Şınav testi ( Anket )

Şınav testi

• 55 şınav

Votes: 133 27,2%
  • 55 - 74 şınav

Votes: 87 17,8%
  • 75-99 şınav

Votes: 54 11,0%
  • 100-110 şınav

Votes: 41 8,4%
  • 11 ve daha fazla şınav

Votes: 174 35,6%

• Total voters
    489
Şınav, barfix ve bunun gibi hareketlerde kilo çok önemlidir. Kiloya göre kas kütlesi vardır deyip 100 kglik birisyle 60 kglik birisini kesinlikle aynı kefeye koyamassın. Örnek mi 60 kg lik bir çok sporcunun 20-30-40- 50 civarı barfix çektiğini gorursun. 100 kg lik adamlar yağları fazla olmasa bile öyle 50 barfix falan çekemez... Çok istisnadır. Şınavdada keza aynen öyledir. Aynı güçte olan 70 kglik ve 80 kglik adam arasında 10 kg fark olmasına rağmen tekrar sayısı oldukça farklı olur. Mesela 85 kg lik bi adam 20 barfix çekerken sadece 15 kg yağ atsa üzerinden vucudunun yuzde 15 ini verir belki ama barfix sayısı yüzde 50 civarı artar. Yani ağır kütleli kaslı vede bulk insanla riçin bu tarz çok tekrarlı ve kendi ağırlığı üzerinden yaptıgı hareketler ayrı eğerlendirilmelidir. KAldıki bunlaıurn kasları daha çok patlayıcı güce odaklıdır. Çok tekrarlı idmanlar ayrı olarak çalışmayı gerektirir. Çok güçlü olunsa bile adelesi güce odaklı çalışmış kimseler hafif kiloda bile çok tekrarda yorulur ve adelelerini kullanamaz. Bunuda bilelim.

67 kiloyum ( boy 167) Nizami ( kollar kapalı dirsekler arkaya bakacak şekilde) 60 - 75 arası çekebiliyorum
Edit: Dinlenme yok

boy 170 kilo 57 nedense 1 dk da yoruldum çok zorlandım boksörüm 2 haftadır idmansızım olduğumdan dolayı böyle oldu sanırım.30 tekrar yapabildim.

91 tane yapabildim ama setleri kendime en uygun şekilde ayarladığımı düşünüyorum kafama göre yapsam 70de fln kalırdım herhalde.

85 kiloyum 82 kere çekebildim :)

Yanlış anlamışım ben tek yatışta 82 kere çektim :D diğer türlü 111i hayli hayli geçerim kasmama gerek yok :)

100ama 30 saniye arayla iki set

50 cekip 45 sn dinlendim 1.30 dk öyle gitti zaten 30 cektim artından 45 sn tekrar dinlendim sonra 7 tane cekicek sürem kaldı :D toplam 87 cektim ama az yoruldum birdahakine az dinlenip cekicem baklım nasıl olucak :D

liseye gittiğim yıllar aklıma geldi. o dönem her sabah ve akşam nizami şınavlar çekiyodum sabah sporu niyetine. tek seferde 100 tekrara kadar çıkmıştım. Şimdi tek seferde 40 yapıcağımı sanmıyorum. o zaman daha mı kuvvetliydim =) alakası yok. aradan 6 yıl geçti Şuankinden 15 kilo daha hafiftim. ve şınav kondüsyonum vardı. kilo ve kondüsyon önemli bu olayda.

deniyorum şu an

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:09 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:07 ----------

81 tane yaptım

50yı geçerim fakat gerçek şınav vaziyeti alarak yarım yamalak değil.

Back
Yukarı