İstemediğim halde göğsüm küçükülüyor , yadımınıza ihtiyacım var ..

Merhabalar ,

sizlere birşey danışmak istiyorum , şimdiden yardımlarınız için çok tşk ederim .

2008 Kasım ayından bu yana bir spor salonuna üyeyim ve hafta da 3-4 gün gidiyorum .
son zamanlarda tabiiki kilo vermeninde etkisi olarak göğüslerimde istemediğim bir küçülme söz konusu .
sormak istediğim şey , haftada 4 gün gidiyorum son zamanlarda ve her gidişimde her biri 15'er dk olmak kaydıyla ( normal bisiklet + yürüyüş bantı + eliptik bisiklet ) toplam 45 dk kardiyodan sonra ağırlık çalışıyorum .
programıda 2 ye böldük yani bir gün göğüs ve omuz kol diğer günde bacak ağırlıklı çalışıyorum .
ama 45 dk kardiyo her gittiğimde yapıyorum sonra ağırlıklara geçiyorum .
evet vücudum şekillenmeye başladı bundan son derece memnunum ama maalesef bu seferde göğüslerim iyice küçülmeye başladı , göğüs hareketlerinide 2*20 tekrar yapıyorum 2'şer kiloluk dambıllarla .
yani az kilo ve fazla tekrar .

şimdi size sormak istediğim yağ yakımı için yaptığım bu kardiyo çok fazlamı gelmeye başladı artık? sonuçta bayan göğüsününde yapı olarak bir yağ kütlesi olduğunu düşünürsek , bu kadar kardiyo yapmasammı ?
birde göğüs hareketlerinde ağırlık arttırmalımıyım ve tekrarıda dahamı az tutmalıyım , daha fazla küçülmesini istemiyorum artık hiç değilde şu anki durumunu koruyamazmıyım ??

çok uzun bir yazı olduğunun farkındayım , gerçekten kusura bakmayın ama bu durum son zamanlarda beni psikolojik açıdan etkilemeye başladı .
değerli yorumlarınıza ihtiyacım var , çok çok tşkler ..

biliyorsunuz ki erkeklerde göğüs şişer..bayanlarda dağılır...ağırlık çalışanlar için geçerli...göğüs hareketlerinde biraz daha plates hareketlerine kayabilirsiniz...bar la işiniz olmamalı bu şikayetten sonra....

biliyorsunuz ki erkeklerde göğüs şişer..bayanlarda dağılır...ağırlık çalışanlar için geçerli...göğüs hareketlerinde biraz daha plates hareketlerine kayabilirsiniz...bar la işiniz olmamalı bu şikayetten sonra....

gittiğim salonda platesle ilgili herhangi birşey yok ne yazıkki , ve plates konusundada hiç bir bilgim yok , ne tür hareketler bunlar , yardımcı olabilirmisiniz ?

bayanlar neden göğüs egzersizi yapar onu açıklayalım ilk önce.göğüsü dik tutan kas gurubu ne kadar gevşerse göğüs sarkar o sebepten bayanın göğüs çalışması önemlidir çünkü çalışan kas sıkılaşır bu sorun ortadan kalkar. şimdi probleminize gelelim siyah kuşak nicli arkadaşın anlatmak istediği streching tarzı egzesiler sanırım.madem salonunuzda olanak yok.barla,dambılla yada makinede göğüs pres egzersizlerinden kaçının 4x8-10 tekrar gibi hissedilebilir bir kg ile butter fly(kelebek.polaris)egzersizi yeterli dir.

yaşım 30 , boy 159cm kilom ise şuan 54-55 civarı .
pardon yazmayı unutmuşum bu bilgileri , tşkler ..

anlattığınız antrenman tarzına bakılacak olursa yanlış bişey yok.1.gün cardio ve altbeden,2.gün cardiove üst beden 3.gün dinlenme4.gün yine başa döner.göğüs idmanınıda bahsettiğim gibi yaparsanız problem olmaz.

anlattığınız antrenman tarzına bakılacak olursa yanlış bişey yok.1.gün cardio ve altbeden,2.gün cardiove üst beden 3.gün dinlenme4.gün yine başa döner.göğüs idmanınıda bahsettiğim gibi yaparsanız problem olmaz.

tşkler , o zaman 45 dk kardiyo fazla değil demek istiyorsunuz herhalde , devam edebilirim değilmi ?

bayanlar neden göğüs egzersizi yapar onu açıklayalım ilk önce.göğüsü dik tutan kas gurubu ne kadar gevşerse göğüs sarkar o sebepten bayanın göğüs çalışması önemlidir çünkü çalışan kas sıkılaşır bu sorun ortadan kalkar. şimdi probleminize gelelim siyah kuşak nicli arkadaşın anlatmak istediği streching tarzı egzesiler sanırım.madem salonunuzda olanak yok.barla,dambılla yada makinede göğüs pres egzersizlerinden kaçının 4x8-10 tekrar gibi hissedilebilir bir kg ile butter fly(kelebek.polaris)egzersizi yeterli dir.

bu hareketi 5 kg ile 2*20 yapıyordum , o zaman ağırlığı biraz daha arttırmam gerekecek demekki , ve setleride dediğiniz gibi değiştirmeliyim ,
göğüs egzersizi olarak tek bu hareket öylemi ?

ayrıca yardımlarınız için tekrar tşkler..

değildir zaten haftada 3 yada 4 gün gidebiliyormuşsunuz salona.ideal kg ve forma ulaştıkca kardio düşülebilir.30dk ant öncesi 15 dk ant bitim.yada 15 dk ant.öncesi,15 dk ant bitimi gibi.

göğüs egzersiziniz tek bu hareket yeterlidir az tekrar ve bu tekrarda hissedilebilir kg doğrudur.rica ederim yardımcı olbildim umarım

Son düzenleyen: Moderatör:
çok sık benzer sorular geliyor ancak probleminizin efe kurtyılmaz ın dediği gibi yaptığınız göğüs hareketleriyle bir alakası yok. yağ oranınız düşüyor. düştükçe göğüslerinizdeki yağlar sindiriliyor ve göğüsleriniz küçülüyor. kimisi de göğüslerini küçültmek ister daha önce burada tartışıldığı gibi. sporla onu yapmak da mümkün değil. efe nin dediği gibi olsaydı verdiğim linkteki arkadaşa da bol bol göğüs pres yap denirdi. linkte özellikle bonatschi nin mesajı kafanızdaki pek çok soru işaretini giderecektir. mesajı okumak için buraya tıklayın.

egzersizinizi değiştirerek vücudunuzun nereden ne kadar yağ yakacağını planlayamazsınız, kısmi yağ yakımı diye bir şey de yoktur. kardiyonuzu azaltabilir ya da kardiyonuzu azaltmadan aldığınız kaloriyi (yediğiniz yemeği) arttırabilirsiniz. ancak bu durumda da kilo vermeniz durur. yani göğüsleriniz küçülmez ancak kilonuz da azalmaz. oysa sağlıklı kilonuzun üzerindesiniz. sizin genetiğiniz böyle...

aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık... karar sizin.

Son düzenleme:
sonuçta bayan göğüsününde yapı olarak bir yağ kütlesi olduğunu düşünürsek , bu kadar kardiyo yapmasammı ?
aslında sorduğunuz bu soruya bakınca kendi kendinize doğru cevabı bulduğunuz anlaşılıyor. ileride bu konuya tıklayacak olanları da düşünürek bonatschi nin mesajını buraya kopyalıyorum.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yar-m-edin-bayanlar-g-t17420.html adresindeki yarım edin bayanlar:(göğüs sorunu konusuna bonatschi nin attığı mesajdır.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=174178&postcount=25
Bütün bu tartışmalardan anladığım kadarıyla herkes benzer şeyler söylüyor, maalesef ifade veya anlatım sorunları nedeniyle konu uzamış.

Ben sizlerin mesajlarına cevap vermekten ziyade konu ile ilgili kendi görüşümü söylücem:

Bölgesel yağ yakımı bugünkü gelişmeler, ilaçlar, besin destekleri ve programlar dahilinde gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bir aktivite.
Konunun en kısa özeti bu.

Ancak geçenlerde bir başka başlıkta daha yazdım.
"Bölgesel yağ yakımı" tabiri 2 anlamlı gibi duruyor.

"Bölgesel yağ yakımı yoktur" tabiri, yağ depolarını istediğiniz sıra ile eritme lüksüne sahip değiliz demektir.

Aynı zamanda "bölgesel yağ yakımı vardır" tabiri de yanlış değildir, çünkü yağ depoları belli bir bölge sırasına göre erir.
Burada en önemli nokta bu sıralamada belirleyici olanın insan değil, genetik ve biyolojik özellikler olmasıdır.

Bölgesel yağ yakımı tabirini tam ve açık anlamıyla kullanmak için başına "insan kontrolünde" veya "istediğimiz sırayla" gibi sıfatları eklememiz daha uygun olacaktır.
Kısacası en doğru ifade şudur:
"Bölgesel yağ yakımında sıralamayı ve bölge tercihini insan bilinçli çabalarıyla belirleyemez"

Mide veya göğüs bölgesinde güzel bir görüntü elde etmek için bölgesel kas geliştirebilir. (Anladığım kadarıyla D. Wolf de bunu vurgulamış)
Bölgesel kas geliştirmek ile bölgesel yağ yakımının birbiriyle ilişkisi yoktur.

Siz nispeten yağlı olan mide bölgenizdeki kasları geliştirirseniz bu bölge sıkılaşacak ve yağlı çirkin görüntü görece olarak düzelecektir.
Ancak bu tabloda yağ yakımı yoktur.
Kas gelişimi vardır.

En önemli noktaya gelirsek:
Üstteki örnekten devam edersek; siz mide kaslarınızı geliştirdiğinizde vücut kas oranınız artacaktır.
Kaslı bir birey ise normal kas yüzdesine sahip birisine göre daha hızlı bir metabolizmayla çok daha etkin kalori yakacaktır.

Yağ yakımının temeli de budur:
Vücuda girenden daha fazla kaloriyi yakmak.

Bunu sağlamada kaslı bir vucut her zaman 1 adım öndedir.

Ancaak;
Kaslı bir sporcunun normal bir bireye göre daha fazla kalori, dolayısıyla daha fazla yağ yakması demek, yakılacak yağların mide kasları geliştiği için mide bölgesinden yakılmasını garanti etmez.
Çünkü yağ yakımı sıralamasında belirleyici olan kalıtsal faktörlerdir.

Siz mide çalışırsınız ve mide kaslarınızı geliştirirsiniz.
Bunun sonucunda vücut kas oranınız artar ve yağ yakım hızınız artar.
Ancak yağ yakımı sonucu yağların eriyeceği ilk bölge yüzünüz veya basenleriniz olabilir. (Hatta genelde böyledir)
Evet, yağlar bölgesel erimiştir, ancak bizim istediğimiz ve hedeflediğimiz bölgesel sıralama dahilinde değil.

O nedenle mide kaslarını öne çıkarmak isteyen bir sporcu, mide bölgesindeki kasları çalıştırarak o bölgenin görünümünü daha estetik yapabilir.
Çünkü sıkılaşan mide bölgesi yağların çirkin görünümünü bir ölçüde telafi edebilir.

Ancak gerçek anlamda mide bölgesindeki yağların yakılması için genetik sıralamanızda midenizin sırasını beklemeniz, spora ve diete aynı disiplinle devam etmeniz gerekmektedir.

Çünkü tekrarlıyorum,
Yağ yakımında bölgesel sıralamayı belirleyecek lükse henüz sahip değiliz.

Sahip olduklarını iddia edenler ise ya bölgesel görüntünün kas gelişimi ile düzelmesine aldanarak o bölgeden yağ yaktıklarını zannetmekte,
ya da kas geliştirmek amaçlı çalıştığı bölgenin yağ yakımı genetik sıralamasında en üstte yer almasının tesadüflüğü sonucunda yanlış bir genellemeye varmaktadır.

Umarım anlaşılır olabilmişimdir.

Back
Yukarı