İngilizce Öğrenmenin Yolu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eehfe4
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eehfe4

Üye
Merhaba arkadaşlar.
İngilizce bilen ve ya öğrenme aşamasında ilerlemiş olanlar varsa aranızda bana bi el atsanız :D
Öğrenmek için ne gerekiyorsa yaparım günde 2-3 saat ayırıp çalışabilirim.
Ama nereden başlamalıyım neler yapmalıyım bilmiyorum.Okuldaki gibi direk yüklem fiil nesne falan yapmak gerçekten saçma olur diye size danışmak istedim.

Yabancı altyazılı diziler izlemelisin eğlenceli ve öğretici olur :)

Hangi ingilizce?
Amerikan İngilizcesi mi Britanya İngilizcesi mi Kanada İngilizcesi mi Avustralya İngilizcesi mi....
Yani önce hedef ülkeyi belirle. (İtiraf edeyim ki, CNN i çok iyi anlamama rağmen, BBC yi anlarken çok zorlanıyorum. Çünkü, CNN Amerikan İngilizcesi ile yayın yapar ve ben de uzun yıllar Amerika da kaldığım ve orada üniversite okuduğum için anadil gibi olmuş bende. Ama Britanya İngilizcesinde zorlanıyorum.Hatta kuzey ingilterede yaşayan bir İngilizle tanıştığımda, bazı cümlelerini hiç anlamadığım olmuştu. Meğer, İngilterenin kuzeyinde bilinen deyimleri kullanmış. Nereden bileyim ben:))

Hedef ülke dilini seçtikten sonra, o ülkenin film,dizi,belgesellerinin İngilize altyazılısını izle.

Ve kendine hedef seç. Okuduğunu anlamak mı, konuşulanları anlamak mı, iyi konuşabilmek mi vs... Çünkü hepsi birden dersen, dolu dolu geçecek en az 5-6 yılı gözden çıkarmalısın. Öyle günde 2-3 saatle de olmaz.

Ama yabancı dil sınavlarını geçeyim dersen, 1 yılda da halledersin onu.

Altyazılı film izle ingilizce oyunlar oyna ben böyle geliştirdim oyunlarda herkesle ingilizce konuşa konuşa şuan baya söyleneni anlayabiliyorum cevap verebiliyorum tereddütsüz tavsiye ederim [emoji1303]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Soylenenlerin cogu kismini bende anliyorum tabi asiriya kacmadikca :D
Ben konuşmak istiyorum.

Back
Yukarı