Beyler 6 ay oldu calismaya baslayali, supplemente baslamak istiyorum, baslangic icin whey, casein arti glutamine dusunuyorum uygun mudur?
Iyi günler..
Antreman yoğunluğunuzu tam olarak bilmiyorum ama bence kazein için şu an erken olur. Alırsanız faydasını görür müsünüz, illa ki ama vereceğiniz paraya değecek kadar olur mu orası soru işareti. Benim size nacizane tavsiyem şu şekilde olur;
Sabah kalkar kalkmaz whey
Ant. Öncesi 5 gr kreatin
Ant. Sonrası whey+5 gr glutamine
Akşam yatarken 300 ml süt ve lor peynirinden kazeini karşılayabilirsiniz.
Bunlara eklemek isterseniz antreman içerinde kullanabileceğiniz bir bcaa (gaspari aminolast, xtend gibi) ekleyebilirsiniz. Bunlar şahsi görüşlerimdir, sağlıcakla...[DOUBLEPOST=1392534963][/DOUBLEPOST]
arkadaşlar bu iki protein tozundan birini ve animal cuts isteteceğim amacım göbek çevresi yağlanmayı bitirip hacim kazanmak önerilerinizi alabilir miyim?
Eki Görüntüle 26308
Eki Görüntüle 26309[DOUBLEPOST=1392461169][/DOUBLEPOST]arkadaşlar bu iki protein tozundan birini ve animal cuts isteteceğim amacım göbek çevresi yağlanmayı bitirip hacim kazanmak önerilerinizi alabilir miyim?
Eki Görüntüle 26308
Eki Görüntüle 26309
Iyi günler..
Optimum Gold Standart oldukça tercih edilen bir ürün hem yurtdışında hem Türkiyede, Hardline Whey3Matrix de ülkemizde çok satan bir ürün, ben daha kullanmadım ama bir sonraki whey tercihimi ondan yana kullanmayı düşünüyorum. Optimum Goldu kullanmış biri olarak söylüyorum pişman etmez faydasını her türlü görürsünüz tavsiye ederim çok bir fiyat farkında yok aralarında.
Yağ oranınız kaç acaba? Eğer sadece göbek çevresindeyse yağlanmanız gereksiz olur animal cuts olmaya bol bol kardiyo ve antremanlarda iyi ter atarak(sweatshirtli çalışmanızı tavsiye ederim) o yağı yakarsınız zaten. L carnitine almanızı ise tavsiye etmiyorum şöyle açayım biraz konuyu;
Carnitine, yağ oksidasyonunda görevli bir aminoasittir. Oksidatif stresi azalttığı bilinir ki bu vücut açısından gayet faydalı, oksidatif stres birçok hastalığa sebebiyet verebilmekte çünkü.. Ama dışarıdan fazla carnitine almanın bağışıklık sistemine bir faydası olacağını düşünmüyorum çünkü sağlıklı bir insanda vücut yeterli miktarda carnitine üretir.
Şimdi gelelim dışarıdan aldığımız carnitine gerçekten yağ yakımında etkili mi. Şu ana kadar yayımlanan geniş çaplı elle tutulur bir makale yok bildiğim kadarıyla bu konuda, binlerce insanın kullandığı bir supplement olmasına rağmen bu da oldukça düşürücü.
Ayrıca günde 3 gram ve 3 gramdan fazla L carnitine tüketimi mide bulantısı, kusma, mide krampları, ishal ve vücut kokusunun artması gibi yan etkilere neden olabiliyor illa kullanılacaksa da dikkatli kullanılmasında fayda var.