İnsandan İnsana Bulaşma Yok

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve saydam tarafından 7 Ocak 2006 başlatılmıştır.

  1. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''kuş gribi'' konusunda İngiltere'deki Dünya Sağlık Örgütü'nün referans laboratuarına gönderdikleri örneklerin sonuçlarını aldıklarını belirterek, ''Bunlar bizdeki sonuçları doğruluyor. Müspet sonuçlar. Ancak insandan insana bulaşma ile ilgili herhangi bir kuşku şu anda yok'' dedi.

    Akdağ, Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, 3 çocuğun kaybedilmiş olmasından üzüntü duyduklarını belirterek, ''Ama bir taraftan memnun olduğumuz bir husus var: Van'da hastanede bulunan hastalarımızın içinde, bize verilen bilgiye göre, durumu kritik olan veya ağırlaşan vaka şu anda yok'' diye konuştu.

    ''Şüpheli, muhtemel, kuvvetle muhtemel vakalar ile teyit edilen laboratuar vakaları'' olduğunu ifade eden Akdağ, bugün bütün bunların Van'da değerlendirileceğini söyledi.
    Doğubeyazıt'tan, Van'dan gelen hastalar dışında kuvvetle muhtemel veya teyit edilen vaka bulunmadığını belirten Akdağ, bazı şehirlerden hayvan vakaları ile ilgili bildirimler ve şüpheli insan vakalarının olduğunu kaydederek, ''Ancak diğer şehirlerimizde şu ana kadar insanımıza bulaşmış bir kuş gribi vakası tespit etmiş değiliz'' dedi.

    Akdağ, Ankara'nın Nallıhan ilçesinde ölen ördeklerde de kuş gribine rastlandığını belirterek, Ankara'da bu ördeklerle temas eden ya da tedaviye alınan hasta olup olmadığının sorulması üzerine, şunları söyledi: ''Hayır. Şu anda bahsettiğim, yani Van'a gelen hastalar dışında muhtemel veya kuvvetle muhtemel vaka Türkiye'de yok. Şüpheli vakalar var. Mesela dün gece Yalova'dan İstanbul'a sevk edilen bazı vakalar oldu, Iğdır'dan oraya gönderildiği ifade edilen. Tabiatiyle insana bulaşan bir hastalık söz konusu olduğu için ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız da bulunduğu için ciddi bir hassasiyet oluştu, hem kamuoyumuzda, hem hekimlerimizde, sağlık görevlilerimizde. Bunu tabii karşılıyoruz. Bu hassasiyetten dolayı şüpheli vakalar gelmeye devam edecektir. Biz de meseleyi ciddiyetle, hassasiyetle takip edeceğiz.''

    Akdağ, ''Dünya Sağlık Örgütü'nün İngiltere'deki laboratuarlarında Koçyiğit kardeşlerden alınan numunelerin test edileceği, insandan insana buluşma durumunun olup olmayacağının öğrenileceği ifade ediliyor. Sonuçların Sağlık Bakanlığı'na bildirileceği yönünde haberler var. Sonuçlar ne zaman ulaşır'' şeklindeki soruya ise ''Dünya Sağlık Örgütü'nün İngiltere'deki referans laboratuarına gönderdiğimiz örneklerin sonuçlarını aldık. Bunlar bizdeki sonuçları doğruluyor. Müspet sonuçlar. Ancak insandan insana bulaşma ile ilgili herhangi bir kuşku şu anda yok'' yanıtını verdi.
     
  2. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas

Sayfayı Paylaş