İdman Sonrası Ne Yenmeli?

gece çok rahat uyuyabiliyorum ben hiç bir sorun olmuyor :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:27 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:25 ----------

sabah uyanınca da keza hiç bir sorun olmuyor hatta daha dinç başlıyorum güne sabah kalktığımda ise kahvaltıda bir orta boy kaseye süt ekliyorum 100 gram yulaf ezmesi 1 yemek kaşığı bal 1 adet muz varsa kuru üzüm - fıstık katıyorum bi güzelde onu yiyorum sabah alacağım protein ve karbonhidrat miktarını yakalamış oluyorum herkese tavsiye ederim :)

Antrenmandan sonra yiyeceğim yiyecekleri gelince hazırlayıp 1 saat içinde ymeem ile hazır bırakıp gelir gelmez yemem arasında herhangi bir fark olur mu ?

"İdman Sonrası Ne Yenmeli?"

"Dayak yenmeli" şeklinde iğrenç bir espiri yaparak konuya hafiften dağınık bir giriş yaptıktan sonra ben idmandan sonra 1 ölçek whey yanında 1 adet muz yiyorum.

Eğer idmanı akşam yaparsam, eve gelince proteinli(et, yumurta) yemek ve 1 dilim çavdar ya da tam buğday ekmeği yiyorum.

Eğer idmanı gündüz yaparsam, eve gelince protein yemek, bulgur ya da esmer pirinç pilavı ya da fırında patates ya da çavdar ekmeği yiyorum.

Dayak yememeye dikkat ediyorum. :D

antremandan sonra hemen vücuda protein girmesi kaslar çin daha iyiymiş.ben ton balığını çok severim ve iyide protein içeriyor.bazı sitelerde sindirim süresini 6-8 saat olarak belirtmiş.peki ben antreman sonrasına denk gelicek şekilde 6 saat önce yesem mantıklı olur mu?

herkes başka bişey demiş birbirinden çelişkili tavsiyeler ve bilgiler. Bilmeyen/yeni başlayan birinin kafası karışıyo

herkes başka bişey demiş birbirinden çelişkili tavsiyeler ve bilgiler. Bilmeyen/yeni başlayan birinin kafası karışıyo

38 safa yazi yazilmis, o yazilardan bazilari forumun bilindik tecrubelileri tarafindan yazilmis kimisine dayanak bilimsel makaleler verilmis, o kadarda cikarimi siz yapin artik, yeniyseniz biraz okuyup konuya yaklasmaya calisin.

38 sayfanın 15 ini okudum çok yanlış yaptığım şeyler varmış bunları mutlaka düzelticem. Bunun dışında ben kilo vermeye çalışıyorum 1.85 boyum 90 da kilom şuan işim gücüm yok 12 de kalkıyorum. 1 tane haşlanmış yumurta biraz peynir (bunun lor olması gerekiyormuş) ve domates salatalıkla beraber 1 iri dilim kepek ekmeği yiyorum. Bunun ardından 2 saat sonra spora gidip 1 saat kardiyo yapıyorum ve ardından mekik birazda kafama ne eserse (doğru program için de bir 50 sayfa okurum işim gücüm ne? :D Spordan hemen sonra %100 üzüm suyumuzu almamız gerektiğini öğrendik.Yarım saat ,1 saat arasında da ızgara tavuk göğüsü beraberinde salata yiyorum.15-16 sayfanın hiçbirinde görmedim de salatayı yasak mıdır?İçine sirke ve limon atıyorum bazen z.yağı da ekliyorum.Bunun yerine şöyle yap diyebileceğiniz birşey var mıdır?

HAYIR. tam tersi antremanınızı yaptığınız zaman karbonhidrat stoklarınız tükenmiş olacaktır. m.suyu içmeniz faydanıza olacaktır fakat hemen protein alırsanız bu proteinden yaralanamazsınız enazından proteini ya idmana başlamadan 2 saat önce alacaksınız yada antrenman bittiği zaman karbonhidratınız olacaksınız yarım saat sonra proteininizi almalısınız.

Spordan hemen sonra aldığınız proteinden yararlanamazsınız demek nasıl bir şey ?

Merhaba,

19.00 -21.00 arası antreman, 21.30 evde varınca 1,5 ölçek protein tozunu su ile içiyorum, 15-20dk sonra üzüm suyu içiyorum ya da bir muz veya elma yiyorum.. 1 Saat sonra 4-5 kaşık yoğurt yiyorum.. yatarken de 1 bardak süt içiyorum.. uyuyana kadar acıkmadığım için et türü bişi yemiyorum.. Bir sıkıntı da yaşamıyorum.. fakat bugün sabah kepekli makarna ve ton balık almıştım bi kaç kutu.. ögle ve antreman öncesi tavuk hindi yediğim için antreman sonrası ton balık yiyeyim diyorum.. Kepekli makarna ile 80gr ton balık yesem üzüm suyundan sonra kepekli makarnadan gereksiz kh alımı mı yapmış olurum.. kararsız kaldım. Not: tüm ürünler light'tır :)

Merhaba,

19.00 -21.00 arası antreman, 21.30 evde varınca 1,5 ölçek protein tozunu su ile içiyorum, 15-20dk sonra üzüm suyu içiyorum ya da bir muz veya elma yiyorum.. 1 Saat sonra 4-5 kaşık yoğurt yiyorum.. yatarken de 1 bardak süt içiyorum.. uyuyana kadar acıkmadığım için et türü bişi yemiyorum.. Bir sıkıntı da yaşamıyorum.. fakat bugün sabah kepekli makarna ve ton balık almıştım bi kaç kutu.. ögle ve antreman öncesi tavuk hindi yediğim için antreman sonrası ton balık yiyeyim diyorum.. Kepekli makarna ile 80gr ton balık yesem üzüm suyundan sonra kepekli makarnadan gereksiz kh alımı mı yapmış olurum.. kararsız kaldım. Not: tüm ürünler light'tır :)

Dostum antrenman sonrası aldığın karbo ve protein bana oldukça az geldi. Protein tozu kullanman proteini yiyeceklerden az alman anlamına gelmiyor. Karbo ve proteini arttır. Antrenman sonrası ve öncesi bulgur, tavuk, balık yemeye çalış. Büftekte olabilir.

idman sonrası abartmadan hızlı basit kana karışıp enerji verecek elma gibi meyvalar tercih edilebilir(doğal meyva suyuda olur)
bundan 1 saatkadar sonra protein alımı yaparsan aldığın proteinden daha optimum fayda sağlarsın (örneğin yumurta beyazı), tabi gün içinde protein alımının yeterli olmasıda lazım
protein depolarda olduğu sürece kullanılacaktır, antremandan sonra alınmasını önerenler ani düşüşe şok etkisi vererek düşüşü arttırmak için önerebilirler ama daha iyi verim için kan dolaşımının mideden kaslara taşıyacağı besinleri daha kolay taşıması açısından biraz daha sonra alınması daha iyidir
kh ve prtoeini aynı anda alınmasını önermiyorum ayrı ayrı alınırsa daha faydalı olur
proteinleri sütle almak hazmı ve verimi kötü etkileyebilir

görüşlerim yanlış olabilir her türlü bilgiye saygım vardır

Öncelikle selamlar;
Oglen 12 gibi kalkıp 5 yumurta beyazını peynırle yiyorum + yulaf ezmesi light süt ile içip 2 de kuru kaysı yıyorum ve bundan 2 saat sonra Optımum whey + multıpower bcaa alıp ıdmana 30 dk sonra baslıyorum.
İdman bitimi hemen optımum whey + bcaa yıne içiyorum + ufak çikolata ondan yaklasık 1 saat sonrada 500 gr tavuk gogsu veya 400 gr konserve balık veya kırmızı et tüketiyorum.
Boy 1.90 kiloda 91 sporda 6.ayım.
Lor peyniri , polen gibi şeylerde var ama ne zaman nasıl kullanıcam tam bilgim yok henüz.
Size sorum bu program dogrumudur yoksa eklenmesi gereken şeyler nedir ?

Selam forumda karpuz muhabbeti geçmiş okudum yalnız tam olarak merak ettiğim cevabı insanity bulamadım.1.85 boyum,80 kiloyum insanity yapıyorum 33. günümdeyim, şuana kadar 8 kilo verdim.Hala yağ yakımı için devam ediyorum.Sabah kalkınca 1 haşlanmış yumurta 2-3 kaşık lor peyniri domates biber şeklinde besleniyorum 2 saat sonra spor ve ardından şeker almam gerektiği için ve de çok su kaybettiğim için bir dilim karpuz yiyorum.Sizce karpuza devam mı edeyim yoksa powerrade,üzüm suyu gibi seçeneklere mi yöneleyim?Birde 30 günden sonra son 2 gündür hafif kas ağrısı yaşıyorum tüm vücudumda bunun beslenmeyle alakası olabilir mi?

arkadaşlar idman sonrası 40 gr kadar whey toz alıyorum daha sonra yaklaşık 1 - 1.5 saat kadar sonra protein karbonhidrat dengesi sağlam bir öğün öneriliyor bu öğünü 50-60 gr yulaf ,yarım litre süt ,muz ve 20 gr kadar protein tozu ile karışım yaparak alsam sizce uygun olur mu yoksa tavuk eti makarna bulgur pilavı ton balığı gibi besinlerle bu öğünü yapmak şart mı ? benim için önemli arkadaşlar cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Karbonhidrat ile Proteini aynı anda alma fikri, karbonhidratın sindiriminin protein aracılığı ile yavaşlamasından ve hızlıca kan şekerini yükseltmesini engellemesinden kaynaklanır..

Yoksa karbonhidrat önce glukoz ve privuata indirgenir..İnsülin aracılığı ile bir kısmı hücrelere fazla kısmı ise yağ olarak depolanmak üzere çeşitli dokulara gönderilir..

Ayrıca protein metabolizmasında insülin hormonunun çok fazla bir görevi yoktur..Protein ve yağı sindiren enzimler başka enzimlerdir..

Bana göre antrenman öncesi yenecek muz,süzme yoğurt ve kefir; antrenman sonrası yenecek 200-250 gram kırmızı et,sakatat, tavuk ve yanına 50-60 gram kepekli lapa pilav-makarna-kepek ekmeği vb kompleks karbonhidrat kaynağı, kas katabolizmasını yavaşlatmak ve kas metabolizmasını yükseltmek için gerekli olan besinsel ihtiyacı net bir biçimde karşılar..

Hiç öyle olayı çok fazla karmaşık bir hale getirmeye gerek yok..

Son düzenleme:
İlaç almayan biri bir defada 30 gr kadar protein icmelidir. Vucut bu kadarini kullanabilir. Fazlasi yag olarak depolanir. Ilacli biri de 50 grama kadar cikabilir. Antrenman öncesi ben yavaş karbonhidrati oneririm ki antrenman boyunca vücudu diri tutsun. Antrenmandan hemen sonra ise glikojen depolarini vs toparlamak icin hemen hizli karbonhidrat alinmalidir. Bu dekstroz da olabilir, meyve suyu da olabilir hatta sofra şekeri bile olur. Bu vucudu toparlamamiza katki sağlar ve kaybedilen enerjiyi yerine koyar. Protein tozunu 30 dk ve 1 saat arasi bir vakitte aliyorum genelde. Bir ara maltodekstrini antrenman oncesi kullaniyordum.ise de yariyordu ama yaglanma yapabliyor. Eger antrenmanim gunduz saatlerinde olursa en sevdiğim sey antrenman bitiminde bir tane snikers yemek. Benim ödülüm bu. Onun disinda antrenman oncesi creatin ve koyu bir kahve de iyi is cikarir.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:21 ----------

Bir de protein tuketimini gun içinde 3-4 saat araliklarla yapmak gerek bence. Vücudun proteini kullanabilmesi ve aldığımız proteinin boşa gitmemesi acisindan ben elimden geldiğince boyle yapıyorum. İş yerinde yumurtaları cikarinca pek hos kokmuyor ama insanlar bana alisti

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:32 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:25 ----------

Aklima gelmişken antrenörlük kursumuzda verilen bilgilere istinaden yaptığım arastirmalara göre - ki dogrulamis oldum- yatarken süt ve süt ürünleri kesinlikle kullanilmamali. Çünkü gece salgilanan growth horm9nun baskilanmasina neden oluyor. Zaten prof vucutcular gece yatarken bişey yemeyip 3 saat kadar sonra kalkip protein alıyorlar.

Calisma saatlerim hep degistigi icin gecem gündüzüme karismakta ve buna bagli olarak antremman saatlerimde hep degismekte.Antremmnalarimi genelde bos mideyle yaparim,Antremman dan 2-3 saat önce alinan komplex KH in antremmana cok büyük etkisi oldugunu düsünmüyorum yada en azindan ben bir fayda pek görmüyorum,sonucta cok acda olsak vücuttaki Glikojen depolari %80-90 oraninda dolu(eger katojen diyeti yapmiyorsak) ve bunu bir saatlik bir antremmanla bosaltabilme imkanimiz yok.
Gelelim konumuza antremmandan bir saat önce BSN nitrix,yarim saat önce bir servis BCAA bir servis Amino,antremmandan 15 dakika önce Pre Workout icecegi.
50 dakika ila 1 saat arasi antremman(simdiki gibi diyetteysem antremman max 45 dakika ardindan 25 dakika HITT kardio 3 spilit)
Antremmanin hemen ardindan dusdan önce bir adet MUZ
Yine dusdan önce 20gr.Haribo 8 adet ayicik yapiyor icinde fruktoz var)
Dus
Dusdan sonra bir servis BCAA,1 servis Amino
eve gelis yarim saat gecti
1 servis BSN Cellmass
15 dakika sonra 1,5-servis Protein Shake
1-ila en gec 2 saat sonrada Karbo ve bol proteinli SIKI bnir ögün.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:46 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:16 ----------

Yukarda yazmis oldugumu düzeltmem gerek yanlis yazmisim özür dilerim.Hariboda bulunan fruktoz degil dekstroz.

Back
Yukarı