İçli Köfte Tarifi (0 oy, puan: 0,00 / 5) hamuru için 600 gr köftelik bulgur 1 su bardağı un 1 yumurta 2 su bardağı kaynar su 1 yemek kaşık biber salçası Tuz 1 çay kaşığı karabiber iç harcı için Yarım kilo kıyma Yarım kilo kuru soğan 1 kahve fincanı ceviz içi Pul biber 1 yemek kaşığı salça Tuz 1 çay kaşığı karabiber Kıymayı tavada kavurun (yağsız olarak). Soğanları ince ince doğrayıp kıymaya ekleyin ve kavurun. Pul biber ve salçayı ekleyin cevizi de ilave edip kavurmaya devam edin. Soğumaya bırakın. Bulgurun üzerine 2 bardak kaynar suyu dökün ve 5 dk şişmesini bekleyin. İçine 1 kaşık biber salçasını ve domates salçasını ekleyin tuzunu ekleyip sıcakken yoğurun( ellerim yanmasın diye eldiven takıyorum). Unu ve yumurtayı da ilave edip güzelce yoğurun. 5 dk dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Baş ve işaret parmağınızın yardımıyla köfteleri oyun ince olmasına dikkat edin. Oyduktan sonra içlerini kıymayla doldurup kapatın. Kızgın yağda kızartın ve servis yapın. Afiyet olsun. yemek tarifleri resimli yemek tarifleri salata tarifleri tatlı tarifleri börek tarifleri çorba tarifleri kek tarifleri kurabiye tarifleri pasta tarifleri makarna tarifleri havuçlu kek lazanya tarifi bebek çorbaları yaz tatlıları normal doğum