İftardan önce Atnreman

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve viperking tarafından 1 Eylül 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. viperking
    Offline

    viperking Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2007
    Mesajlar:
    377
    Beğenileri:
    124
    Ödül Puanları:
    53
    Ramazan dönemi ile daha önceden açılmış olan başlıkları okudum ama soracağım konu hakkında beni tatmin edici bir cevap bulamadığım için bu başlığı açmaya karar verdim.

    Yaklaşık 1,5 senedir bu sporla uğraşıyorum. Ancak düzenli olarak bir 6 ay gitmişliğim yoktur salona. Temmuz ortasından itibaren hayatımı ve işimi düzene koyduğum için bu yıl ara vermeden yapacağım.

    Sorum şu: Tam vücudumu toparlamaya başlamışken ramazan geldi. Gitmiş olduğum salon 7 de kapanıyor. Bu nedenle iftardan sonra gitmek gibi bir şansım yok. 17:30-18:30 arası normalden az ağırlıkla sadece bir böle çalışmak bana ne kazandırı ne kaybettirir?
    Kütlede az da olsa küçülme benim için çok sorun değil. Amacım ramazan sonunda sil baştan yapmmak. Sizler ne önerirsiniz?
     
  2. Gray Wolf
    Offline

    Gray Wolf Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    267
    Ödül Puanları:
    0
    sana tek önerim eğer ramazanda ara vermek istemiyorsan kendine başka bir salon bulman çünkü o dediğin saatlerde kan şekerin enerjin su miktarın en alt seviyede olacaktır bu nedenle bayılma riski ve verimsizlik baş göstermesi içten bile değil. Bence iftarı açtıkdan sonra (hafif bi yemek olması daha ii) en az bi yarım saat duruma göre 1 saat beklenmesini öneririm.

    kolay gelsin...
     
  3. viperking
    Offline

    viperking Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2007
    Mesajlar:
    377
    Beğenileri:
    124
    Ödül Puanları:
    53
    İftardan sonra evde yapılacak, barfiks-şınav-mekik gibi haraketlerin yararı olur mmu yoksa en ii çözüm salon bulmak mı?
     
  4. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    eğer böyle yaparsan beyin sulanması meydana gelir fakat aşırıda yağ yalarsın
     
  5. nika
    Offline

    nika Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2008
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    98
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    yönetici
    Yer:
    Bursa
    Sn. Atakan irresistable, beyin sulanmasını açabilirseniz sevinirim.
     
  6. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    VUCUT açlık halinde iken spor yaptığınız zaman zaten oruç nedeniyle hold pozisyona geçen organizma. spor vaziyetinde sıvı atarak vucudun mineral dengesini bozacaktır. kendini soğutma telaşıyla kaslardaki yağlarda olan mineral ve ağır metal atılacaktır. zaten idrarınızın koyu gelmesi sıvı alımınızın yetersiz olduğunu gösterecektir.

    bu aktivite sırasında beyinin ihtiyacı olan besin ve mineralleri karşılayamadığı için yer yer beyin bu ihtiyaçlarına yanıt alamadığı için su ile doldurmaktadır. biz buna beyin sulanması demekteyiz çok ciddi sonuçlar doğurmaktadır. bu suyuda kaslardan emmekte kendini deforme etmektedir. oruç dışında sağlıklı bir insanın yapmasının tesadüfen bile inkanı yoktur. aç kalmayla insana zarar gelmez fakat göz göre göre spor yapması intahardan farkı yoktur.

    sayın arkadaşlarımız vucut kendini açlığa alıştırabilir yemek yemeden 3 gün hatta 25 gün dayanabilir. fakat hold pozisyonda tıpku rölantide olan bir araba gibi ama siz deponuz bitik halde 100 km hız yaparsanız varın sonuçlarını siz düşünün saygılarımla dostlar..
     
    nika bunu beğendi.
  7. viperking
    Offline

    viperking Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2007
    Mesajlar:
    377
    Beğenileri:
    124
    Ödül Puanları:
    53
    bu durumda benim için en iyi çözüm haftada 3 gün çalışmak. Çalışılan günlerde oruç tutmamak. Tutmadığım günler için de 12 gün kaza orucu tutmak
     
  8. noghay
    Offline

    noghay Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2007
    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Zaruri yada bilmeyerek bozlumuş bir oruca kaza olmaz.Yani spor yapmak için oruç tutmaman dinimiz açısından uygun değil.Ben sana iftardan sonra sporu öneririm.Geçen sene ramazan ayında yaptığım kütleyi sonra ki hiç bir ayda yapamadım.Bu ramazandada amacım kütle yapmak olacak...
     
  9. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    bence iftar her sporcunun isteyeceği bir durum pardon oruç bir nevi toksin atacaksınız bence tutmanızda fayda var zira atalarımız oruç tut sıhhat bul demişlerdir bence kaza etmeyiniz. tabi hüküm sizin. bence birdaha düşünüp faydalanmakta fayda var hatta protein alımınızı azaltın kandaki protein oranınız 9 un altına düşsün.
     
  10. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    protein alımını düşürmek mi?...bunu normal bir insana söylemiyorsun ki? sporcu bir insana söylüyorsun...sporcu adamın kan şekeri seviyesi ile normal bir insanın kan şekeri seviyesi bir değil...düşük protein alımı metabolizma hızınızı alt üst edebilir, vücudunuza sürekli birşeyler sokmaya devam etmelisiniz, oruc tutsanız bile..kan şekeriniz düşerse, kan basıncınızda düşer..dolayısıyla baygınlıkta olur...kan şekerinin düşme sebeplerinden biriside protein alımındaki yetersizlik...sen spor yapan birisisn..iyi beslenmeye devam et...

    iftardan önce antrenman konusuna da gelince, ben tasvip etmiyorum..yapacaksan iftara yakın bir zamanda yapmaya çalış, o daha mantıklı...ezanın okunmasına 15-30 dk kalmasına yakın bir sürede ayarlamaya çalış...antrenmanında süper set kullan ve cabuk bitirmeye çalış cünkü zaten düşük gh ile çalışacaksın antrenmanda, bu yüzden girecegin süper setler testo seviyesini artırıp kaslarındaki, hatta karacigerindeki yedek enerji olarak depo edilmiş glikojen depolarını kullanacaktır, ama normale göre daha fazla kullancaktır tabi..bu dedigimi iftara cok az kala yapman lazım, ancak öyle olur...antrenman sonrası da 500 ml meyve suyu içi birazda potasyum al...sabah sahurda da c vitamini al bol bol gün içindeki halsiziligini engellemesi için cok yardımcı olacaktır...
     
    Son düzenleme: 2 Eylül 2008
  11. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    sayın dwolf isyan etmemek elde değil bu yazdıklarınızın değerli büyükjlerimiz bu yazıyı okuyan yokmu.. san insan vucudu saydam bir cam gibi içinimi görmektemisiniz. bilim adamları bile hala insan vucudunu çözememişken nasıl böyle bir yorumda bulundunuz beni çok şasırttın d.wolf hayretyler içinde kaldım ama buda bir görüş anlıyorumki yardımcı olmaya çalışıyorsun fakat:

    1- protein alınımını düşürmek insan metabolimasını çökertmez protein zaten kanın kendisidir. serbest olarak kanda dolaşmaktadır. seviye ölçümü için buyrunuz labaratuvara.. insan vucudu dinamik olarak bizden akıllı ve emin olunki sanki biz bu bedende bir misafiriz ( bir çok olay bizden izinsiz gerçekleşmektedir. ) inceleyen ve şahit olan bilir.

    2-yazdığın doğrulardan biri kan şekeri düşerse kan basıncıda düşer doğru fakat protein alımının yetersizliği düşürmez bu yetersizlik ortaya 1-2 aylık süreçlerde oluşur yoksa sağlıklı insanlar süreklimi protein almakta hergün. organizma hayatını devam ettirir. olmadı kendi kaynaklarını kullanır.

    3 isyan ettiğim konu iftardan 15-20 dakka önce antrenman yapabilirsin glikoz depolarınızı dibe vurunuz.!

    aklım hayalim mantığım almaz böyle bir durumu. bu saatlerde vucutta gıdadan eser kalmaz. kan şekeri düşmüş, enerji ve fruktoz üretrimi için yağlardan +oh iyonunu oksijen ve su kullanarak oluşturur. asıl bu idman insanı bayıltır.

    sizlere çok teşekkür ederim d.wolf ama biraz daha dikkatli yazlaım olurmu sizb bu foruma lazımsınız benim kanaatim budur. size saygım ve sevgim sonsuzdur. aramızda ufak çaplı sürtüşmeler olduysada yazınızı beraberce güzelleştirebiliriz.
     
  12. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    1.yazdııgn için şu cevabı vereyim; bir kere seviye ne alaka arkadasım?...sen ramazanda olsa beslenmene dikkat edeceksin...diyorsun ki protein alımını düşür...bunu neye dayanarak söylüyorsun...kendi beslenme kriterlerine göre milleti yönlendirmene izin vermem!!!...mantıklı bir acıklaman yok...

    2.yazdıgın için; bu yazdıgın zaten külleyen yalan...organzima hayatını devam ettirir dogru , ama demek ki ölüm eşigine geliyor ve 1-2 ay dayanıyor..bu nedemek ya??? ne yazdıgının farkında mısın??.. vücut en son yakması gereken şeyi yani proteinleri yakmaya başlıyor , bu da bitiş çizigisine dogru giden bir adımdır.... bu insanlar sporcu, 40-50 gr pro alan insanlar değil...bana sitem etme burda!!!..

    3. yazdıgına cevap olarak;antrenmanı eger vaktin yoksa iftara yakın yap dedim ve gayet te mantıklı...antrenman bitince,ezan okunmasına az kalır diye yazdım 3-4 saat kalır diye bir yazı yazmadım!!!.. 15 dk gibi bir süre yazdım..antrenman bittikten sonra hemen meyve suyunu içersin..unutmaki, saat 3 te antrenman yapmak var birde saat 7 de...ben bunu kasttetim...ama sen öyle her lafıma zıt gelecegim diye buna da bir bahane buldun...


    son olarak ta beslenme konusunda 2 dk düşünüp birşeyler karalamak amacıyla yazan bir üye asla olmadım, olamamda...dogal beslenmeye max verim üzerine kafa yoran bir adamım ben ve diğer üyeler gibi insanlara çıkış yolları göstermeye çalışıyorum...isyan etmene gerek yok, herşey acık ve net...biraz daha dikkatli okumasını ögren...uygulamalar teoriden ötedir ...
     
    Son düzenleme: 2 Eylül 2008
  13. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    demekki konuya el atma vaktidir. artık..

    1 yazmısın protein yakar demişsin vucut protein yakmaz sadece besin piramidinde karbon yağ olmadığı durumlarda c+h+o+n olarak c alır ve azot ve su atar vucut. 2 sicisi protein yıkımında kanda yetersiz protein durumunda protein çözünür.

    2- antrenman hadi beni geçtin islamda bile iftardan sonra 20 küsür rekat hızlı namaz kılınmaktadır. sen gittin bunu iftar öncesine çektin yok m.suyu sayın üye taktınız meyve suyuna bunun yenine direkt beyin yakıtı alsanız örneğin fruktoz ---> meyve hurma bal doğal kaynaklar vucut şekeridir. diğer besinler buna çevrilmek için enerji atılımı olur ve halsizlik meydana gelir.

    3 ben seni karalamadın gayet net bir dille biraz eleştirdimn arayı kötü tutmak istemem sonuçta forumda bir tartışma platformu oluşturarak doğruları anlatmaya çalışmaktayız. ama senin yanıtın aşırıya kaçmış. bidaha olursa aynı tepkiyi benden de alacaksın. saygılar..
     
  14. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    daha öncede dini karıştırma denildi sana, ama sen hala aynı şekilde devam ediyorsun...
    adamın iftar sonrası için zamanı yok, başlıga hiç baktın mı acaba?!!!..onun için yazdım...10-15 dk dan kimse ölmez merak etme...ameleler o zaman tahtalıköyü boylayanlardan olurlardı...

    ayrıca tepki demişsin, senin max tepkini merak ediyorum ve görmek istiyorum...bana bunu gösterebilir misin?...
     
  15. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    bu konuda benden bukadar bundan daha iyi mesaj verecek tepkimi olur
     
  16. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    sana doğru bildiğin yanlışlarla başarılar...
     
  17. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Aranızdaki sürtüşmeyi durdurmadığınız veya özel mesaj ile çözmediğiniz takdirde konuyu kilitlemek durumunda kalıcam..
    Bilginize..
     
    Son düzenleme: 3 Eylül 2008
    aneximandros ve saydam bunu beğendi.
  18. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    aramızda bir problem mevdut değildir. d.wolf arkadaşımızın yazdıkları güzel isteyen arkadaşlar tatbik edebilirler. bence denemeye değer. d.wolf yazdığına göre denenmiş olmalı bence güzel bir yazı olmuş. saygılar.. birazda benim ukalalığımdan kaynaklanmakta..
     
  19. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    411
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    işin özü ramazanla bu spor yürümüyor işin içine din girince barış ve sevgi yerine her zaman kan ve göz yaşı girmiştir...tarih bunun tecrübeleri ile dolu...o yüzden ramazan ve beslenme konusu hakkında fazla detaya girmemek en doğrusu. yok illa antreman yapacağım diyen arkadaşlarada bu iş aç karna olmaz deyip, nokta koymak en doğrusu...tartışan iki arkadaşta bu forum için gerçektende çok faydalı ve ne zaman mesajlarını görsem dikkatle okurum, tartışmaları bile gayet seviyeli ve entellektüel :)
     
  20. viperking
    Offline

    viperking Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2007
    Mesajlar:
    377
    Beğenileri:
    124
    Ödül Puanları:
    53
    Ortam hafiften gerilmiş. Herkese değerli bilgileri için teşekkür ediyorum.

    Ramazan boyunca iftarda sonra barfiks,şınav,mekik gibi basit hareketlerle bu işi götürmeye kara verdim. Amaç en azından vücut hamlamasın.

    Sonraki aylarda nasılsa toparlarız idye düşünüyorum
     

Sayfayı Paylaş