna benzer bişey olmaya başlıyor, ben de ilk başta omlet niyetiyle yaptım ama tadı pizzaya daha yakın :)

    bunun yulafsızını da denedim o 15 saat için pek doyurucu sayılmazdı ama yulaf koyunca fazladan birkaç saat daha tok tutacağına eminim.
     
  5. spudd webb
    Offline

    spudd webb Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    382
    Beğenileri:
    168
    Ödül Puanları:
    53
    tarif için teşekkürler gayet lezzetli ve güzele benziyor fakat salam olmasa daha iyi olur.tonbalığı yada tavuk eti nasıl olur bunun yerine
     
  6. ordakal39
    Offline

    ordakal39 Yeni Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2011
    Mesajlar:
    141
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    öğrenciyim
    kahvaltılık gevrekler gibi satılan paketler gibi oluyor dimi bu yulaf geçen aldım yiyemedim sütlü,köpeğin önüne koydum o bile yemedi :DD
     
  7. TheErguN
    Offline

    TheErguN Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    ben daha yulaf yemeye başlamadım. bu spora yeni başladım.. Tüm tariflerden yararlı şeyleri topluyacam bakalım. sağolun...
     
  8. jackmaldow
    Offline

    jackmaldow Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    293
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    LA / California
    salam yerine kavurma et daha iyi olur işlenmemiş en azından :)
     
  9. murat2
    Offline

    murat2 Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    203
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    38
    Sucuk , Sosis ve Zeytinde Ekleyebiliriz :)
    Ayrıca çırparken süt kullanabiliriz.
     
  10. WarPoint
    Offline

    WarPoint Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2011
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    maşallah 90 gram yağ 80 gram karbonhidrat +1250 kalori oturup 5 pizza yerim daha iyi:D
     
  11. R10
    Offline

    R10 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    924
    Beğenileri:
    1.301
    Ödül Puanları:
    0
    100 gr salamı çıkarıp 100 gr ton balığı koysak daha iyi olmaz mı? bir konservenin yağını süzünce Protein: 24,8 gr Yağ: 9,3 gr geliyor bu da salamdaki yağdan kurtulmak demek. bir de dipnot düşeyim ton balıklı pizzanın tadi nefistir bir deneyin derim :D
     
  12. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    bence salam sosıs gbı cok yaglı seyler yerıne pılıc jambon daha uygun olur hem cok dusuk yaglı hemde proteınce zengın
     

Sayfayı Paylaş