arkadaşlar ant. sonrasında glisemik indeksi yuksek bir içecek en iyisidir. elmaarmut bişiler yazmıssınız olmaz. sıvı olmalı cabuk kana karısabilmeli ve basit olmalı. anlık ihtiyaca karsılıkvermeli. oyuzden en iyisi meyve sularıdır. kasların bosalan glikojen depolarını doldurur. benim merak ettiğim husus su : idmandan hemen sonra whey protein alıyoruz basit karb. falanda alıyoruz. wheyden ne kadar sonra yemek yenilmeli. kimisi 20-30 dk. sonra yiyor. ama bu wheyin sindirildiği anlamına gelirmi? ikincisi wheyden 1-2- saat sonra yemek . bu sürede geç mi? bukonularda gerçekten ortalama bir rakam vermek gerekirse 45-60 dk denilebilirmi ? saygilarimla ...
idmandan sonra yada önce gunun hiç bir saati tam anlamıyla işlenmiş ve rafine bir gıda önerilmemektedir.
Rafine gıdalar sağlıgımız için buyuk sorun teşkil ediyor.
Ancak idman sonrası taze sıkılmış yada doğallığı bozulmamış üzüm suyu elma suyu gibi gıdalar gerçekten iyi iş görecektir.
Bu gun hazır gıdalar vücudumuzun hem estetik görüntüsünü bozmaktadır hem bizi sabırsız yapmaktadır, hemde sağlığımız üzerinde derin hasarlar bırakabilmektedirler. Rafine ve işlenmiş gıdalara hayır diyorum ben.
Öncelikle kilo bası 1 gr taze sıkılmış elma yada üzüm suyu almak daha uygun. Kilolu kişilerde 35 gra kadar düşülebilir. Amaç kasın kaybettiği glikojeni yerine koymak hepsi bu.
Rafine şekerler bizlerin ihtiyacımıdır? hayır değildir. o halde neden beslenmemize sokalım. yağsız vücut formunu koruyacaksak işlenmiş ürünlerden uzak durmalıyız.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:21 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:56 ----------
Süt ile ilgili güzel bir makale okumanızı öneririm. http://stronglifts.com/milk-post-workout-build-muscle-gains/
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:23 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:21 ----------
http://www.hafiftarif.com/2010/02/17/antrenman-sonrasi-sut-icmek/ burada guzel acıklama yapmışlar yabancı makalenin çevirisi.
Son düzenleme: